News

 

 


15.8.2020:

 

Ny Gustav Winckler CD-udgivelse:

 

 

Der er kommet noget så sjældent som en ny CD med Gustav Winckler på markedet. Eller nærmere bestemt Gunnar Winckler. Det drejer sig nemlig om en tysk dobbelt CD med ”46 grosse Erfolge”. Cd’en er opkaldt efter Tanze mit mir einen Tango, som var en af Gustavs største hits syd for grænsen. Ifølge en tekst i CD’en nåeede den i 1962 nr. 48 på den tyske hitliste. En endnu større succes var dog Das Schiff geht in See heut Nacht – en tyske version af Skibet skal sejle i nat, som han indsang med Bibi Johns. Den nåede i 1957 nr. 21 på den tyske hitparade. Man må formode, at der heller ikke i Tyskland var hitlister i 1955, hvor Gustav Winckler indspillede Zwei blaue Augen, der normalt betragtes som hans store gennembrud på det tyske marked.

 

De to CD’er i den nye udgivelse indeholder størstedelen af Gustav Wincklers indspilninger for Electrola i perioden 1954-1960. De indspilninger, som herhjemme er udgivet på Den store Gustav Winckler boks i 2007. Men på den nye tyske udgivelse har de fået Grossstadt-blues med. På den danske udgivelse måtte vi af pladsmangel lade denne udgå. Da vi allerede havde en dansk-version af sangen med på boksen, kunne det til nøds forsvares. Det samme gør sig gældende for Die Zeit bleibt steh’n, som vi undlod, da vi havde den danske version, Lad tiden gå, med på boksen. Den tyske version er dog underligt nok heller ikke kommet med på den nye tyske udgivelse, hvilket naturligvis er ærgerligt. På Den store Gustav Winckler boks var det egentlig vores mening at bruge en uudgivet engelsk version af Meine Heimat bist du, men det endte alligevel med at være den tyske version, der kom med på Cd’en. Endnu mere kedeligt nu, at vi ikke fik den engelske version ud i sin tid, da vi jo nu med den nye udgivelse af den tyske version kunne have haft begge versioner ude på CD.

 

Hvor Den store Gustav Winckler boks begrænsende sig til de tyske Elektrola indspilninger, som det danske EMI dengang havde adgang til, så tager den nye tyske udgivelse også nogle af de senere tyske indspilninger med, som Gustav – eller Gunnar, som han fortsat hed i Tyskland – udgav på andre pladeselskaber i starten af 1960’erne.

 

Vi får følgende singler på den nye CD:

 

Sonet T 7146                       Ti-pi-tin (På tysk og engelsk)
Sonet T 7146                       Du, du liegst mir im herzen

Sonet T 7159                       Old man boogie
Sonet T 7159                       Das kann morgen sein

Sonet T9000                        Wenn am Mississippi tausend Blumen blüh´n
Sonet T9000                        Wenn du mich nicht haben willst

Sonet T9007                        Tanze mit mir einen tango
Sonet T9007                        Vergiss mein nicht 

Philips 45 107 306 SNF       Vor meiner Tür
Philips 45 107 306 SNF       Der alte Rosengarten

 

Langt de fleste af disse har ikke tidligere været ude på CD. På Sonet T9000 synger Gustav  med Papa Bue's Viking Jazzband, der dog forblev ukrediteret i samtiden.

 

Kedeligt nok er Philips 45 107 304 SNF:  Wünsch dir einen Stern/ Das ist die Sehnsuchtsmelodi ikke kommet med på den nye CD. Et par senere tyske single-udgivelser er heller ikke med. Måske er der også noget magisk ved 1962, hvad angår rettigheder i Tyskland? I hvert fald er et par Gunnar Winckler singler fra 1965 og 1967 ikke kommet med.

 

Skulle vi have haft det hele med skulle der have været en CD 3 også. Der er også flere uudgivede tyske indspilninger i arkiverne, men jeg skal være den sidste til at klage over den nye udgivelse. Jeg gik faktisk og troede CD’en tid helt var forbi - men måske er der et marked hos det lidt ældre publikum, ligesom det har vist sig at der er til DVD-udgivelser med gamle danske film. Hvorfor ikke også gammel musik?

 

Man kan købe den nye CD hos https://www.amazon.de/

 

Tak til Bjarne Pedersen, som gjorde mig opmærksom på at Cd'en var kommet ud.

 

10.2.2019:

Hvem skulle tro det, men den 1.2.2019 fyldte Dario 80 år, og i samme forbindelse er det hans 60 års jubilæum. Sådan cirka i hvert fald. Det var i 1959 han udgav sine første plader, men han havde sådan set imponeret med sin sang lige fra barns ben. I ovennævnte festlige anledninger er der udkommet noget så efterhånden sjældent, som en CD: Dario Campeotto: Her og nu, hedder den - måske for at understrege, at der her er tale om indspilninger af nyere dato. Nogle af numrene har været ude som "single" og været prøvet på Dansk Toppen i de senere år. Det er den initiativrige Calle Sand, der står bag udgivelsen. Han har personlige skrevet den danske tekst til 11 af de 12 numre. Kun den gamle Gustav-traver Oh, min Papa har fortsat sin tekst af Volmer-Sørensen. Dario modtog i 2017 Dansk Top prisen: Årets Mandlige Dansktop Solist, og det satte gang i et fornyet arbejde med indspilninger målrettet dette publikum. Det blev til: Mon du har din røde cykel?, Spil nu din sang, Det er din dag og Oh, min Papa, som alle er at finde på den nye CD samt en juleudgivelse Jul, jul, dejlige jul.

Stilen på jubilæums cd'en er også rettet mod Dansk Toppen og de fleste af sangene hentet fra Sverige og Tyskland. Helt som man gjorde det på Gustav Winckler tid, da han producerede plader med Dario til Dansk Toppen i 1970'erne. Engelsksprogede klassikere af ældre dato som You'll never walk alone, Love me tender og Waltzin' Matilde er også blevet forsynet med danske tekster af Calle Sand. Efter at Dario på sine seneste CD'er trak på sine italienske rødder er han altså tilbage i den danske populærmusiks mest traditionelle form. Og det utrolige er, at Dario fortsat kan holde dampen oppe, humøret højt, og at stemmen fortsat lyder godt. Stemmen overgår stadig snildt mange af de yngre konkurrenter på Dansk Toppen.  Sangen Søde minder fra CD'en ligger da også i skrivende stund nr. 10 på Dansk Toppen.

CD'en kan blandt andet købes her: gucca.dk

En genudgivelse af de gode gamle Sonet indspilninger venter vi stadig forgæves på...

 

18.12.2018:
Et ganske uoverskueligt antal Gustav Winckler udgivelser findes efterhånden på nettet. Udgivelserne kommer ikke ud på CD, men kan streames fra bl.a. Spotify og YouSee. Senest er Gustav Winckler blevet en del af en serie udgivelser med "Danish Jazz Export". På seriens vol. 11 findes bl.a. indspilningerne med Papa Bue's Viking Jazzband i tv-versionerne. Se mere her:

 

Danish Jazz Export Vol. 11

 

Samtidig vil jeg da lige ønske alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Husk også at høre Gustavs legendariske juleplade.

 

10.3.2018:
I øjeblikket hitter Ole Bornedals film om John Mogensen, Så længe jeg lever, i biograferne. Gustav Winckler er også med som en biperson i kraft af hans samarbejde med Bent Werther. Spillet af Amin Jensen. Det påstås i filmen, at Gustav udnyttede lille Bent og tjente styrtende med penge på det. Det er ikke en helt retfærdig udlægning, men det skal jo nok passe, at der kan have været nogen, der har påstået dette i tidens løb, som det sker i filmen. Mit indtryk er bestemt at Gustav holdt oprigtigt af Bent og gjorde alt hvad han kunne, for at få ham tilbage på toppen. Han producerede en lang rækker plader med Bent Werther, men det var først da de begyndte at optræde som et højst umage par, at han for alvor fik succes igen. Det havde den yderlige fordel, at Gustav kunne prøve at passe på Bent, når de var på turne sammen. Sørge for at han var klar til tiden og - fortælles det - give ham hans antabuspiller. De red på en bølge af succes, da Bent Werther pludselig døde. Gustav Winckler blev naturligvis meget meget ked af det og kom sig på sin vis aldrig helt over tabet af denne nære ven - og han tilgav aldrig de mennesker, der have lokket Bent med på druk, selvom alle vidste at han ikke kunne tåle det længere. Der er flere af den slags lidt forhastede udlægninger af tingene i Bornedals ellers meget flotte film, som jeg bestemt kan anbefale alle at se. Filmen får mange detaljer med omkring John Mogensen og der er naturligvis også en masse, der ikke er kommet med. I fokus er John Mogensens dramatisk kamp med sig selv og hans forhold til konen Ruth og datteren Minna. Det er meget smukt skildret og man kan trods alt det forfærdelige, der jo sker hele tiden, mærke, at filmen er lavet med kærlighed og respekt for det store talent, som John Mogensen var. Rasmus Bjerg har kastet sig ind i rollen med hud og hår og gør virkelig god figur som John Mogensen. Man tror virkelig på, at det er ham. Helle Fagralid er også ganske enestående som Ruth Mogensen, der i ordet sandeste betydning står ved sin mands side i med og modgang. Der er også en række sjove birolle præstationer. F.eks. Casper Philipsson som Jørn Hjorting, Flemming Enevold som Erhard Jakobsen og Peter Christoffersen som Johnny Reimar. Heller ikke helt retfærdige udlægninger, vil jeg mene, men sjovt er det jo, og når det er tegnet så skabt op fremstår det hele vel mere klart - selvom jeg stadig kan være lidt bekymret for, om man helt kan følge sammenhængen i John Mogensens liv ved at se filmen, hvis man ikke på forhånd har kendskab til den del af musikhistorien?

 

Hvis man vil vide mere om John Mogensen, kan jeg henvise til Kurt Andreasen. Han har været i musikbranchen i mange år og har en stor insider viden at trække på. Se mere her:

 

https://www.facebook.com/musikogforedrag/

 

03.07.2017:


En ny spændende dobbelt CD er kommet på marked: From The Vaults & More: På jagt i pigtrådsgemmerne. Det er Bjarne Pedersen, som tidligere har været med til at lave diverse Pigtråds-cd udgivelser for Universal, som her har samlet en lang række uudgivede eller meget sjældne pigtrådsoptagelser, som ikke tidligere er kommet med på genudgivelserne.


For Gustav Winckler interesserede er der også noget af ekstra interesse. Flere af indspilningerne blev i sin tid udgivet på plademærket Life Records, som Gustav Winckler ejede sammen med Harry Felbert, og er i sagen natur Gustav Winckler produktioner. Man kan sågar høre ham fløjte i slutningen af instrumentalnummeret Campfire-song (1964) med The Jockeys. 


Der er også noget for filmentusiaster på CD'en: Der er indspilninger fra ASA Film Studios Naboerne (1966), sangen som Otto Brandenburg og Daimi synger i Rialto Films Don Olsen kommer til byen (1964). Den er aldrig udgivet på plade før. Samt en lang række indspilninger med The Jollys fra lydsporet til Stenbroens "helte" (1965). En ungdomsfilm produceret af det lille uafhængige filmselskab Pingvin Film. Filmen var skrevet og instrueret af Poul Nyrup, der dog ikke er identisk med den senere statsminister.

 

Cd'en er i bedst mulig lydkvalitet og kan anskaffes ved at trykke her:
 

 

 

 

24.2.2017:

 

Vol. 4 i cd-serien med Grete Klitgaards indspilninger er kommet ud. Gustav er ikke med denne gang. Det eneste der endnu ikke er kommet ud på de tre foregående cd'er er nemlig en serie potpourriplader, som Grete Klitgaard lavede sammen med Peter Sørensen i slutningen af 1950'erne. Det var dengang, hvor LP'erne endnu ikke var så store og spilletiden ikke så lang. Derfor er der blevet plads til hele 6 LP'er på denne dobbelt cd. CD'en er pudsigt bygget op så LP'ernes side 1 ligger på cd 1 og side 2 på CD 2. Der var i sin tid en slags koncept forbundet med hver af disse LP'er. En er f.eks. med populære operette-sange og melodier og flere af dem med sømandssange osv. Potpourrierne hedder følgende:
 

I operetteland
Een på harmonikassen

Nu skal vi ud og slå til søren

For fulde sejl

Nu ska' vi hjem i buret

og

Så til søs.
 

Det er gamle folkekære sange, der er udført upåklageligt at de to sangere og indspillet med Willy Sørensen eller Leon Duminskys orkestre m.fl.

 

Det er en utrolig flot CD-serie som her er nået i mål. Alle Grete Klitgaards officielle udgivelser og mere til skulle nu være ude i fremragende lydkvalitet fra de gamle masterbånd. Nydigitaliseret af Bjarne Pedersen. Man kunne blot ønske sig at man ville gøre det samme med andre sangere fra den tid. Om ikke andet blot deres indspilninger fra 1950'erne og starten af 1960'erne.

 

 

18.1.2017:


DR K har i denne uge fokus på Dansk Toppen. Det er næsten som om, de er ved at råde bod på alle de år, hvor DR har negligeret denne genre. I hvert fald er det grundigt gjort. De har 4 programmer om Dansk Toppens historie, en række programmer fra Store Danskere-serien og fire helt nye programmer om nogle af de største stjerner fra dengang. Et af programmerne, som blev sendt i går, handler om Gustav Winckler. Så vidt jeg ved, er det det første portrætprogram, der er lavet om Gustav Winckler siden "Cpr 131025-0437, kartoffelsanger", som blev lavet i 1975 i forbindelse med hans 25 års jubilæum. Man kan altså roligt sige, at det var på tide, at den store crooner blev mindet. Og heldigvis blev det gjort på en pæn og nænsom måde. Bjørn Tidemand, Peter Belli, Keld Heick, dansktopeksperten Carsten Michael Laursen og ikke mindst sønnen Michael Winckler var interviewet til programmet. Jeg var selv så heldig, at være med Michael over hos DR, da optagelserne blev lavet. Desværre er det jo kun en meget lille del af det, der blev optaget, som er kommet med i det endelige program, der kun er på en halv time. Det er derfor kun et mindre udsnit af alt det Gustav Winckler nåede i sin karriere, som er kommet med her. Fokus er i denne programserie på Dansk Toppen, så det er fortrinsvis den periode, der omtales. Sådan må det være. DR skal i hvert fald ikke høre for det, når de endelig har lavet et program om Gustav Winckler, selvom der faktisk kunne være historier nok til en hel dokumentarfilm på 1½ - 2 timer. Måske kommer det engang. Ikke mindst Michael Winckler er god til på en ærlig måde, at fortælle historierne fra dengang - set fra familien synsvinkel. Som det også kommer frem i programmet var Gustav en meget travl mand, og konstant på landevejen eller i pladestudiet - og som følge heraf, sjældent hjemme. Det var ikke ham, der tog sig af børnene og deres opvækst. Til alt held for Michael lærte han at spille guitar, og kom med sin far på arbejde, da han blev en 16 - 17 år. På den måde kom han tættere på sin far, og lærte en masse om musikbranchen. I den forbindelse oplevede han også, hvor meget, der blev drukket i branchen dengang. Og Gustav holdt sig heller ikke tilbage. Det er naturligvis denne del af historien, som Billed Bladet har bidt mærke i. Det er dog ikke noget nyt, at der blev drukket meget i musikbranchen dengang, og Gustav var langt fra den der havde de største problemer med dette. Hans alkoholforbrug spillede ikke ind på hans optræden, og man har ikke de her skandalehistorier i forbindelse med Gustav, hvor drikkeriet har taget overhånd. Mange af kollegaerne var meget hårdere ramt, og havde alvorlige problemer med dette. Alligevel var det jo ikke godt for Gustav helbred, som Michael fortæller.

 

Se Billed Bladet artikel her: http://www.billedbladet.dk/kendte/danmark/tv/dr/se-med-paa-tv-gustav-wincklers-soen-taler-ud-om-sin-far

 

 

31.7.2016:

 

Der er fremkommet en rettelse til listen over de Grand Prix sange, som Gustav Winckler har sunget i tidens løb. Rettelsen er kommet fra Birthe Wilke via Mogens Troelsen. Tak til dem begge. De har oven i købet dokumenteret det med et avisudklip fra dengang:

 

"Længslernes veje" (Eric Christiansen – Carl Andersen) blev ikke sunget af Gustav Winckler, men af Birthe Wilke. Til gengæld sang Gustav Winckler "Hele verden venter på en vår", som han også har indspillet på plade.

 

Listen ser nu sådan her ud:

 

1957:             Skibet skal sejle i nat (med Birthe Wilke) (Findes på plade og CD)

                      Kærlighedens cocktail (med Birthe Wilke) (Findes på plade og CD)

                      Fata morgana (Sophus Brandeholt – Poul Christoffersen)

                      Hele verden venter på en vår (Findes på plade og CD)

1958:             For altid (Eric Christiansen – Anni Weimar) (med Birthe Wilke)  

1959:             Engang bli’r det forår igen (Findes på plade)

                      Alt, hvad der er værd at få (med Grethe Klitgaard) (Findes på plade)

1960:             Sorg og glæde (Findes på plade)

1961:             Vi lever kun en enkelt gang (Otto Lington – Alfred Holck)

1964:             Ugler i mosen (med Grethe Sønck) (Findes på plade)

1966:             Salami (Findes på plade og CD)

 

 

25.5.2016:

 

Der er sandelig kommet en side med Gustav Winckler sangtekster. Godt initiativ! Se evt. her:

 

www.gwsange.sights.dk

 

 

 

15.5.2016:

 


 

Så er vol. 3 i den flotte serie med Grete Klitgaard i glas og ramme udkommet. Denne cd indeholder faktisk Klitgaards populære indspilning af "Han skal i glas og ramme" - en festsang som af en eller anden grund har overlevet og stadig er kendt af de fleste. Også denne udgivelse er med fremragende nydigitaliseret lyd af Bjarne Pedersen, som utvivlsomt har været en af drivkræfterne bag serien. Han må dog dele æren med Grete Klitgaards datter Gitte Klitgaard, som er initiativtageren og Poul Andersen, som er sponsor på projektet. Uden velvilje og medvirken fra Thomas Hemdorf og Universal Music ville det næppe heller kunne have ladet sig gøre.

 

Det har været et meget interessant cd-projekt at følge. Da vi har fået både en vol. 2 og 3 kan det vel ikke have været en økonomisk katastrofe, og det giver stof til eftertanke. Hvis hele Universals maskineri skulle have været sat i gang ville disse cd'er ganske givet aldrig have kunnet betale sig, men det har åbenbart kunnet lade sig gøre via et privat initiativ og nogle enkelte erfarne folk fra pladebranchen, at få disse indspilninger ud til et publikum, som åbenbart i en vis udstrækning stadig er der. Det er i hvert fald en glædelig overraskendelse for mig!
 

På denne vol. 3 får vi de sidste af Grete Klitgaards mange duetter med Gustav Winckler: "Bedre end slet ingenting", "Kærlighedens puslespil", "På gensyn du" og "Den gamle gartners sang". Dertil kommer de to potpourri-plader "Seksbomben" vol.1 og 2. Der er seks numre på hver - deraf navnet. Grete Klitgaards dele af potpourrierne har været med på de første cd'er i serien, men der var de klippet ud så Gustavs del og instrumental-numrene ikke var med. Dette gav helt god mening, da det jo her er Grete Klitgaard det drejer sig om, men på denne vol. 3 er der altså blevet plads til at tage potpourrierne med i deres helhed.

Så vidt jeg kan se er stort set alt, hvad Grete Klitgaard har indspillet på plade udgivet på disse 3 dobbelt CD'er! Der mangler kun de tre potpourri-plader med "sømandssange", som hun lavede sammen med Peter Sørensen. Med denne udgivelse er den første - og indtil denne serie eneste - Grete Klitgaard cd-udgivelse "Paradiso" altså også blevet overflødig, og man behøver ikke længere søge efter denne for længst udsolgte cd.

 

Der er tale om også at udgive en vol. 4. Hvis det er tilfældet må der vel foreligge nogle uudgivede ting. Det bliver spændende at se.

 

Læs mere og bestil evt. cd'er på www.greteklitgaard.dk

 

15.9.2015:

 

Vol. 2 i den flotte CD-serie "Grete Klitgaard i glas og ramme" er udkommet. Rigtigt mange af hendes duetter med Gustav Winckler er igen kommet med. Denne gang "Derhjemme, derhjemme", "Visne roser", "Gem et par små godnatkys", "Vi glemmer den sidste sporvogn", "Sommernatsvalsen", "Alt hvad der er værd at få" og "Livet er for kun kærlighed". Der til kommer et par sange, som Gustav Winckler var med til at skrive under forskellige pseudonymer: "Søndag" (C.C. Boisen-Claus Holm) og "Hvis vi mødtes i dag for første gang" (Harry Heine-Walther Lance)

 

Flere af Grete Klitgaards mest kendte indspilninger er også kommet med her. Bl.a. den legendariske "Fiskerpigen sang".

 

Hvis der bliver mulighed for det, så vil jeg mene at der er indspilninger nok til også at lave en vol. 3. Det håber jeg,  men har man de 2 der allerede er udgivet, er man i hvert fald også rigtigt godt dækket ind med Grete Klitgaard indspilninger,

 

22.4.2015:

 

Der er kommet en ny gratis online auktionsside, hvor der er en lang række Gustav Winckler plader tilsalg. Se evt. her www.yah.dk

 

13.4.2015:

 

Endelig er der igen en Gustav nyheder på cd-fronten.

 

Han er repræsenteret med 3 sange på  en dobbelt cd, der er udgivet til minde om Grete Klitgaard: "Grete Klitgaard i glas og ramme". Det er i høj grad på sin plads med sådan en udgivelse, da der kun findes en enkelt tidligere CD udgivelse med fokus på den populære sangerinde, hvis karriere strakte sig fra midten af 1950'erne og indtil hendes alt for tidlige død i januar 1964.  

 

Pladeselskaberne gør ikke længere så meget i genudgivelser af det gamle guld fra dengang der var refrænsangere til. Derfor er det Grete Klitgaards datter, Gitte Klitgaard, der selv står bag udgivelsen - og hun har gjort arbejdet godt. Der er tale om en 100 % professionel udgivelse.

Lyden er lavet af Bjarne Pedersen, som bl.a. også har lavet lyden til de fleste Gustav Winckler cd'er i nyere tid. Der er altså tale om en meget harmonisk lyd, som er remastered direkte fra Universals masterbånd. Det kan ikke gøres bedre, og så er der 24 sange på hver CD - og stort set ingen gengangere fra den tidligere CD "Paradiso", og heller ikke fra den duet-cd, der var indeholdt i Universals Gustav Winckler boks.

 

De duetter med Gustav Winckler, som er med her: "Padua", "Matrosen og rosen" og "Fyret er tændt" er alle - mig bekendt - nye på CD. "Padua" fra 1958 er en italiensk klingende serenade, som Gustav Winckler har været med til at skrive under et af sine dæknavne - Walther Lance. Den er bygget op på omtrent samme måde som "Den gamle gartner sang", som Gustav Winckler og Grete Klitgaard havde haft succes med et par år tidligere. "Matrosen og rosen" (1957) og "Fyret er tændt" (1960) er begge sømandssange, der følger i kølvandet på både "Skibet skal sejle i nat", "Fiskerpigens sang", og den navnkundige "Hvide måge". Er disse sømandssange ikke de nemmeste at  holde af i dag, så var de altså højeste mode på det tidspunkt, hvor de blev indspillet.

 

Udover disse duetter med Gustav Winckler byder cd'en på en række indspilninger, som tilsyneladende er udvalgt med stort omhug, for at give et bredt billede af Grete Klitgaards usædvanlige talent. Hun synger pæn refrænsang i 1950'er stil, men der er noget særligt inderligt, gådefuldt, skrøbeligt og vel også af og til lidt melankolsk over hendes stemme, som er noget ud over det sædvanlige på den tid.

 

I løbet af sin karriere samarbejdede Gustav Winckler med en række sangerinder, som han optrådte sammen med og indspillede duet-plader med. I starten af hans karriere indspillede han ofte med den rutinerede Raquel Rastenni, og siden fulgte perioder, hvor han indspillede plader med bl.a. Grethe Sønck og Katy Bødtger. Bedst huskes vel hans Melodi Grand-prix duet med Birthe Wilke - "Skibet skal sejle i nat" fra 1957. Hun var dog tilknyttet pladeselskabet Phillips, og havde ikke ellers mulighed for at indspille plader med Gustav Winckler, som på det tidspunkt var tilknyttet Tono. På Tono havde han netop i denne periode et tæt samarbejdede med Grete Klitgaard. De indspillede plader sammen fra 1956, hvor de sammen udødeliggjorde "Den gamle gartners sang", og frem til 1962, hvor Gustav Winckler rykkede over til pladeselskabet Sonet, hvor han også selv var producer.
 

Grete Klitgaard var lige som Gustav Winckler noget af et naturtalent med en god indlevelsesevne, og et talent for at synge selv den mest sentimentale schlager, så man tror på det. At der oftest opstår en særlig magi, når de to optrådte sammen er næppe tilfældigt. I sin bog om moderen skriver Gitte Klitgaard følgende om Gustav Winckler: "Et "rygte" var hendes store kærlighed til Gustav Winckler. Dette er ingen hemmelighed, og var ikke kun et rygte. Hun elskede Gustav Winckler, men accepterede også at holde det på et venskabs plan, for han var jo gift. Men i form af deres tætte samarbejde og varme venskab, knyttede Mor sig meget til ham og han var også en stor støtte for Mor i hendes professionelle karriere."

 

Cd'en "Grete Klitgaard i glas og ramme" kan bestilles her: www.grete-klitgaard.dk

 

 

Grete Klitgaards populære indspilning af "Han skal i glas og ramme" er faktisk ikke med på CD'en. Sikkert fordi den har været ude på CD tidligere.

 

Hvis cd'en bliver en succes, er der - så vidt jeg kan forstå - håb om flere lignende udgivelser. 

 

Ud over de ovennævnte CD-udgivelser, findes der faktisk også et par Grete Klitgaard udgivelser, der kun er tilgængelig som download og streaming. Se evt. her:

 

http://play.tdc.dk/#!/play/album/84823221

 

10.1.2014:

 

Stor tak til Lisbet Nielsen, som er kommet med en del tilføjelser til listerne over sangtekster og melodier, som Gustav Winckler skrev.

 

4.5.2014:

 

www.musiktildig.dk er der efterhånden en lang række Gustav Winckler udgivelser! Også indspilninger, som man ikke ellers kan få fat i. Nogen af dem antageligt overspilninger fra gamle grammofonplader. Hvis man har adgang til tdcplay, har man også adgang til alle disse indspilninger. På www.musiktildig.dk er der også en lang række andre gamle plader med diverse kunstnere, som ellers ikke er til at opdrive.

 

26.4.2014:

 

Der er jo en historien bag de fleste sanges tilblivelse. Fornyeligt fik jeg beretningen om "Hedepigen", som Gustav Winckler indspillede på plade i 1952. Sangen blev skrevet af Ejvind Skov. Hans datter Else Skov beretter at faderen skrev sangen omkring 1951 til en Grindsted revy, hvor hendes mor fremførte den. Ejvind Skov var malermester, men havde ved siden af gang i en lang række fritidsaktiviteter. Allerede som dreng havde han været ude og spille sammen med sin far. Siden havde han også sit eget orkester - Ejvind Skovs Orkester - og skrev flere sange. Bl.a. også "Ringkøbingvalsen" og en lang række lejlighedssange. Han var også dirigent for et sangkor, impliceret i Dansk  Musikerforbud, var aktiv i den lokale teaterforening og startede Grindsted Bokseklub! Da han fyldte 70 år trak han sig dog tilbage pga. sygdom og for at give plads til yngre kræfter. Han døde 74 år gammel.

 

23.02.2014:

Michael Winckler skal medvirke i "En hyldestkoncert til Melodi Grand Prix 1957 - 2014". En "once in a lifetime" oplevelse, hvor de har samlet så mange af de originale kunstnere som muligt, til at fremføre deres Grand Prix sang. Gustav Winckler vandt som bekendt det allerførste Danske Melodi Grand Prix i 1957 med "Skibet skal sejle i nat", som han sang sammen med Birthe Wilke. Det er naturligvis denne legendariske sang, som Michael Winckler skal fremføre. Han er så afgjort den nærmeste til det. Da Birthe Wilke har lagt al sang bag sig, skal Michael synge duet med Tina Siel. De to har tidligere med held sunget duetter sammen på cd'en "Winckler synger Winckler".
"Både Tina Siel og jeg glæder os, og vi bliver det første act på den scene, der efterfølgende skal bruges til Det Internationale Melodi Grand Prix" fortæller Michael Winckler. Det hele løber af stablen i B&W Grand Ballroom den 3. maj 2014. Forhåbentlig vil DR være på pletten og forevige koncerten.
 

 

03.10.2013:

 

Der er udkommet en ny bog om den folkekære skuespiller Buster Larsen. Den er skrevet af Jakob  Damgaard Lund og har titlen "Buster Larsen - en biografi". Her får man et kig ind bag facaden hos skuespilleren og opdager at alting ikke var så rosenrødt, som det kunne se ud til på overfladen. Undertegnede og andre pladenørder har hjulpet med at lave en diskografi til bogen, men som det så ofte forekommer, måtte den kortes ned. Først var det også planen at alle billede-pladecovere skulle med, men de kunne ikke skaffes. Så var det meningen at 20 covere udvalgt af forfatteren skulle med, men til sidste valgte forlaget altså at spare coverne væk. Men interesserede kan se den udvidede version med de billeder, som blev skaffet ved at klikke her.

 

Tak for hjælpen med diskografien til John Madsen, Bjarne Pedersen, Just Bidstrup, Ole Jochimsen, Jesper Tveden, Hans Henrik Pedersen og vedkommende, som ikke ville have sit navn sat i forbindelse med dette.

 

Den flotte bog, som vel at mærke indeholder en række andre billeder fra Buster Larsens liv og karriere kan bl.a. købes her: Saxo

 

29.7.2013:

 

Vi har tidligere her på siden bragt en liste over Gustav Wincklers medvirken i Melodi Grand Prix og har nu fået en tilføjelse til listen af Ole Haubro. Gustav Winckler repræsenterede som bekendt Danmark ved Melodi Grand Prixet i 1957. Det første år Danmark var med. Han sang ”Skibet skal sejle i nat” sammen med Birthe Wilke. Han medvirkede også i Grand Prix med andre sange i løbet af den første periode Danmark var med 1957 – 1966. Gustav har også sunget følgende sange ved Grand Prix i Danmark - dog uden at vinde. Flere af disse er aldrig udgivet på plade, og det er tvivlsomt om de findes i DR’s arkiver.

 

1957:             Kærlighedens cocktail (med Birthe Wilke) (Findes på plade og CD)

                      Fata morgana (Sophus Brandeholt – Poul Christoffersen)

                      Længslernes veje (Eric Christiansen – Carl Andersen)

1958:             For altid (Eric Christiansen – Anni Weimar) (med Birthe Wilke)  

1959:             Engang bli’r det forår igen (Findes på plade)

                      Alt, hvad der er værd at få (med Grethe Klitgaard) (Findes på plade)

1960:             Sorg og glæde (Findes på plade)

1961:             Vi lever kun en enkelt gang (Otto Lington – Alfred Holck)

1964:             Ugler i mosen (med Grethe Sønck) (Findes på plade)

1966:             Salami (Findes på plade og CD)

 

Det Ole Haubro gør os opmærksom på er, at Gustav også har coveret en del af sangene fra de andre lande. Han har udarbejdet følgende liste:

 

Gustav Wincklers danske kopiversioner af internationale Grand Prix Sange:

1959
Italien:  Piove (Ciao Ciao Bambino). Oprindelig fremført af Domenico Modugno


1960
England: Looking High, High, High (Optimist-Mist-Mist). Oprindelig fremført af Bryan Johnson

1961
England: Are You Sure ? (Er Du Sikker?). Oprindelig fremført af The Allisons

1976
Frankrig: Un, Deux, Trois (En-To-Tre). Oprindelig fremført af Catherine Ferry. Sunget af  Gustav Winckler som del af et potpourri.

Tak til Ole Haubro for denne tilføjelse.

 

11.4.2013:

 

Hvor utroligt det end kan lyde, så fyldte Rock Nalle 70 år i går. Det blev bl.a. fejret ved en reception på Graceland i Randers. I samme forbindelse er en af de oversete perler fra Nalles bagkatalog blevet genudgivet i en luksusversion. Det drejer sig om pladen fra 1990, der meget passende hed "En go gammel rocker". Det var pladeproducenten Gustav Winckler, der i midten af 1970'erne foranledigede Nalles første store comeback, hvor han sang rock'n'roll på dansk. "Go'e gamle fru Olsen" m.fl. "En go gammel rocker" markere afslutningen på den epoke i Nalles utrolige karriere. Den blev lavet midt under Nalles store nedtur, der strakte sig fra sidste del af 1980'erne og frem til midten af 1990'erne. Det var Kurt Andreasen, der i sin tid stod bag produktionen af Lp'en og det er også ham, der nu har stået bag den flotte genudgivelse. Cd'en er genudgivet i et smukt papcover i gammeldags EP størrelse, og indeholder ud over cd'en med den remasterede musik også en DVD med en tv-portræt og nogle musikvideoer, der blev produceret i forbindelse med den oprindelige udgivelse af pladen i 1990. På den måde får man altså også sat billeder på denne periode af Nalles karriere. Udgivelsen indeholder også en booklet med en del billeder fra dengang og en minibiograf, som undertegnede har været så heldig, at få lov til at skrive for.

 

Cd'en fåes i et fornemt samletilbud med Klaus Knakkergaards informative bog "Nalle - et liv ad omveje" - så længe lager haves. Det kan kun anbefales at tage den med, og læse den utrolige og livsbekræftende historie om Nalle, der mod alle ods står, hvor han står i dag - som en sand levende legende.

 

Folk, der måtte være interesseret i udgivelsen kan klikke her: "En go gammel rocker".

 

 

 

Der blev ikke plads til hele min minibiografi i bookletten til CD'en, så I kan lige få afslutningen her:

 

""En go gammel rocker" så i lang tid ud til at blive den sidste Rock Nalle-plade, og som sådan var den også afslutningen på den periode, som blev sat i gang af Gustav Winckler i midten af 1970'erne. Men i slutningen af 1990'erne vendte Rock Nalle nærmest mirakuløst tilbage. Det er ”Never 2 late”, som hans comebackplade hed. I 1998 udkom denne seje rock'n'soul-plade, hvor Nalle synger alle numrene på engelsk. Der er soul på pladen, men også rock’n’roll og mere moderne country rock. Mickey Jupp er her stadig en del af Nalles univers, ligesom Nalle også altid har plads til et Fats Domino nummer. Imod alle odds var Nalle kommet oven på igen og var vent tilbage til pladestudierne og landevejene! Jeg så ham første gang i 1999, hvor han spillede på et ydmygt sted  i Århus. Et forrygende show med numrene fra ”Never 2 late” - plus selvfølgelig de gode gamle hits. Senere har jeg set ham, så ofte jeg har kunnet komme til det. Det er altid en sand fryd. Bl.a. så jeg ham nærmest vælte teltet på Tunø Festivalen i 2000. Folk kunne slet ikke sidde stille og dansede overalt i teltet, da der slet ikke var plads nok på dansegulvet. I over to timer rockede Nalle af fuld hals, og han så ud som om han nød det. Han kom tilbage og gav ekstranumre op til flere gange, da folk simpelt hen ikke kunne få nok af den fede rock! En lignende stemning - og hvad der forårsagende den - er fanget på cd'en "Rock Nalle: Live on tour" fra 2000. I 2003 var Nalle en del af en meget succesfuld turné "The hithouse reunion - The grey gold strikes back" sammen med Jørgen Krabbenhøft, Peter Belli og Sir Henry. Nu var det igen musikhusene og sportshallerne, der var fyldt op. Dette brag af en genforening førte også en radioudsendelse og en cd med sig. På cd'en brillerede Nalle med en fantastik akustisk bluesguitarversion af den gamle Rufus Thomas Memphissoul-klassiker "Walking the dog". Sandsynligvis var det denne indspilning samt enkelte numre i samme stil på cd'en "It's a wonderful life" (2003), der førte til den seneste drejning i Nalles utrolige karriere.
Sammen med den hollandske bluesguitarist og sangskriver Hans Theessink og vores egen fremragende blues og rockguitarist Knud Møller, søgte Nalle helt tilbage til rødderne og begyndte at optræde live med gamle blues og rock'n'roll numre, samt nyere materiale af Theessink, kun akkompagneret af  de to herrers imponerende guitarspil. Knud Møller havde produceret "It's a wonderful life", der endnu engang havde opdateret Nalles stil til noget mere tidssvarende - og afsløret hvor stor en "balladsinger", han også kunne være. "It's a wonderful life" indeholder et Hans Theessink nummer, så forbindelsen mellem de tre er sandsynligvis opstået i den forbindelse. Deres fælles anstrengelser blev foreviget på to studie-cd'er under titlen "Goin' down slow vol. 1 og 2", der begge blev belønnet med Danish Music Awards som årets bluesudgivelser! Det er vel skæbnens ironi, at landets største rock'n'soul sanger skulle ende med at blive en prisbelønnet bluessanger, men sådan set var det mest etiketten, der var ændret og den meget skrabede stil. Alt det udenom var strippet væk, og kun det væsentligste stod klart og tydeligt tilbage. Pladerne indeholder rødderne til al Nalles musik - blues jo, men også mere gospelprægede og countryinspirerede ting samt 1950'er rhythm and blues og rock-a-billy. Alle de ingredienser, der tilsammen giver uforfalsket rock'n'roll. Hans Theessink og Knud Møller har som bekendt mange projekter at se til, så i de senere år har Nalle slået sig sammen med det velspillende band The Crazy Ivans, og viderefører sammen med dem stemningen fra  Theessink, Nalle og Møller samarbejdet. Blot er der nu, ud over to guitarer, også kommet en bas med, men det drejer sig forsat om at skære ind til benet og finde kernen. Nalle, Ivan Sand og Dion Egtved fra Crazy Ivans arbejdede første gange sammen om cd'en "Chapel Hill" i 2008, hvor Nalle var sat sammen med de amerikanske bluesmusikere Ken "Omar" Dykes og Magic Slim. Nalle and his Crazy Ivans har også foreviget deres eget samarbejde på to  herlige cd'er "Back to the roots" (2009) (Grammy-nomineret) og "Long as I can see the light" (2011). Henning Kaae er den fjerde mand i den forrygende blues-kvartet.   

At Nalle stadig skulle være på toppen på sin 70 års fødselsdag er vel nok imod alle odds, men at han er endt som en meget autentisk bluessanger, er vel egentlig meget nærliggende. Ingen skal komme og fortælle Nalle noget om blues. Han har gennemlevet det hele "and lived to tell the story" - og det gør han fortsat på sin turne rundt om til landets spillesteder sammen med his Crazy Ivans - og i dag er det okay med Nalle, at man sidder ned og lytter til hans bluesmusik. Han er også selv begyndt at sidde ned. Er du til blues og rock'n'roll må du ikke snyde sig selv for at opleve denne levende legende live, når han kommer til en by nær dig. Indtil da kan du nyde Nalle på denne oversete perle i hans produktion, som ikke mange har skænket en tanke siden pladen udkom i 1990. Da pladen kom ud i sin tid, udtalte Nalle følgende til Politiken: "Jeg synes, at ham Mickey Jupp skriver nogle fremragende tekster og melodier. Det vil jeg da gerne dele med andre. Og selv om det ikke er "Goe gamle fru Olsen", så er det jo heller ikke intellektuelt. Bare sange om livet, som det er..."."

 

2.1.2013:

 

Godt nytår til alle!

 

Lydmand m.m. Bjarne Pedersen har fornyeligt sendt mig følgende kuriositet. Han faldt over nedenstående Gunnar Winckler single i Holland. De singler Gustav Winckler udgav i tysktalende lande under navnet Gunnar Winckler kom som regel i en såkaldt "firmapose". Dvs. at singlerne blev solgt i standardcovere med firmanavnet påtrykt, og et hul i midten, så man kunne læse på pladeetiketten, hvilken single man havde fat i. Man lavede ikke på den tid unikke singlecovere med billeder af kunstnerne i Tyskland. Kun til Ep'er og Lp'er. Men til brug for reklame i butikkerne lavede man nedenstående, som er udformet som et pladecover. Billedet er fra Melodi Grand Prix, hvor Gustav Winckler sang "Skibet skal sejle i nat" sammen med Birte Wilke. Men på den tyske version sang Gustav duet med Bibi Jones. Derfor har man på dette billede fra Grand prixet erstattet Birthe Wilkes hoved med Bibi Jones!

 



 

 

 

7.5.2012:

 

Teddy Edelmann har fået en officiel hjemmeside! Klik her: www.teddyedelmann.dk

 

16.11.2011:

 

For et par år siden blev jeg kontaktet af forfatteren Anita Grün, som skulle bruge et par Gustav Winckler tekster i forbindelse med en kriminalroman, hun var i gang med at skrive. Nu er romanen "Det du ikke dør af" udkommet, og sandelig om ikke Gustav Winckler og denne hjemmeside spiller en rolle i historien! Uden at afsløre for meget, kan jeg vist godt fortælle, at en mand begynder at sende mystiske mails med titlerne på nogle Gustav Winckler sange!

 

Se mere om bogen her: Saxo

 

2.11.2011:

 

I morgen kommer Henrik Smith-Sivertsen fra Det Kongelige Bibliotek i radioen og fortæller om Gustav Winckler i en hel time. Det sker på DR DAB/Internet-Kanal 5 kl. 11 - 12.

 

7.10.2011:

 

En større samling  - antageligt fra Gustav Wincklers forlag - er kommet til ære og værdighed på Det kongelige Bibliotek. Gustav Winckler er nu blevet til et forskerobjekt! Det er skønt at se at Gustav efterhånden bliver taget seriøst som kulturhistorisk fænomen, og det er godt at vide at samlingen er i de bedste hænder og vil blive bevaret  for eftertiden. Se mere her.

 

 

27.5.2011:

 

Gustav Winckler nævnes i en utroligt interessant og vel dokumenteret artikel på Det Kongelige Biblioteks hjemmeside. Det er forskningsbibliotekar Henrik Smith-Sivertsen, der hver uge skriver om et af de gamle hits fra de danske hitlister. I denne uge er han nået til "Nu rejser jeg hjem" (Detroit City), som Gustav Winckler og Bobby Bare hittede med i 1964. Læs artiklen her.

 

 

15.12.2010:

 

Så er det igen sæson for at finde Gustav Wincklers juleplader frem J Rigtig god jul og et godt nytår til alle!

Desværre er der mig bekendt intet spændende nyt om Gustav Winckler, men skulle nogen, der læser dette, interessere sig for kringelkrogene i den danske filmhistorie, så se evt. her: www.laujun.dk.

 

01.03.2009:

 

I EMIs ”For fuld musik” serie er turen nu kommet til Gustav Winckler – og bl.a. Dario Campeotto. I serien er tidligere udgivet cd’er med Gitte Hænning, Poul Bundgaard m.fl.

 

 

Der er ikke noget nyt at finde for samlere på ”Det bedste med Gustav Winckler”. Alle de indspilninger der er med, er naturligt nok gengangere fra ”Den store Gustav Winckler”, der indeholdt stort set alle de indspilninger EMI har med Gustav. Men det er alligevel blevet en herlig cd. Bertel Dueholm og Thomas Hemdorff har fokuseret på de rigtige crooner indspilninger, og har sammensat et behageligt program af romantiske schlagere. Coverfotoet til cd’en er også det samme fantastiske billede, som blev brugt på ”Den store Gustav Winckler boks”, men nu med lilla jakke!

 

 

Til gengæld er der masser af nyt at hente på ”Det bedste med Dario Campeotto”. Cd’en indeholder næsten alle de indspilninger, som Dario i sin tid lavede for EMI, og meget få af dem har tidligere været ude på cd. Bl.a. indeholder Cd’en den smukke ”Du lærte mig at elske”, som Gustav Winckler skrev og producerede i 1974. Historien går på, at Gustav havde købt et musikbånd fra udlandet, som de ofte gjorde, med melodien ”Londonderry air” eller ”Danny boy”, som den også var kendt som. Han havde skrevet den smukke tekst, men musiksporet lå i et for højt toneleje til at han selv kunne synge den ordentligt. Så det var jo en nærliggende tanke at få fat i pop tenoren Dario Campeotto, og han levede i den grad op til forventningerne…..

 

 

Året efter lavede de to endnu en single sammen ”Skænk mig din vin (Madonna’s Rose), som også er at finde på cd’en, sammen med f.eks. ”Du ser dig selv”, en typisk let country pop sang fra slutningen af 60’erne, flere af sangene fra filmen ”Min kones ferie” (1967) og en rigtig crooner klassiker ”Roserne blusser i Picardy”. Der er også blevet plads til de få singler Dario udgav for EMI i 80’erne.

 

Cd’erne skulle snart være til at få fat i rundt om i supermarkederne.

 

09.11.2008:

 

Hithouse-productions og Dennis Ploug, der i sin tid stod bag Gustav Winckler dobbelt Jule cd’en ”White Christmas”, udgiver også i år en lang række jule CD’er. Gustav er med på et par af dem. ”Jul i Danmark” er et cd genoptryk af en Sonet opsamlings jule LP fra 1976 – Sonet SP19767. Folk der i sin tid har haft Lp’en, vil sikkert kunne blive helt nostalgisk når de ser det flotte cover fra Lp’en, som er fuldt med over på Cd versionen.

 

 

Gustav er også med på en ny opsamlings cd med jule duetter: ”Crooners & Divas Duets”, der indeholder danske og udenlandske juleduetter. Gustav synger bl.a. ”Skal vi klippe vore julehjerter sammen” med Raquel Rastenni, men igen kan disse Gustav juleindspilninger både på denne og ovennævnte i forvejen findes på ”White Christmas” CD’en. Der er dog en del andre interessante ting på Duets CD’en. F.eks. flere indspilninger med Susse Wold og Peter Sørensen, Perry Comos version af ”It’s beginning to look like christmas” og ”I saw mommy kissing Santa Claus” med Fontane Sisters, Rosemary Clooney & Gene Autry med ”The night before christmas song”, den oprindelige hitversion af ”Baby it’s cold outside” med Margaret Whiting & Johnny Mercer og ikke mindst nogle sjældne optagelser, hvor Bing Crosby synger duet med Ella Fitzgerald og Frank Sinatra!

 

 

Jeg vil da også lige benytte lejligheden til at nævne et par andre CD’er i ovennævnte serie:

 

 

En ny opsamling med Katy Bødtgers smukke juleindspilninger fra 50’erne, 70’erne og 80’erne, og to opsamlinger med julesange sunget med kraftfuld stemme af Poul Bundgaard: ”Dejlig er jorden”, og ”Det kimer nu”. ”Dejlig er jorden” er bygget op omkring den fantastiske jule Lp Bundgaard indspillede for EMI i 70’erne, og så er der fyldt op med indspilninger fra 80’erne. Rygraden på ”Det kimer nu” er de julepotpourrier Bundgaard indspillede for Tono i 60’erne, og igen har vi fyldt ud med indspilningerne fra 80’erne. Så på de to cd’er, får man altså også alle 80’er indspilningerne.

 

 

 

03.11.2008:

 

Universal har i år udgivet en lang række jule cd’er. Gustav er med på flere af dem ”Omkring juletræet”, ”Julens salmer”, ”Julens sange”, ”Dansktoppen”, ”Børnenes egen julemusik” og på en måde også på ”Instrumental Jul”, da flere af numrene med Leif Pedersen’s Orkester faktisk i sin tid blev bygget op omkring lydsporet til nogle af indspilningerne fra Gustav og Leif Pedersens ”Hvid Jul” Lp. Her får vi lydsporet til  ”White Christmas”, ”Glædelig Jul” og ”Et vinterhvidt vidunderland” – uden Gustavs sang vel at mærke, men med nyindspillet guitar. Altså nyindspillet, da disse indspilninger oprindeligt udkom på Lp’en ”Instrumental Jul” udgivet på Fontana 6340053.

 

De ovennævnte CD’er er både udgivet som enkelt Cd’er og i en ”Glædelig Jul” boks.

 

Der udover har Universal også udgivet en række andre jule cd’er, deriblandt også en ny ”Glædelig jul” CD med Gustav. Det er en sammenblanding af de 2 Gustav jule Lp’er. ”Hvid Jul” fra Philips og opsamlings jule Lp’en som Sonet udgav i sin tid, plus lidt ekstra.

 

 

Interessant er det at 1973 versionen af ”White Christmas” er kommet med her. På dobbelt Cd’en fra 2006 brugte vi 1978 og 1951 versionerne. Bortset fra det er alle indspilningerne på den nye cd og mere til - også at finde på dobbelt CD’en ”White Christmas”....

 

10.4.2008:

 

Et par nye Gustav Cd bokse har set dagens lys. Det er ”White Puma”, der har udgivet dem. De har tidligere udgivet en lang række billige Cd bokse med sjældne gamle indspilninger med Ib Schønberg, Poul Reichhardt og mange flere. Desværre gør det samme sig ikke gældende med de nye Gustav bokse. Det er stort set kun gengangere af sange, som er at finde på EMI og Universals officielle bokse fra sidste år.

 

Der er 3 Cd’er i hver af de nye bokse, men kun 10 sange på hver Cd, så man får helt klart mere for pengene ved at købe de officielle udgivelser.

 

På Vol.1 er der en sang som ikke tidligere har været ude på Cd. ”Violetta” fra 1953. De må have spillet den over fra Lp’en ”Gustav Winckler vol.1”, for tempoet er lige som på den Lp for langsomt! Hvilket er synd, da det ellers er en god indspilning. Det er den sang der også er kendt som ”Hør på min sang, Violetta”. På Cd’en er der en anden sang de kalder ”Hør på min sang Violetta”, men det er den sang der faktisk bare hedder ”Hør på min sang”. Det er en tryk fejl som opstod på Universals Gustav Winckler boks sidste år, og som nu åbenbart har fået sit eget liv, og går igen her! På vol.2 er der jf. coveret endnu en sang fra samme Lp ”Gustav Winckler vol.1”, som ikke tidligere har været ude på Cd: ”Mandolino, mandolino”, men det er nu ”Hedepigen”, der er på Cd’en. Den er også fra den Lp, og den har  heller ikke været ude på CD før.

 

21.2.2008:

 

Nu skulle man kunne få 5 CD’s Gustav Winckler boksen, der tidligere kun kunne fås hos Coop, i de fleste pladebutikker og også f.eks. her: www.cdskiven.dk

 

13.12.2007:

 

Lene Siel CD'en som Gustav er med på "Great Moments" har i denne uge sneget sig op på nr. 21 på hitlisten. I sidste uge var den nr. 28.

 

8.12.2007:

 

Det lykkes desværre ikke Lene Siel og Gustav at komme på Dansk Toppen. De 129 stemmer rakte kun til en 11 plads. Men tak til alle der stemte. Det var dog stemmer nok til at den vil blive prøvet igen senere. Måske den så kan klare sig, når der ikke er så mange jule plader på listen. Vi får se.

 

1.12.2007:

 

Duetten med Lene Siel og Gustav Winckler blev i dag ”prøvet på” DR’s Dansk Toppen. Det bliver spændende at se om en god gammeldags sømands sang stadig kan gøre sig der. I vore dage kan man dog gøre lidt for at hjælpe sangen på vej, da alle kan være med til at stemme via mobiltelefonen. Send følgende besked ”dktop 11” til tlf.nr. 1212.

 

Det koster 1 kr. og skal gøres inden i morgen - søndag kl.18.

 

Måske er det lidt snyd at opfordre folk til at stemme på sangen, men mon ikke de andre også har nogle fans der altid stemmer på dem.

Jeg krydser fingre. Dette kunne være så stort hvis Gustav kunne komme på Dansk Toppen næsten 30 år efter hans død. Det er vist ikke sket før!!!!!!

 

 

25.11.2007:

 

Nu skulle det være ganske vist, at den tidligere omtalte ”Gustav Winckler” 5 CD boks er kommet på marked i dag 25.11.2007 i Kvickly og Kvickly Xtra, hvor der er søndags åben. Husk boksen fåes kun i Coops butikker, og som I kan se er der en del at spare hvis man har medlemskort. Medlems tilbudet gælder 26.11. – 31.11 – eller så længe lager haves!

 

 

16.11.2007:

 

Gustav Winckler synger duet med Lene Siel!!!

 

 

Da vores lydmand Bjarne Pedersen gik og ledte efter de gamle masterbånd i Universals arkiver i forbindelse med nedenfor nævnte CD boks, fandt han blandt mange andre spændende ting et take 2 af ”Send en hilsen hjem”, hvor Gustav kun havde indsunget dele af sangen. Da jeg hørte den kom jeg straks i tanke om en historie jeg havde læst Gustav fortælle i et gammelt interview:

 

”For at fylde bagsiden skrev jeg en til….den blev lavet på et kvarter med venstre hånd. Jeg skrev ”Send en hilsen hjem med en buket violer”. Den havde jeg tænkt som en duet med en sangerinde, men da hun kom i studiet kunne hun den ikke. Jeg indsang den på et bånd, så hun kunne lære den. To måneder senere sendte selskabet den ud med det, jeg uden videre havde indsunget. Jeg blev gal. Noget af teksten skulle synges af en pige”.

 

Og det er ganske rigtigt, når man høre den gamle version, så virker det lidt underligt at Gustav synger om dyre kjoler og violer! Men det var der tilsyneladende ikke andre end Gustav der tog sig af, for sangen blev en stor succes i sin tid.

 

Men i arkiverne fandt vi altså den version, hvor Gustav havde sunget sin del af sangen og efterladt stilhed, der hvor Grete Klitgaards stemme skulle være. Men den er aldrig blevet indspillet, da pladeselskabet jo blot udgav Gustavs demo version, hvor han sang hele sangen. Tanken var ikke fjern, at det kunne være sjovt at få nogen til at indsynge den manglende stemme, og den første tanken faldt på var Lene Siel, som på smukkeste vis har indspillet en række gamle danske sange. Gustavs døtre var heldigvis med på idéen, men kunne man få Lene Siel med på at synge duet med Gustav??? Det viste sig snart at tanken ikke var helt umulig. Vores producer Dennis Ploug havde allerede kontakt til Lene Siels pladeselskab, og tog ideen med over til dem. Både ArtRec og Lene Siel må også have synes det var en sjov ide, for nu er duetten kommet med på hendes nye CD!!!! Jeg ved det lyder utroligt, men således kom det sig at ”Send en hilsen hjem” mere end 50 år efter Gustav skrev og indspillede den, nu endelig foreligger som Gustav havde tænkt den!

 

Cd’en med Lene Siel hedder ”Great Moments”, og er en dobbelt CD med mange store ”Duets” øjeblikke fra hendes karriere plus nogle helt nye indspilninger. Der i blandt altså Gustav duetten. CD’en foreligger også i en luksus version med en DVD.

 

Lene Siel - Great Moments:

 

2CD + 1DVD

Trackliste


CD 1
Løft mig op (m. David Garrett) - Perhaps Love (m. John Denver)Shoot for the Moon (m. Roger Whittaker) - There’s a Sparkle (m. Helmut Lotti)Fuglene (m. Gheorghe Zamfir) - This Little Light of Mine (m. London Gospel Singers)Da jeg mødte dig (m. Richard Clyderman) - Against the wind (m. Jon English)Kom maj du søde milde (m. Michala Petri) - Mother Nature (m. Helmut Lotti)We Are Going Down to Jordan (m. London Gospel Singers) - Danse mod vår (m. Tommy Körberg)Sku gammelt venskab rent forgå (m. Etta Cameron, Åge Aleksandersen, James Loveless)Må Hver Dag (David Garrett)

CD2
Down to the River (m. London Gospel Singers) - Lys og varme (m. Michala Petri)Send en hilsen hjem (ny duet m. Gustav Winckler) - Godnat (m. Gheorghe Zamfir)True Love (m. Per Nielsen) - Ensomt hjerte (m. Richard Claydermann)Her vil ties (m. Danmarks Radios Pigekor) - Trust Your Heart (m. Jesper Lundgaard)Har havet nogensinde (m. Kim Sjøgren) - You Raise Me Up (m. David Garrett) Lige nu (m. Gheorghe Zamfir) - Fred hviler og land og by (Kaare Norge)Julen er her (Guido Paevatalu) - Silent Night (London Gospel Singers)

DVD
Personligt interview med Lene Siel.
Optagelser fra nogle af Lene Siels mange duetindspilninger, fx med John Denver, Roger Whittaker og Helmut Lotti
Samlet spilletid: 90 minutter


12.11.2007:

 

Jeg har været en tur i Kvickly. CD boksen er tilsyneladende ikke til at få fat på endnu. Men jeg holder øje, og vender tilbage så snart jeg ser den. Den skal nok komme ud snart….

 

22.10.2007:

 

5 CD’er og 5 sider af Gustav – i alt 116 numre!!!

 

Der er igen rigtigt gode nyheder for alle Gustav fans og andre der måtte holde af lidt go’ musik. Først på året kom ”Den store Gustav Winckler boks”, som jeg tidligere har skrevet om her på siden. Denne indeholdt som bekendt næsten alle de indspilninger Gustav indspillede hos HMV (nu EMI) i Danmark og den tyske afdeling Electrola.

 

På tros af at det var en omfattende boks, var der en del der savnede nogle af deres favoritter med Gustav. Det skyldes naturligvis at mange af de store Gustav hits blev indspillet hos Tono og Sonet. Det er Universal der nu har rettighederne til de utroligt mange indspilninger Gustav lavede for de to selskaber – plus faktisk også dem han indspillede for Polydor og Philips. Så det var naturligvis endnu en drøm der gik i opfyldelse, da det lykkes at få mulighed for at udgive en boks med Universal indspilninger!
 

Det kom i stand takket være Coop Danmark, som har indkøbt boksen til ene forhandling i deres butikker.
 

Dvs. at hvis I skal have fat i den, så skal I gå i Kvickly eller Brugsen.
 

Der er tale om en 5 Cd boks (!), der slet og ret hedder ”Gustav Winckler”:
 


 

Det stilfulde cover er lige som på EMI boksen lavet af Peter Phillipsen.
 

I alt 116 numre hvor af så vidt jeg lige kan tælle sammen 72 aldrig før har været udgivet på CD og 2 har aldrig været udgivet overhovedet!!! Så der er både tale om samlers guld, og velkendte hits.

Når man skal lave en Universal CD boks med Gustav Winckler, så står man med det luksus problem, at der er utroligt mange sange at vælge imellem. Så vi kunne jo altså ikke få dem alle med. I stedet har vi valgt at fokusere de enkelte CD’er i boksen på forskellige af de genre Gustav var bedst til, og som forhåbentlig stadig siger folk noget i dag. På den måde håber vi også på at få rettet fokus lidt hen på hvor alsidig en sanger Gustav Winckler faktisk var. Den uforlignelige crooner stod for så meget andet end ”Hvide Måge” og sentimentale sange om mor og diverse blomster!

 

De sider af Gustavs talent der belyses på den nye boks er popsangen, det seje swingmusik med de store big bands, de mange duetter, og endelig har vi også fået mulighed for at se på Gustav ”blå side”. Det var nemlig ikke altid kun glade pop sange han indspillede. Han indspillede også en lang række ”saloon” sange, som Sinatra kaldte dem.

 

Faktisk var mit oplæg at der skulle være 6 Cd’er hvor Cd 4 så på de mange countrysange Gustav har indspillet, og CD 6 indeholdt mange af de ”Internationale” indspilninger han har lavet på engelsk, tysk og svensk, som Universal også ligger inde med mange af.

 

Min CD 4 og 6 blev dog skiftet ud med en ”Hits” cd, der indeholder de velkendte gyldne succer. Så umiddelbart skulle boksen kunne interessere både samlere og dem der går efter de velkendte sange.

 

De to uudgivede indspilninger er ”En Engel Uden Vinger”, og ”Nu Tændes Lys Og Lygte I Min Lille By”.

 

I forbindelse med udarbejdelsen af  boksen har vores lydtekniker Bjarne Pedersen gjort en kæmpe indsats for at endevende de gamle arkiver hos Universal for Gustav Winckler masterbånd, og en del ukendte og hidtil uudgivede ting er dukket op! Bl.a. altså ”En engel uden vinger”, som er en herlig pop version af Patsy Clines ”I can see an Angel”. Den lå på et masterbånd sammen med en single udgivet i 1965. Når de ikke har brugt den i sin tid, høre det ganske givet sammen med at det er et tysk musikbånd Gustav har sunget den på - så koret synger på tysk! Arrangement og måske også selve musikbåndet er hentet fra en tysk plade med Detlef Engel, og er indspillet i en stil der minder om den meget populære ”Slentre gennem regn”.

 

Den anden Gustav indspilning, som udgives for første gang på denne boks, er en meget stemningsfuld version at Otto Hænnings ”Nu tændes lys og lygte i min lille by”. Det kan  kun undre hvorfor den ikke blev udgivet i sin tid, da indspilningen intet fejler. Men måske hænger det sammen med at Keld Heick også udgav en version i slutningen af 60’erne. Han har nok fået sin version ud først, og så har man måske ikke synes der var brug for flere nyindspilninger af sangen. Prøv engang at sammenligne de to…

 

Der er desværre ikke blevet plads til liner notes i boksen, så lige lidt om de enkelte CD’er:

 

CD 1: Pop

 

Det er jo sådan set som pop sanger Gustav er kendt, og et par af de sange jeg oprindelig havde sat på her er da også flyttet til hits CD’en – f.eks. ”Gem et lille smil”.  Begrebet ”pop” dækker vel sådan set over populære sange i alle tænkelige afskygninger, men i Gustav sammenhænge leder det tanken hen på romantiske crooner slagere og glade optimistiske sange, så dem har vi udvalgt en masse af her. En del af dem velkendte hits, nogen af dem hits som ikke tidligere har været ude på CD, og nogle mere ukendte indspilninger – f.eks. Gustavs allerførste professionelle udgivelse, med den næsten symbolske titel ”It’s magic”. Den har ikke været genudgivet siden den i 1950 kom på en af de gamle 78’ere.

 

CD 2: Swing

En anden af Gustavs forcer var at swinge med et big band, eller en mindre gruppe. Desværre lavede han aldrig en hel plade med big band swing-musik, men hvis man stykker lidt sammen fra alle årene, så kan det lade sig gøre. Det skulle han have gjort noget mere i. En LP med de to kamphaner fra radioen Gustav Winckler og Ib Glindemann kunne have været interessant. Men det var sjælent de her mere strømlignede swingende indspilninger, der blev store hits for ham i Danmark, så det er ofte nogle han har sneget sig til at indspille til de forskellige Lp’er, eller i den periode hvor han indspillede engelsksprogede plader under navnet Sam Payne. I de tidlige år hvor Gustav eksperimenterede med mange forskellige stilarter, sang han også ofte på engelsk, når han swingede i bedste Bing Crosby stil.

Denne Cd er virkelig et favorit projekt for mig, og jeg håber den kan overbevise dem der skulle være i tvivl om, at Gustav var den bedst swingende crooner vi har haft i dette land.

CD 3: Duetter

Flere af Gustavs største succes’er har været duetter. Hans dybe stemme var et godt modstykke til diverse sangerinder. Vi har fået plads til eksempler på hans arbejde med en lang række populære sangerinder, som han indspillede med i forskellige perioder: Raquel Rastenni, Grete Klitgaard, Birthe Wilke, Grethe Sønck, Katy Bødtger m.fl.

Det var nu ikke kun sangerinder Gustav indspillede duetter med. Han lavede også nogle duetter med forskellige mandlige kolleger. Ofte mere humoristiske sange. Vi har udvalgt nogle af de sjoveste med Gustav og Jørgen Winckler og ikke mindst et par af de største hits med den utroligt populære duo Gustav og Bent!

CD 4: Den Blå Side

Gustav er mest kendt for hans glade optimistiske sange, men han havde også en mere melankolsk side, også rent personligt. Derfor er det jo naturligt at han også har sunget en del melankolske sange, og gjort det meget følsomt. Her har vi fat i den stemningsfulde CD. ”Late night songs”, ”saloonsongs”, ”torchsongs” eller hvad man nu vil kalde dem – ikke helt ulig diverse indspilninger vi kender med Frank Sinatra og Tony Bennett. Det er en side af Gustavs talent, som han først for alvor fik mulighed for at beskæftige sig med i 60’erne, da man begyndte at lave Lp’er. Nogen mere sørgmodige sange havde han dog også tidligere sneget ud på b-siderne af singlerne.

 

Igen en af de CD’er der virkeligt står mit hjerte nær. Jeg er utroligt glad for vi har fået mulighed for at se lidt på denne alt for oversete side af Gustavs talent.
 

CD 5: Hits
 

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg var meget ked af at den CD der skulle overbevise folk om at Gustav også var en af Danmarks bedste country croonere røg ud til fordel for denne CD med velkendte ”hits” som  ”Hvide Måge” og ”Gyldenlakken”. Sange jeg bevist havde undgået, da jeg ikke mener at sømands – og blomster sange er de sejeste sider af Gustav, men man skal jo give folk hvad de vil have, og det er utvivlsomt nogle af de mest elskede Gustav indspilninger. En del country sange er da også blandt de populære sange de har udvalgt f.eks. ”Jeg Vil Vente Ved Telefonen”, ”To Blå Øjne” og ikke mindst den smukke ”Ingen Bryder Livets Cirkel”, og jeg skal bestemt ikke klage. Det er jo smukt så man kunne græde, at det er lykkes at få genudgivet så mange herlige indspilninger med Danmarks største crooner…..

 

Nu håber jeg bare rigtigt mange vil købe den, så vi kan få genudgivet endnu mere…….

 

19.10.2007:

 

 

Julen må stå for døren, for i dag er der kommet en ny jule CD med Gustav Winckler og diverse andre kunstnere: "Julehilsner fra...Grethe Ingmann, Allan Mortensen, Frank & Merete, Dorte, Lecia og Lucienne, Jørgen Ingmann, Daimi, Gustav Winckler og Det danske drengekor". Det er en genudgivelse af en Metronome Lp fra 1975. Man har bibeholdt coveret fra dengang med et hyggeligt stråtækt hus i et snelandskab, og de har åbenbart ikke haft adgang til masterbåndet, for jf. coveret er der masteret fra en LP, men resultatet er da blevet ganske udmærket.

 

Det er værd at bemærke at de to sange som Gustav synger "Du kære gamle julemand" og "Sikken voldsom trængsel og alarm" ikke er de samme versioner som er på Gustav dobbelt jule CD'en "White Christmas" fra sidste år. Så dette er et godt supplement til den. Gustav indspille kun de to julesange for Metronome, men dem genbrugte de til gengæld flittigt år efter år. Første gang 1974 på en LP der hed "Glædelig jul", og året efter kom altså "Julehilsner fra". De to plader indeholder mere eller mindre de samme sange, men det er jo meget normalt med juleplader. De sange bliver jo aktuelle år efter år.

 

16.8.2007:

Opdateret med en side om Life Records som Gustav var medejer af. Klik her.
 

10.7.2007:

De Gyldne Løver fejre 40 års jubilæum i år, og er i den forbindelse bl.a. blevet omtalt i Jyllands Posten. I artiklen fortalte de bl.a. om hvordan det var Gustav der fik dem i gang med at synge irsk folkemusik på dansk. En af bandets grundlæggere Carsten Holst fortæller om hvordan de i starten kaldte sig The Golden Lion Folk Band og var et rent kopiband. Men mødet med Gustav gav dem recepten på succes:  

»Han syntes, vi spillede flot, men fastslog, at tusinder af irer sang bedre engelsk end os. Vi skulle synge på dansk og have et dansk navn. Vi tyggede lidt på det, men så gik især Jens Memphis i gang med at skrive danske tekster,«
 

Og resten er som man siger historie. Tillykke med jubilæet her fra!
 

Læs evt. hele artiklen på www.jp.dk 

 

10.2.2007:

De der har læst lidt på denne side vil vide at jeg er "en hund efter" historiske facts og små historier bag begivenhederne og sangene. Heldigvis er der af og til nogen der skriver til hjemmesiden med sådanne ting, og jeg har netop fået en af de mere interessante, som jeg har fået lov til at "offentlig" gøre her på siden.

Det drejer sig om historien bag Tom Grant som skrev sangen "Mens jeg har dig endnu lille mor", som Gustav indspillede flere gange - i 1954 og 1973.

Det viser sig at Tom Grant er et pseudonym for Egon Ankerstjerne. Ankerstjerne var åbenbart Danmarks første kinoorganist, og spillede på kinoorglet i Folketeateret i Århus i perioden 1926 frem til 1931, hvor han afløstes af tonefilmens ankomst. Han komponerede ´´Mens jeg har dig endnu lille mor´´ i 1926, og fremførte den på kinoorglet, hvor den blev en drønende succes. Omkring 1938 skrev Knud Pheiffer den velkendte tekst om lille mor, og sangen blev et kæmpe hit i diverse indspilninger bl.a. med Victor Cornelius og selveste Aksel Schiøtz. Året efter blev melodien brugt med stor succes i Cirkusrevyen 1939, hvor Carl Fischer sang den med en tekst der hed ´´Lille Tier´´!

Gustav brugte sangen på en 78'er fra 1954 sammen med sangen "Min egen lille mor", så det var jo en helt lille koncept plade. Det var det også da Gustav i 1973 udgav en hel LP "Gaven til mor", hvor han og Katy Bødtger synger en lang række sange om mor. Bl.a. altså en nyindspilning af Ankerstjernes populære sang, der da også i tidens løb er blevet sunget af en lang række andre, som f.eks. Bjarne Liller, Erik Påske og Kai Løvring!

En ikke mindre fantastisk historie er at ´´Den rige og den fattige´´ sunget af Gustav Winckler og Bent Werther, faktisk også er skrevet af Egon Ankerstjerne, men under pseudonymet ´´Ukendt´´! Den blev oprindelig skrevet til harmonika duoen Alex og Richard, og sunget af Holger Fællessanger, dengang under det oprindelige navn ´´Der nede i dalen en lille hytte lå´´. Det lidt uheldige pseudonym "ukendt" har dog gjort at jeg, og jeg vil tro de fleste andre, altid har troet at det var en trad. melodi!

Egon Ankerstjerne var ofte pianist for Gustav, når han var på blokvogns turne i Jylland, og var også den første klokkenist der spillede på rådhusklokkerne i Århus Rådhus! Som komponist i det jyske var han også med, da Fotorama producerede den første århusianske tale-spillefilm "Paustians uhr", der bl.a. blev indspillet i Den gamle by i 1932 efter en historie af Hans Hartvig Seedorff.

Hvis navnet Ankerstjerne forekommer bekendt i film sammenhænge er det sikkert pga. Johan Ankerstjerne Film A/S, der blev startet af Egon Ankerstjernes onkel. Johan Ankerstjerne var fotograf hos Nordisk film i de tidlige år og siden for Benjamin Christensen - bl.a. på den legendariske "Heksen". Siden oprettede han så det filmtekniske foretagende, der bl.a. stod for at lave kopier af mange danske spillefilm, som blev sendt ud til de mange biografer rundt om i landet. 

Der findes et morsomt brev til Egon Ankerstjerne fra Johan Ankerstjerne og Peter Malberg, der en dag stod og lurede bag forhænget til Kinoorglet i Bruunsgade Århus, hvor Egon Ankerstjerne spillede til filmen ”Laila”, som Peter Malberg medvirkede i. De beskriver meget levende hvordan ”Stjerne”, som de kalder ham, arbejdede, når han spillede til en stumfilm. De skriver:

 

Stjerne Du er intet mindre end et unikum på dette store orgel, vi stod og lurede på dig, hvordan dine fødder arbejdede og dine lange hænder. Dyb var vor forbavselse, da vi så du sad og spiste din madpakke, drak kaffe og tog en cigaret, pustede røgen ud gennem blæsebælgen, mens orglet brusede. Publikum så jo ikke alle dine kunstneriske musikalske narrestreger, og de var blevet dybt forbavset, om de havde set dig sidde ved tasterne. Du er ganske enkelt en Stjerne af de helt store!

Din onkel Johan Ankerstjerne, og din ven Peter Malberg.

 

Tak til Egon Ankerstjernes søn Hans Anckarstjerna for oplysningerne. Han har også sendt nogle interessante billeder af hans far.

 

Egon Ankerstjerne - Nordens første kinoorganist!

Under optagelsen til "Paustians Uhr", som han også selv skriver!


Egon Ankerstjerne spiller "Tango Jalousi" for komponisten Jacob Gade. Det var første gang komponisten hørte sin verdenskendte melodi på kinoorgel.

Egon Ankerstjerne var den første klokkenist der spillede på rådhusklokkerne i Århus Rådhus, ved hans side står hans afløser Peter Littrup.

Hvis der er andre der har nogle spændende baggrundshistorier til Gustav Winckler sangene, så skriv endelig til os!

 

25.1.2007:

Rettelser til teksten i "Den store Gustav Winckler boks:

I bookletten til den nye CD henviser jeg til en diskografi som vi har stykket sammen ud fra oplysningerne fra Electrolas arkiver. I bookletten skriver jeg den findes bag i hæftet, men det blev der altså ikke plads til. Til gengæld kan i finde den her: Electrola sessionliste.

Jeg skiver også at den engelske version af "Zwai Blaue Augen" er bonus track på CD 4, men den er som i vil opdage åbenbart flyttet til CD 3.

Endelig beskriver jeg i bookletten en uudgivet engelsk version af "Meine Heimat Bist Du", som det var meningen skulle være på CD'en, men af en eller anden grund er det alligevel den tyske version der er kommet med. Men den er jo også uhyre sjælden.

18.1.2007:

Der er gode nyheder til alle Gustav fans igen! EMI udgiver 29.1.2006 "Den store Gustav Winckler boks"! Det er en 4 CD's boks i samme serie som de fremragende bokse de tidligere har udgivet med Four Jacks, Gitte Hænning og Otto Brandenburg.

Se lige det crooner billede på coveret!

Ligesom med jule CD'en har jeg været så heldig at få lov til at være med ved tilblivelsen, og kommet med ideer til Bertel Dueholm, som har sammensat CD'en. Boksen består af de velkendte indspilninger som Gustav lavede hos HMV nu EMI i Danmark - Bytte partner, Hvergang du smiler lidt til mig osv. Derud over er her en mængde samlers guld, som f.eks. den plade Gustav udgav hos HMV i Sverige, og næsten alle de mange fantastiske indspilninger han lavede i Tyskland hos Electrola - den tyske afdeling af HMV. De fleste af disse har aldrig været udgivet i Danmark, og mange af dem har ikke været til at opdrive for samlere! I Electrolas arkiver fandt man endda nogle engelske versioner af et par af de tyske plader, som aldrig har været udgivet overhovedet! Så der er virkelig tale om guf for alle Gustav samlere, og alle andre der holder af lidt go' musik!

Da boksen skulle være på 4 CD'er kunne vi desværre ikke få plads til alt hvad Gustav har indspillet hos HMV og Electrola, men alle de forskellige sange er med, men altså ikke på alle de sprog han har indspillet dem på. Enkelte af de tyske har vi kun fået med i danske og engelske versioner, og der er heller ikke blevet plads til de engelske versioner af "No other love" og "Always you", men de er jo altså også allerede udgivet på cd'erne ”EMI indspilningerne vol.1 og vol.2”.

Endelig er der også nogle potpourri Lp'er som Gustav medvirkede på hos Electrola, som vi ikke har fået plads til. Se evt. vores Electrola sessionliste og EMI sessionliste. Men bortset fra disse få undtagelser så er dette den komplette samling af Gustavs HMV og Electrola indspilninger optaget i perioden 1953 - 1960.

23.12.2006:

Glædelig jul og et godt nytår til alle. Det lader til den eneste "White Christmas" vi får i år er CD'en med Gustav! Den er nu rykket ud af top 40 igen.

I den sidste tid har vi fået opdateret vores diskografi side væsentligt - og også fået lagt en del covere der ud. Vi er ikke helt færdig med billederne endnu, men hvis du interessere dig for diskografier så prøv at klik her!

18.12.2006:

Efter at have været oppe på nr. 19 er "White Christmas" nu faldet tilbage til nr. 23 på hitlisten.

29.11.2006:

"White Christmas" er i denne uge rykket op på nr. 21 på hitlisten:)

21.11.2006:

Efter den første uge med TV reklamer ligger "White Christmas" på nr. 46 på hitlisten.

Jeg har fundet en hjemmeside hvor man kan købe den noget billigere end i butikkerne - Klik her:

http://www13.cd-wow.dk/detail_results.php?product_code=1069999

30.10.2006:

Så er julen reddet! Julegaven til alle Gustav Winckler fans udkommer 6.11.2006!

En dobbelt CD med næsten alt Gustavs dejlige julemusik er endelig blevet en realitet. Takket være Universals konsulent Dennis Ploug har jeg oven i købet fået lov til at være med til at udforme CD'erne. Dette afholder mig naturligvis fra at skamrose produktet, som jeg ellers ofte gør på denne side, men jeg kan da fortælle lidt om ideen med CD'en.

Mit oprindelige udgangspunkt var naturligvis at jeg ville have rub og stub af Gustavs juleindspilninger med. Man er jo lidt af en samler natur! Men pladeselskabet syndes det var for meget med f.eks. 4 versioner af  "White Christmas", så vi fik den trimmet ned til max to versioner af hver sang, og dette gav da også en meget strammere og mere lytter venlig CD. På sin vis er det dog stadig Gustavs komplette julesamling, da alle de forskellige julesange han har indspillet er med der på - blot altså ikke i alle versionerne. Men jeg vil tro de fleste vil være enige med os i, at de vigtigste er med.

Vi har lavet boksen på den måde at CD 1 indeholder den fremragende jule LP fra 1978 "Hvid jul" og andre af de mere pop'ede juleindspilninger, mens CD 2 indeholder de mere traditionelle danske julesalmer og sange + lidt samlers guld. Til sidst nævnte kategori hører den uhyre sjældne julesingle Gustav udgav under navnet Sam Payne, og som om dette ikke var nok til at glæde samlerne, så har Bjarne Pedersen, der også på denne CD står for lyd og mastering, fundet en alternativ version af  "Silent Night" som også er kommet med!

I forbindelse med arbejdet med CD'en tror jeg nu endelig jeg har fået helt styr på de mange versioner af Gustavs julesange. Bl.a. takket være uvurderlig hjælp fra Katy Bødtger. Se vores Gustav julediskografi her: Gustavs julediskografi.

Diskografien og en længere tekst om indspilningerne vil I også kunne finde i CD'ens booklet.

27.10.2006:

På "Spil Dansk" dagen den 26.10.2006 bragte DK4 udsendelsen "Arven efter Gustav og Thøger".

I programmet var der bl.a. interview med Gustavs datter Susanne Winckler, klip fra filmen "Prinsesse for en dag" hvor Gustav som bekendt sang "Den mørke landevej", der netop er skrevet af Gustav og Thøger Olesen, + live musik med Frede Nordbrink og Pernille Schrøder fraVise -Vers-Huset i Tivoli.

I udsendelse blev der bl.a. snakket om Gustavs melodi "Girls of Copenhagen", og det blev sagt at den ikke er blevet indspillet med Dansk tekst. Det er nu ikke helt rigtigt. Den blev det godt nok ikke i sin tid, men det er den blevet siden hen. For det er netop den melodi der blev til Michael Wincklers "Solen, månen, og stjernerne".  Ifølge Koda skulle sangen være den mest spillede indenfor populærmusikken, næst efter "Smuk som et stjerneskud"! Så Gustav og Thøgers gamle melodi går altså stadig sin sejrsgang på dansk.

2.10.2006:

Gustav Winckler er repræsenteret på to meget interessante nye udgivelser. "Dansk Refrainsang i efterkrigstiden” og ”Dansk Rock 50 år - Rock'n'roll 1956 – 1961”.

Det vil nok overraske nogen, at Gustav er med på sidst nævnte, men den er god nok. Det er i år omkring 50 år siden, at man for første gang optog noget der kunne minde om rock'n'roll i Danmark, og det har man valgt at fejre med en flot 4 CD boks. Det er endnu et kvalitets produkt sat sammen af Jørgen De Mylius og Claus Hagen Petersen, der også stod bag succer som Four Jacks og Otto Brandenburg boksene. Det er også igen Bjarne Pedersen der har stået for at få alle de gamle indspilninger digitaliseret så de lyder bedre end nogensinde før.

Det er helt rigtigt gjort at samle alle de bedste af de tidligste danske rock'n'roll indspilninger med diverse kunstnere på en boks. Mange af sangerne har nemlig langt fra lavet rock'n'roll indspilninger nok til at kunne fylde en CD ud selv. Dette glæder også for Gustav Winckler, som kun lavede en enkelt single i den stil. Som regel siger man, at Preben Uglebjerg i 1956 var den første der sang rock'n'roll i Danmark, men som med de fleste af den slags påstande, så er der altid nogen der var før. På denne box har de fundet en version af "Shake, Rattle and Roll" med Poul Verlis Sextet fra 1955, og en tysk version af ”Rock around the clock” med Svend Asmussen! Men det er nok stadig rigtigt at Uglebjerg var den første man rigtigt slog op som syngende rock'n'roll. Det er også på denne første CD i boksen, som er med "Pionererne", at man finder Gustav Winckler. 21.12.1956 indspillede han to sange i rock'n'roll stil. "Københavner Rock" var en spøg han selv havde skrevet sammen med George Swensson. Ideen med sangen er at alting nu er blevet til Rock'n'roll: "Ole sad på en knold - og spillede rock'n'roll, og ”den spillemand snappede violen fra væg og gik i den grønne skov og spillede rock'n'roll” osv. Langt fra seriøst, men meget muntert, og det rocker faktisk helt godt. Stilen er helt klart - ligesom de fleste af Preben Uglebjergs plader - hentet fra Bill Haley, og dele af saxofon mellemspillet er kopieret mere eller mindre direkte fra ”Rock around the clock”. B-siden var Gustavs version af "Vi rokker os ikke" som Uglebjerg også havde indspillet. Det er en dansk version af det første store Elvis hit "Heartbreak Hotel". Der er dog igen mere Bill Haley end Elvis over stilen. Men det er bestemt hæderlige forsøg, der nemt kan måle sig med de andre pioneres indspilninger. Den danske tekst til ”Heartbreak Hotel”, handler meget passende om den ”nye” musik stils indtog i Danmark.

En anden tidlig "rock'n'roll" helt var som bekendt Tommy Steele, som ved det han kom fra England og ikke helt over fra USA, var noget af det første "rock'n'roll" man hørte i Danmark. James Rasmussen var den danske Tommy Steele, og det beviser han på en dansk version af ”A handful of songs”. Det er simpelthen fantastisk som han kan lyde som Tommy Steele - selvom han synger på dansk. B- siden ”Hand Clap” er en sang James selv havde skrevet, men den er også meget i Tommy Steele stil, og lyder som noget han kunne have fundet på at lave. Resten af "Pioner" CD'en er helliget Melvis Rock Band, og her har vi nok for første gang fat i nogle unge mennesker, som faktisk har hørt Elvis pladerne og taget ved lære af rock'n'roll kongen selv. De indspiller en del af hans sange, og når de selv skriver nogen, så er det også på det for rock'n'roll autentiske engelsk. Jeg ved godt det er ondt at begynde at slå ned på så mange år efter, og i en helt anden tid, men det ser ud til det er her det starter - problemet med de engelske tekster. Det er en tendens der også skæmmer mange senere pigtråds plader. Man har simpelthen ikke haft mulighed for at skaffe teksten til de udenlandske sange man coverer, og har derfor lyttet teksten af fra f.eks. Elvis pladerne, og det er altså ikke altid de helt har fået fat i hvad det er han synger. Så ofte mumler de lidt for at kamuflere det, eller siger noget helt andet, der ikke giver meget mening. Det har ikke været noget problem, når musikken spillede og folk dansede, men når man nu sidder og lytter til det, og man kender originalen så godt, så er det sådan lidt sjovt. Det er selvfølgelig også en del af charmen, og det tidstypiske ved indspilningerne.

CD 2 er "De bløde" eller soft rock som man af og til kalder den stil der vandt meget frem fra 1959 og frem til beat musikken tog over. En genre jeg vil påstå Elvis også var konge over. Første nr. er Freddie-Boy med "Soldier rock" som faktisk også er skrevet af George Swensson, Gustav Winckler og Victor Skaarup. De tre skrev musik til de tidligste soldaterkammerater film. Denne er fra den første. På den CD får vi også et par indspilninger med Bent Thalmay, og en lang række behagelige indspilninger med Peter Abrahamsen. Herligt at få dem på CD. F.eks.  har hans version af ”You are my sunshine” forbavsende raffineret kor sang for en tidlig rock plade.

CD 3 er helliget alle de andre unge mennesker ud over Melvis, der tog ved lære af de amerikanske og engelske plader og indspillede noget i den stil. Jeg vil påstå, at man skal være noget af en kender af dansk rock for at kende til disse indspilninger, og endnu mere for at kunne huske navnene på CD 4 ”Outsiderne”, der fokusere på nogle danskere der har indspillet rock’n’roll i f.eks. Tyskland. Uhyre sjældent! Til sidst er der et par ting som aldrig har været udgivet på plade før. En live indspilning fra TV med James and his Jamesmen og en plade Lille Palle i sin tid optog til hans far, og gav ham i julegave! Han spiller bl.a. Gustav Wincklers ”Køberhavner rock” på harmonikaen!

En rigtig sjov boks som alle der interessere sig for dansk musik historie bør eje. Det er værd at bemærke at den største af de tidlige danske rock idoler Otto Brandenburg ikke er at finde på boksen. Der må man henvise til hans egen boks, som fornyeligt er udkommet – og allerede har solgt til en guld plade! I tv reklamerne til Otto boksen, siger de godt nok han er crooner. Jeg har nu altid set ham som en pop, rock’n’roll og jazz sanger, men det er da rigtigt nok at han også crooner af og til, så sandheden er nok at han er det hele – og mere til, og når man hører hans samtidige rock’n’roll konkurrenter på denne CD boks skiller Otto sig kun endnu mere ud. Han var helt sikkert det førende unge teenager idol på den tid.

Et par sange med Gustav er som nævnt ovenfor også kommet med på en dobbelt CD udgivet af Statsbiblioteket! Statsbiblioteket i Århus huser også Statens Medie Samling og de har stort set alle de danske plader der er udgivet! Det er denne unikke samling de er begyndt at udgive lidt af. Sikkert i forbindelse med at man alligevel skal have det hele digitaliseret. Interessant ved Statsbiblioteket som CD udgiver er naturligvis også, at de næppe behøver tjene penge på de her CD’er, så de kan udgive gamle historisk interessante indspilninger, som nok ikke var blevet udgivet af pladeselskaber der skal leve af salget. Det er selvsagt kun gamle indspilninger de kan få lov til at udgive på denne måde. Biblioteket har bl.a. lavet en spændende serie om Dansk refrænsang. En CD om 30’erne, en om besættelsestiden og en dobbelt cd om efterkrigstiden 1945 – 1952. Det er på den sidste Gustav er kommet med. De har digitaliseret en af de helt gamle Tono 78’ere fra 1951, som ikke tidligere har været ude på CD. A-siden er ”Landsbykirkens klokkesang”, en behagelig sang, som også skiller sig ud ved at være den første sang Gustav har indspillet, som han selv har været med til at skrive. Han skrev den sammen med Sven Bueman. B-siden, som også er med her, er en herlig duet med Raquel Rastenni: ”Min melodi til dig”. Statsbiblioteket må have noget fantastisk udstyr til at digitalisere de gamle plader, for lyden på alle de her gamle indspilninger er rigtig god, og kun hvis man høre rigtigt godt efter kan man høre en svag knitren fra de gamle plader lige når sangene starter. Cd’en indeholder udover Gustav og Raquel sangere/ skuespillere som Ib Schønberg, Victor Cornelius, Marguerite Viby, Kordt Sisters, Eddie Russell m.fl. CD 2 er en bonus CD, der sætter fokus på den i sin tid meget populære ”koncertsanger” Valdemar Davids.

Man kan bestille CD'en her: https://www.statsbiblioteket.dk/fag/musik/salg/

 

22.4.2006:

Ikke nok med at der nu er kommet den ventede Vol.2 i EMI's genudgivelses serie af de Gustav Winckler indspilninger de har. Der er også kommet en slags Vol.3! Der var ikke helt nok Gustav indspilninger til at fylde en 3. CD ud, så derfor har de spædet op med de indspilninger Jørgen Winckler i sin tid lavede hos Columbia (Nu EMI). De indspilninger har ikke været til at opdrive i mange år!

"Gustav Winckler EMI indspilninger 1954-1955 vol. 2" fortsætter på sin vis der hvor Vol.1 slap. Der er igen tale om en skøn blanding af indspilninger der tidligere har været ude på CD, nogen der ikke har været genudgivet siden de kom på de gamle HMV 78'ere, og enkelte som aldrig har været udgivet før! Fælles for dem alle er dog, at de er i helt ny og fantastisk lyd kvalitet, så selv dem man kender fra tidligere CD udgivelser lyder helt friske. I modsætning til Vol.1 der gik noget lunde kronologisk frem, har man her mixet sangene, som de bedst passede sammen.

Vi starter ud med to af Gustavs populæreste HMV indspilninger. Den herligt swingende, glade og optimistiske Hvergang du smiler lidt til mig og western sangen Bjergenes sang fra filmen "Jubilee Trail". Når netop de to sange huskes er det dog også fordi Blue Boys på omtrent samme tid udgav mindst lige så populære versioner af de to sange. Specielt den første passer dog perfekt til det glade image Gustav har hos de fleste publikumer, og hans version swinger da også noget vildere end Blue Boys march version. Det er en anden utrættelig dansk optimist Otto Leisner der har skrevet den muntre tekst. Bjergenes sang er også lige Gustav. Han elskede western film, og hans store forbillede Bing Crosby havde da også indspillet western musik siden midten af 30'erne, og der med inspireret mange kommende country croonere. Noget også Gustav senere skulle gøre en del i.

De næste mange numre på CD'en fokusere på numre der ikke tidligere har været ude på CD. Numrene swinger mere eller mindre, men er alle i ægte cronner stil og er meget harmonisk sammen sat på CD'en. Det er også her vi finder Kun den som ved og No other love. Det er igen lykkes Bertel Dueholm at grave to indspilninger frem fra EMI arkiver, som ikke tidligere har været udgivet! Det er en dansk og engelsk version af den samme sang. Måske skulle sangen have været brugt til at lancere Gustav i England, som man havde planer om, men det blev ikke rigtigt til noget. Ligesom med Always you/ Jeg ser kun dig på Vol. 1 i denne CD serie, kan det at den ikke blev udgivet i sin tid også skyldes copyright problemer, da Gustav igen har lånt melodien fra noget af den klassiske musik, som han som bekendt, også syndes var go' musik! Melodien til Kun den som ved/No other love er efter Chopin. Se mere om dette i vores omtale af Vol. 1 længere ned på news siden.

Chopin melodien er naturligt nok en romantisk sag, lige som flere af de andre sange der ikke tidligere har været ude på CD. En jeg kan li' er også Gustav i romantisk let swingende crooner topform. Det er igen Otto Leisner der står for den danske tekst. Musikken er af Sylvia Fine, der var gift med Danny Kaye, så det er ikke utænkeligt at han har sunget originalen.

En lang række af de andre indspilninger på denne CD er indspillet med Erik Schultz store orkester og lyder fantastik i den forbedrede lyd (Mastering af Bjarne Pedersen). Masser af strygere, saxofon og trompet soloer, stort kor og Gustav. Der er ikke sparet på noget ved disse optagelser. Dette er lidt i modsætning til en del af de indspilninger Gustav tidligere havde lavet hos Tono. De var ofte mest af alt domineret af Bertrand Bechs hammondorgel.

Følgende sange på Vol 2. er med  Schultz orkester. De romantiske slagere Sagnet om Tina, Længsel, Mallorca - kærlighedens ø, og den mere swingende Gilly Gilly Ossenfeffer Katzenellebogen i Tyrol. Gustav må virkelig have øvet sig på at synge sidst nævnte, for det er da næsten umuligt bare at sige titlen. Han har selv skrevet den danske tekst under en af hans mange pseudonymer Kim Holter. På sidste del af CD'en, hvor der er flere af de indspilninger der tidligere har været ude på "Minder" Cd'erne er der også nogen med Schultz orkester: Toner i måneskinTæl hver en glæde og Dans kun med mig. Toner i Måneskin er en af Sven Gyldmarks knap så kendte filmmelodier. Det er Poul Reichhardt der synger den i "Arvingen" (Efter det afsluttende ASA skilt!) Gustav var efter sigende i de tidlige år inspireret af Poul Reichhardt, når han optrådte på scenen. Ikke det værste forbillede at have. Året før havde Gustav da også brilleret med en fantastisk version af Reichhardts sang fra Morten Korch filmen "Fløjtespilleren". (Se Vol. 1). Gustav hører til den første generation af sangere i Danmark som først og fremmest var kendt fra grammofon plader. Før 1950'erne blev de fleste populære melodier netop sunget af skuespillere som Poul Reichhardt. Mange af den tids hits kom da også fra film og revyer, hvor de jo i sagens natur blev fremført af de populære skuespillere, der også kunne synge.

Tæl hver en glæde er også fra en film. Her er det igen en af Gustavs idoler der sang originalen. Bing Crosby sang "Count your blessings instead of sheep" i succesfilmen "White christmas"(1954). Gustav sang den selvfølgelig på dansk. Efter eget udsagn havde han en aftale med Bing Crosby om at han ikke skulle udgive plader i USA! Hvis Crosby virkelig har sagt det til Gustav har det selvfølgelig været en spøg, men også på sin vis en ros. Dans kun med mig er ligesom Længsel oversat fra en rigtigt tysk schlager - i ordets bedste betydning.

Resten af indspilningerne er indspillet med George Swenssons kvintet (Af og til står de på pladerne som George Swennson og hans fætre fra landet!). Det bliver de dog ikke ringere af. Flere af dem er blandt Gustavs mest swingende numre. Her startede Swennson et samarbejde med Gustav der skulle kulminere i at de sammen skrev musik og sange til de populære Soldaterkammerater film i slutningen af 50'erne. Bl.a. skrev de sammen den kendte titel melodi med det fløjtende soldater kor. En parodi på River Kwai melodien, fra filmen "Broen over River Kwai."

De mest swingende numre her, udover den allerede omtalte Hvergang du smiler er Chattanoogie shoe shine boy og Musikernes mareridt. Chattanoogie shoe shine boy synges på engelsk i bedste Bing Crosby stil. Han havde da også indspillet den i 1950, og Frank Sinatra havde en version ude samme år. Musikerens mareridt synges tros den danske titel også på engelsk. Selvom det er Geroge Swenssons kvintet der spiller på denne plade, så er det Erik Schultz der har skrevet den. Det er den siden - og sikkert også før - så ofte benyttede ide med at bygge en tekst op omkring titlerne på en masse populære sange i en stor pærevælling. Der af titlen på sangen. Og den er da sjov, og den swinger behageligt.

Muntre er også et par swingende duetter med Kirsten Hassel: Jeg har en klokke der ringer og Jeg bliver så ensom. Det er den flittige revy mand og sangskriver Knud Pheiffer der har skrevet de danske tekster.

Der er flere spændende indspilninger her med George Swensson, som ikke tidligere har været ude på CD. Lille Pige, For første gang, Godnat lille skat, og Solskinsprinsserne. Lille pige er en pæn dansk slager, med et talt mellemstykke. Så alle sentimentale tricks er sat ind. De to næste er oversættelser af mere moderne amerikanske hits. I need you now (For første gang) var et hit for Eddie Fisher, og er et blandt flere eksempler på at Gustav også lod sig inspirere af croonere fra generationen efter Crosby og Sinatra. Fisher har bl.a. også indspillet "Oh min Papa" som er at finde på EMI vol.1. Fisher havde en meget mere voldsom og råbende stil end Bing Crosby - faktisk lidt et tilbage fald til Al Jolsons stil. Men hvor om alting er, så kan Gustavs stemme også nemt tilpasses denne stil. Godnat lille skat er rigtigt god, og siger noget om Gustavs alsidighed. Det er en dansk version af "Good night, well it's time to go". Et top 5 rhythm and blues hit i USA for The Spaniels.

Rigtigt god kan man ikke kalde Solskinsprinsserne. Den er nærmest lidt hæslig. Jørgen Winckler har været med til at skrive denne sang om H.C.Andersen og de tre små danske prinsesser! Det siger lidt om at sangen er nogen år gammel, for de tre små prinsesser er selvfølgelig hendes majestæt Dronning Margrethe og hendes søstre.

De sidste sange på CD'en, som endnu ikke er omtalt, har alle tidligere været ude på CD. De dansede Mambo, Et brev med tre kærlige ord, Liljekonvaller og Annelise. Ikke de mest spændende sange på CD'en. I midten af 50'erne, hvor Gustav indspillede De dansede Mambo gjorde de netop det. Der var en del mambo hits fremme i tiden lige før rock'n'roll for alvor tog over. I USA var den et hit for cowboy crooneren Vaughn Monroe - der lige som Gustav måtte finde sig i mange tilnavne f.eks. "The Voice with Hairs on It's Chest". En titel Gustav også godt kunne have levet op til. Liljekonvaller er nydeligt fremført af Gustav, men blomster sange har aldrig været mine favoritter og det er Annelise bestemt heller ikke. Men det er jo et spørgsmål om smag og behag. Den er oversat fra en tysk polka!

Alt i alt er dette en fantastisk CD, der godt kan leve op til den fantastiske vol.1 i serien. CD'erne har ens cover fotos, der blot er byttet om, så det billede der på vol.1 var inden i nu er uden på, og omvendt. Det signalere jo også at CD'erne høre sammen. Den nye serie "Diamanter" er dog røde, hvor de tidligere var gule.

Som om dette ikke skulle være nok for en Gustav fan til at leve højt på længe, så er der som nævnt også kommet en vol.3 i EMI serien. En Cd der indeholder de resterende (næsten) af Gustavs HMV udgivelser 1954 - 1955, og næsten alle de indspilninger Jørgen Winckler udgav på plademærket Columbia 1955 - 1956. Uden på denne CD er der et fantastisk farve billede af de to brødre som de så ud omkring den tid pladerne blev indspillet.

De første 11 sange på CD'en er med Gustav. Nogen af disse har tidligere været udgivet på CD'erne "Minder". Det gælder f.eks. de tre første på CD'en, der nok også er de mest kendte af de Gustav indspilninger der er på "Brødrene Winckler", som CD'en meget passende hedder.

Lille kammerat er en rigtig Gustav klassiker, selvom det nok er Sonet versionen fra 1967 de fleste kender. Dette er selvfølgelig HMV versionen fra 1954. At Gustav har indspillet sangen flere gang - og også sunget den på TV - vidner om at han holdt meget af den. Det er den slags sentimental sang som få kan gøre som Gustav. Han kaster sig frygtløst ud i de helt store følelser, og kun fordi han selv tror på det, ender det med at være ægte rørende. Det kunne let være blevet for meget. Den oprindelige amerikanske version blev sunget af Al Jolson i en gammel film, og han kunne være uhæmmet rørstrømsk, når han sang om sin Mammy, eller Sonny boy, og her hans Little Pal. Men Jolson slap som regel også godt fra det, da man aldrig var i tvivl om han selv var rørt over dette. Ofte sprang tårerne ud af øjnene på ham. Gustav kunne noget af det samme, og jeg indrømmer gerne at jeg altid har holdt meget af at høre Gustav synge Lille kammerat. TV versionen er et skole eksempel på hvad en crooner kan slippe af sted med, når bare det kommer fra hjertet. Alligevel kunne tidens tv anmelder selvfølgelig ikke dy sig for at kommentere på linjen i sangen "min søn jeg vil ønske for dig, at du bliver bedre end jeg". "...Og det forstår man jo godt" lød dommen!

Helt anderledes munter og på grænsen til det useriøse er den næste sang på CD'en. Vodka fox er en kærligheds erklæring til vodka oversat fra tysk!

Jeg kommer i nat under balkonen er til gengæld efter en svensk original , og det er lige Gustav. Han er  i sit rettet element, når han "er under balkonen" og crooner en let swingende, stemningsfyldt kærligheds sang. Her får vi også endnu et eksempel på Gustavs liflige fløjten.

De andre Gustav sange på CD'en der tidligere har været genudgivet på CD er Kom til mig med kærlighed, Kom nu Fru Hansen og Måne for to. Den første er igen en romantisk slager oversat fra engelsk af Knud Pheiffer. Det er Måne for to sådan set også, men selvom Pheiffer har oversat den til dansk, så melodien pære dansk. Det er nemlig Leo Mathiesen der har skrevet den behagelige melodi  "The man in the moon". Kom nu Fru Hansen er B- siden til den under vol.2 omtalte mambo plade med Gustav. Denne sang er også til at danse til.  Dette er Gustavs version af den tyske "Boogie-Woogie", og man kan se det som hans forsøg inden for det, der af og til bliver kaldt jump musik. En af de mange genre der snart skulle smelte sammen og blive til Rock'n'roll.

De 5 andre Gustav indspilninger på denne CD har ikke tidligere været udgivet på CD. En af dem Skokiaan af gode grunde. Det er om nogen en Gustav indspilning som tiden er løbet fra og som de fleste Gustav fans nok helst ikke ser, at der bliver sat for meget fokus på. Det er igen en mambo, og der er som sådan ikke noget galt med Gustavs sang eller det storslåede orkester. Problemet ligger i teksten af revymanden Robert Arnold, der handler om "Niggerne nede dybt i Afrika", hvor mamboen vel har sine rødder. Havde de da så bare sunget negere og ikke niggere! Selvom ordet neger vel dårligt nok er politisk korrekt i dag.  Men man må huske på at dette er en indspilning fra 1954, og der er sket en del på den front siden da. Endelig skal man også være opmærksom på at ordet nigger på dansk, på den tid, ikke havde den nedsættende mening som det siden har fået, efter at ordet faldt i unåde i USA.  Der er da heller ikke noget der tyder på at Gustav skal have haft noget imod negere, og sangen her er jo sådan set også bare en hyldest til afrikansk musik.

I 1955 var det endnu de færreste der havde fjernsyn. Til gengæld kunne et radiospil på den tid ligge gaderne øde. Og det gjorde den danske version af det engelske krimi spil "Gregory Mysteriet" af Francis Durbridge. Det fortælles at serien blev så populær at restaurations branchen anmodede Danmarks Radio om at flytte udsendelsen til tidligere på dagen! (Man kan høre denne historie og mange flere på DR's CD serie "Sådan lød det"). Succes programmet fik også en kommentar med på vejen fra Gustav Winckler i form af den spøgefulde indspilning Hilsen fra Mr. Gregory. Gustav havde selv skrevet den swingende melodi, mens Knud Pheiffer stod for teksten. Pheiffer indspillede også selv en version af sangen for Metronome. Det er ikke mange af EMI indspilningerne som Gustav selv har været med til at skrive, men det var noget han ville gøre meget mere i fra slutningen af 50'erne og frem efter, og det førte til nogen af hans største hits.

Forår i Texas er også en munter indspilning i rigtig square danse stil med violiner, og det her underlige instrument der siger "Boing-boing"! Hedder det ikke en jødeharpe? Man kunne tro det var et forsøg på at lave noget i stil med Peter Malberg og Poul Reichhardt mega hittet "Jeg har min hest, jeg har min lasso". Men den er faktisk oversat fra en tysk sang.

Dejlige ungdom er endnu et eksempel på at Gustav laver en dansk version af en af Eddie Fishers storslåede ballader. Originalen hed "Green years". Det kan måske undre, at Gustav har hentet så meget fra Eddie Fisher, der vel i dag nærmest er glemt, og oftest kun omtalt i forbindelse med flere store filmstjerner han var gift med i tidens løb. Men i starten af 50'erne var Fisher utroligt populær. På et stykke af sangen synger Gustav harmoni med sig selv ved hjælp af en optage teknik. Erik Schultz orkester spiller igen meget dramatisk - bl.a. en flot trompet solo.

 Min søn, min søn afslutter Gustav indspilningerne på denne CD, og det er nok ikke helt tilfældigt at vi nu er tilbage ved det emne CD'en startede ud med. Den er oversat fra en Vera Lynn plade.

De sidste 13 sange på CD'en er med Jørgen Winckler (Således kommer den op på 24 sange som er et magisk tal for pladeselskaber). Dette er nogen af de tidligste indspilninger med Jørgen, som han lavede for Columbia 1955 -1956. Man kunne få den tanke at EMI prøvede med Jørgen efter at de igen havde mistet Gustav til Tono. Ingen af disse indspilninger blev store succer på den tid. Det var før Jørgen fandt sin niche med sømands sange, og folkelige sange om svigermødre m.m. Dette betyder dog ikke at det ikke er nogle fine indspilninger. Tvært imod. Flere af dem er nogle meget stilfulde plader, og mere i den stil man kender fra Gustav. Der er heller ikke her sparet på noget hvad angår orkestre.

Man starter ud med Når dit hår bli'r hvidt som sølvet,  som er en af de kendteste sange som Jørgen skrev. Lige som Gustav brugte han ofte et pseudonym. Hans var Jack Barry, der også klinger meget amerikansk lige som Gustavs Walter Lance og Ray Hopkins. Når sangen Når dit hår bli'r hvidt som sølvet, er så populær skyldes det dog ikke denne indspilning af Jørgen selv, men det at John Mogensen udgav den på en single i 1977. Jørgens indspilninger er dog ikke mindre stilfuld. Han er ikke som Gustav crooner, men synger med en høj klar stemme, der aldrig har lyt bedre end på disse indspilninger.  Sølvbryllupsvalsen var meget passende den anden side af denne plade.

Jørgen/Jack Barry har også skrevet et par andre af sangene her. Begge oversat fra svensk. Pige lån mig et kys er en typisk glad og festlig Jørgen Winckler sang, og Måge fortæl, er den eneste sømands sang der er kommet med her. Da Gustav fik et kæmpe hit med "Hvide måge" var det ikke mindst Jørgen der forsøgte at følge succen op med en række sømands sange. Han indspillede så mange sømands sange, at han undertiden gik under navnet humør kaptajnen, og på flere plade covere var han afbillede i kaptajn uniform. Han lavede faktisk allerede nogle flere sømands sange hos Columbia, men dem er der  ikke blevet plads til på denne CD.

En eneste dans er en sørgmodig vals med tekst af Otto Leisner. Han har også skrevet teksten til  Postillion postillion og oversat Irving Berlins "Love you didn't do right by me" som Rosemary Clooney (George Clooneys tante!) sang i filmen "White Christmas". På dansk hed den Glem den lykke jeg lovede dig, og her lyder Jørgen utroligt meget som Gustav. En stemnings fuld indspilning af en god sang.

En anden rigtig rigtig god sang er Lille du. Serenaden af Kai Normann Andersen til filmen "På tro og love". I filmen fremføres sangen af Poul Reichhardt, der her rigtigt kan give tenoren frit løb. Det kunne man også have forstillet sig at Jørgen ville have benyttet chancen til, men hans version er meget mere behersket.  Denne Perrik (Der står Perrin på CD'en, men det er en tryk fejl) der har skrevet teksten er sandsynligvis et pseudonym for Erik Balling.

Den danske tekst til Find en plads ved lykkens bord er også skrevet under pseudonym: Victor Christmas. Det var Volmer-Sørensen! Det er noget af en jungle med de mange navne de samme mennesker har. Men det var i hvert fald med til at kamuflere, at det var den samme håndfuld mennesker der stod bag utroligt mange af sangene i f.eks. Giro 413. Der er det sjove ved Find en plads ved lykkens bord at den også blev indspillet af Gustav på næsten samme tid hos Tono. Det er en glad folkelig sang, som passer godt til begge brødrene Winckler. Versionerne adskiller sig ikke væsentligt fra hinanden. Begge er indspillet i lettere 20'er jazz stil, men hos Gustav er de en hel flok der sidder ved lykkes bord. Der er nemlig et større herre kor der synger med.

Smil sorgerne bort er fordansket af den flittige Knud Pheiffer. Originalen hed "Gelsomina" og er også fra en film. Denne gang dog en italiensk neorealistisk film "La Strada" (1954) af Fellini!

Jolie Jaqueline er en foxtrot, der oprindeligt var et hit for den canadiske sangerinde Gisele MacKenzi. Ikke den mest spændende sang på denne CD.

Cd'en slutter med En strofe til dig der pudsigt nok ellers sammen med Mød mig i en vals er de første sange Jørgen udgav hos Columbia. Musikken til Mød mig i en vals er tilsyneladende skrevet af Simon Rosenbaum, der i vore dage er begyndt at optræde som stand up komiker. Det så jeg for nylig i fjernsynet. Danmarks ældste stand up komiker!

Dette er bestemt også en dejlig CD. Vi fik de sidste af Gustavs EMI indspilninger og det var herligt endelig at få mulighed for at høre nogen af Jørgens gamle indspilninger.

For fuldstændighedens skyld skal det nævnes, at der tros de tre CD'er i "Diamanter" serien stadig ligger nogle EMI indspilninger med både Gustav og Jørgen i EMI's arkiver. Der blev som nævnt ikke plads til flere af Jørgens sømands sange. Det drejer sig om en EP der hed "Frivagt ombord" + singlerne Syng og le, Når et sømandshjerte slår og Nu skal vi hygge os. Se evt. mere på vores Jørgen Winckler side.

Et kig på vores liste med Gustavs EMI indspilninger (Tryg på knappen om Hans musik og se nederst) afsløre også at nogen af Gustavs indspilninger ikke er kommet med. Naturligt nok har man udeladt de sæson betonede sange Nytår og julesangen Hør klokkernes klang. Eduard og Kunigunde er et eventyr læst op af Egon Petersen. Gustav er Eduard, og synger dennes elskovs sange! Kirsten Hermansen er Kunigunde. Styrmand Karlsen er en duet med Grethe Sønck indspillet for Odeon i 1972, og man har nok ikke syndes den passede ind sammen med indspilningerne fra 50'erne. En HMV plade Storby blues/ Lad tiden gå er indspillet i Tyskland, og er derfor ikke hos EMI i Danmark. Det samme gælder Till deg går min tanke/ Hawaii Blues der er optaget hos HMV i Sverige, og endelig er der også et par andre versioner af Kun den som ved, og Jeg ser kun dig med Erik Schultzs orkester.

I "Diamanter" serien er der også kommet andre interessante CD'er i den nye sending. F.eks. Ebbe Rode - monologer og taler, Otto Hænning, Bjørn Tidmand, Blue Boys, Lollipops, Sir Henry, Ulla Pia og den jeg måske glæder mig mest til at få fat i: Preben Kaas. Der har længe manglet en CD med flere af de sjove indspilninger han har lavet.

Når jeg nu er i gang med at reklamere lidt for EMIs produkter så er der også kommet en Gitte Hænning box. Den komplette popboks 1958 - 1965. Det er lige som Otto Brandenburg og Four Jacks boksen Jørgen de Mylius og Claus Hagen Petersen der står bag den grundige produktion, hvor intet er overladt til tilfældighederne. De har haft Bertel Dueholm dybt nede i arkiverne og finde diverse sjældne indspilninger på dansk, tysk, engelsk og sågar hollandsk og finsk! Da de har valgt at fokusere på "pop" indspilningerne, er alle de velkendte hits fra den periode også med. Det der ikke er blevet plads til er så desværre de mere jazzede indspilninger, men de kommer jo nok en anden god gang. For Gustav fans kan det være værd at bemærke, at han har komponeret et par af melodierne. Gustav har både skrevet musik og tekst til den rimeligt populære titelsang fra filmen Prinsesse for en dag, og har også skrevet melodien til den mindre kendte Hva' sker der så ve' det? Peter Mynte (Thøger Olesen) har skrevet teksten. Man får hele denne fantastiske 4 CD boks til en CD's pris! Jeg håber de laver mindst en boks mere. Om ikke med jazz tingene, så i hvert fald med de mange herlige indspilninger Gitte også har lavet i Danmark efter 1965. Skal man have de tyske ting med fra 1964 og fremefter bliver det dog meget omfattende!

10.4.2006:

Der er kommet endnu en serie 3 CD boxe under plademærket "Hamlet". Det var dem der sidste år udgav en box med Jørgen Winckler. To af boxene er med Gustav Winckler. Den første box kom faktisk sidste år, men vi har åbenbart sovet lidt i timen her på "News" siden. Det drejer sig om "Hotel Evergreen". I det sidste års tid Gustav levede producerede og indspillede han bl.a. plader for pladeselskabet SB Musik. Det var generalt plader der var produceret temmelig billigt, og bestemt ikke de indspilninger de fleste Gustav fans sætter højest. Det var hårde tider for en crooner, efter at Dansk toppen var blevet lukket, så måske var det derfor Gustav tog imod dette tilbud. Det meste af tiden lyder Gustav i hvert fald ikke specielt engageret. Det er nærmest som om det keder ham lidt, at skulle indspille de samme gamle travere endnu engang. Man ser det for alvor hvis man sammenligner med den fremragende "Hvid jul" Lp, som blev lavet på samme tid hos Philips. Når det nu er sagt, så er det selvfølgelig alligevel herligt nu at få det på CD, for det er disse TB Musik indspilninger "Hamlet" har fået fat i.

"Hotel Evergreen" var det første og bedste Gustav udgav på TB Musik, og det var på sin vis et ret ambitiøst projekt. Det var en Lp serie på 5 plader, hvor Gustav, Katy Bødtger, Anniqa og Teddy Edelmann sang gode gamle evergreens. Svend Lundvig stod for musikken. På de tre Cd’er har de fået plads til næsten alt fra Lp'erne bortset fra "Feriedrømme" med Gustav og "Tom Dooley" med Teddy. Det er vist ret tilfældigt at det lige er dem de ikke har med, da de ligger som noget af det sidste på Lp 5. Men de 48 andre sange fra Lp serien er med, så der er masser at glæde sig over, selvom Gustav som nævnt ikke er i sit mest inspirerede hjørne. Katy Bødtger er der imod i topform. Det er hende og Gustav der synger langt de fleste af sangene. Bl.a. en lang række duetter. De 5 Lp'er blev i sin tid også udgivet på engelsk, men det var hovedsageligt den danske version der solgte, så vi skal desværre nok ikke regne med at den engelske version også kommer på CD.

I den nye række 3 CD boxe "Hamlet" netop har udsendt, er der en af dem der hedder "Gem et lille smil" og den er naturligvis med Gustav Winckler. Det er noget af en blandet landhandel, men der er interessante ting på, som ikke tidligere har været ude på CD. Det er igen hovedsagligt indspilninger Gustav lavede hos TB Musik i 1978. En del er gengangere fra "Hotel Evergreen", men her får vi også den herlige "Feriedrømme" som ikke kom med på CD versionen af "Hotel Evergreen".  I 1978 udgav TB Musik også "Musik for søens folk", hvor Gustav og Katy Bødtger sang en række gamle sømands sange. Heller ikke det meste sindsoprivende spændende projekt. Men samtlige Gustavs sange fra den Lp er også at finde på denne nye box. En del af disse har tidligere været ude på Cd’en "16 gyldne hits", men den er ikke til at opdrive længere, så det er bestemt vær at købe den nye box for. (Katy Bødtgers sange fra LP'en er udgivet af "Hamlet" på en ligende box der hedder Katy Bødtger - Blå viol. Der iblandt også "Fiskerpigens sang", hvor Gustav synger med på sidste vers - det velkendte "Her har i mig tilbage" vers!)

Resten af de indspilninger der er på Cd’erne er hentet sådan lidt rundt omkring på Lp'erne fra 70'erne. "Den gamle Tennessee Waltz" og "Elefantsangen" er taget ud af nogle potpourrier fra Lp'erne "Gustavs stjerneparty no. 1 og 2". Et par potpourrier der var ekstra materiale på CD versionerne af Stjernepartyerne er også med her. Gustav er i fin form her, men det er stadig tydeligt party indspilninger. 3 sange er hentet fra Lp'en "Gaven til mor fra Katy og Gustav", der dog allerede er ude på CD i sin helhed. Det samme gælder 7 sange fra hans 25 års jubilæums  Lp "Gem et lille smil" fra 1975, der har været genudgivet på CD flere gange. Men her er de altså igen. F.eks. titelsangen er da også Gustav, når han er aller bedst, så den kan man jo ikke høre for tit. Det samme gælder "Lidt go' musik" der også er at finde på Cd’en. Sidst med ikke mindst er der en Sonet single fra 1968, der på en eller anden måde er kommet med her. Det drejer sig om "Glem dine sorger/ Det gamle hus derhjemme". De har ikke været ude på CD tidligere, og specielt den første synger Gustav rigtigt flot. Han har selv skrevet teksten til disse to.

En rigtigt Gustav samler er nød til at have begge disse boxe, og det skal da også lige nævnes at de koster ikke mere end 60 kr. pr. stk. Jeg bestillte mine på nettet her: www.cdskiven.dk og havde dem i løbet af få dage.

7.3.2006:

Vi beklager at siden har været nede i en uges tid. Ved en beklageligt fejl, havde vi ikke fået betalt DK Hostmasterne!

Tak til Gustav Winckler logen på Sjælland, som taktfuldt undlog at overtage domainet, da de ellers havde chancen.

Det lykkes desværre heller ikke Michael Winckler at vinde den eftertraktede Music Award denne gang. Det blev the grand old man Bent Fabric. Man kan sige at han måske nok ikke havde brug for at vinde den, da han som sikkert den eneste i salen den aften, kunne berette om da han i sin tid vandt en rigtigt grammy i USA, men han har selvfølgelig fortjent alt den hæder og succes der tilsmiler ham.

28.1.2006:

Hyldest pladen til Gustav Winckler er blevet nomineret til en Danish Music Award (Den danske Grammy!) for årets bedste Dansk Top sang. Det er Michael Wincklers bidrag til pladen, der er blevet udvalgt. De andre nominerede er den kanoniserede Bent Fabricius-Bjerre med "Kender du melodien" og Søren Poppe med "Aldrig som før". Så konkurrencen er hård. 

Men uanset hvad så skal Michael Winckler ind og medvirke i det stort anlagte show 11.Marts. Showet vil også blive vist på DR Tv. 

17.1.2006:

Takket være oplysninger fra EMI´s arkiver er det lykkes at lave en rigtig diskografi over de indspilninger Gustav har lavet hos dem. Inklusiv uudgivede indspilninger! Klik her: EMI Indspilningerne.

22.12.2005:

Gustav blev meget pænt omtalt i det førnævnte crooner program på DR2. Der var velkendte klip fra katoffelsanger programmet og Melodi Grand Prix. Skulle der være nogen der gik glip af det så bliver det genudsendt juleaften.

19.12.2005:

I morgen er der en før julegave til alle crooner fans. På DR2 sender de en tema aften om crooning. Det siger sig selv at de ikke vil kunne komme uden om danmarks på alle måder største crooner Gustav Winckler. Så det kan vi glæde os til. Måske har DR enkelte klip med Gustav de ikke har vist før? 

Med denne glædelige besked vil jeg da også lige benytte ligheden til at ønske alle en rigtig velsignet jul og et fortryllende nytår.

25.11.2005:

Så er den nye EMI Cd med Gustav kommet på gaden. Som del af en serie der hedder ”Diamanter” er ”Gustav Winckler – EMI indspilninger 1953 – 1955 vol.1” udkommet. Men selv om CD’en er billig, er der tale om et virkeligt kvalitetsprodukt, med en fantastisk lyd, og tidligere uudgivende indspilninger, som kun de færreste vidste eksisterede!  Der er tale om en virkelig spændende udgivelse, hvor der er kælet for detaljerne.

En af ulemperne ved at det er en billig serie CD’er hvor de har skullet holde prisen nede, er selvfølgelig at der ikke følger et fyldestgørende hæfte med der belyser hvad det er for guld man her har fået fat i. Mange vil selvfølgelig heller ikke bekymre sig om dette, men bare nyde alle de herlige sange, men for dem der ønsker at se lidt nærmere på hvad denne CD indeholder af guf, vil jeg prøve at gøre rede for det her. 

Gustav startede sin karriere som grammofon helt i 1950 og indspillede hos pladeselskabet Tono. Dem blev han hos frem til midten af 60’erne, hvor han mere og mere gik over til Sonet, som han selv var producer for. Men Gustav må have haft en ret løs kontrakt med Tono, for han indspillede fra 1953 – 1955 sideløbende plader for HMV som i sagens natur var en konkurrent til Tono. Som om det ikke var nok, så begyndte den flittige sanger også at indspille plader for Electrola i Tyskland fra 1954!  

Gustav indspillede ca. 60 sange for EMI på de 3 år han var hos dem og her får vi altså 24 af dem. De er fra perioden 1953 – 1954 og i noget lunde kronologisk orden. Der er her tale om nogle af Gustavs tidligere indspilninger, så stilen er ikke som man kender ham på senere indspilninger som Lidt go’ musik og Gem et lille smil. Det her er fra dengang hvor han sang rigtigt refræn sang, så pænt og nydeligt, at nogen syndes det lød som om han havde en varm kartoffel i munden, når han sang – der af tilnavnet kartoffelsangeren! Men selv om der her hovedsageligt er tale om romantiske crooner slagere i den gode gamle stil, som er noget af det Gustav var bedst til, så får man da også en dansk version af en Hank Williams countrysang i et rigtigt western arrangement, flere kendte filmmelodier, en tyrkisk inspireret swing melodi, en dramatisk russisk folkesang, tangoer og et par sange inspireret af Tchaikovsky! 

29 HMV indspilninger har tidligere været ude på CD på ”Minder vol.1 og 2” (der dog ikke er så let af finde i dag), og derfor er der naturligt nok nogle genganger, når de går kronologisk til værks. 13 af indspilningerne på den nye CD har tidligere været ude på CD, og det er selvfølgelig også nogen af de mest kendte af sangene. Klassikere som Gustav fantastiske version af Fløjt om kærlighed fra Morten Korch filmen ”Fløjtespilleren”, den herlige ”italienske” serenade Lyt til guitarens klang, og Bytte partner en romantisk vals. Tangoen Isabella, Western sangen Emigrantens sang, den særprægede swing melodi, med tyrkisk præg helt ned i Gustavs fraseringer Istanbul, der spøgefuldt fortæller om hvordan Konstantinopel nu kaldes Istanbul! Oppe på bjerget er nok mere kendt med Blue Boys, men her er altså Gustavs version. Originalen I see the moon var et stort hit blandt G.I.'s under Korea krigen! 

Både Hjertenskær og Stjernernes sang er af den flittige film komponist Sven Gyldmark, og er fra Peer Guldbrandsens film ”Succeskomponisten”, hvor i man faktisk kan se en ung og nærmest slank Gustav Winckler synge den først nævnte sang! Billederne på denne CD er fra midten af 60’erne og ikke som indspilningerne fra 50’erne. Men det er jo som han ser ud på de billeder vi kender den glade sanger. De to sange er helt tydeligt indspillet med et stort filmorkester. 

Fra filmens verden får vi også Bandittens sang fra den for længst glemte Brasilianske film ”Banditten” (1953). En eftersigende for den tid brutal spændingsfilm, som utvivlsomt er faldet i Gustavs smag. Hemmelig kærlighed er fra Doris Day filmen ”Calamity Jane”, en anden film Gustav sikkert har kunnet lide. Det er en musical  - og samtidig en western.  

Det er Otto Leisner der står for den optimistiske og lidt fjollede tekst Falleri og fallera til den melodi der ellers hedder American patrol, og er kendt med Gleen Millers orkester. Den var på den tid i folks bevidsthed pga. den uhyre populære film ”The Gleen Miller story” med James Stewart. 

Når kastanien står i blomst på rådhuspladsen er det man kaldte en slow fox. Man kunne forestille sig den kommer fra en revy. Det er i hvert fald Helge Kjærulff Schmidt og Ella Heiberg der har skrevet den.  

De resterende 11 sange har ikke været ude på CD før. De 8 af dem kan man være heldig at finde på en gammel 78’er, men jo ikke i denne lyd kvalitet. 

Det drejer sig om den meget populære sang Oh, min papa fra operetten "Feuerwerk". Her med en rigtig dejlig høj trompet. Denne og Dag efter dag som starter CD’en, udkom dengang på plademærket Columbia. Resten af EMI indspilningerne kom på plademærket HMV. Hvorfor er der vist ingen der længere kan huske, men det er altså alt sammen det samme selskab. Gustav havde af og til et lidt anstrengt forhold til sin far, men det har altså ikke afholdt ham fra denne hyldest til hans Papa. Dag efter dag er en rigtig gammeldags romantisk slager med stort strygere arrangement af Henry Hagemann, der også har arrangeret mange af den andre indspilninger her.  

Du holdt mig for nar er meget interessant. Det er en dansk version af Hank Williams Your cheatin' heart. Hank Williams var vel starten på country musikken, som vi kender den i dag. Men når sangen er kommet Gustav for øre allerede i 1953, kan det i lige så høj grad skyldes at Hank Williams sange også fik succes uden for country kredse. Ofte i mere poppede indspilninger. Et af de tidligste eksempler er Tony Bennett, der hittede med Williams Cold cold heart i 1951. En sang der stadig er et hit, men i vor dage med Norah Jones! Your cheatin heart var et pop hit i USA for Joni James i 1953. Gustavs danske version af Your cheatin heart er da også noget letter i sit arrangement end Williams original version. Gustavs version lyder som noget fra en western film, med en ridende rytme, så country rødderne har han i hvert fald været opmærksom på, men han er langt fra så forpint som Hank Williams. 

De andre ”nye” sange er mere traditionelle Gustav indspilninger. Men det er jo også herligt. Du og jeg er endnu en dejlig romantisk slager, Sangen om Wien er netop det - et romantisk billede af den smukke valse by - Og fra Wien kommer vi en tur med toget Til Paris, og høre om hvor romantisk der er der.  

Endnu bedre er Du er noget så sød - en mere poppet og melodiøs kærligheds sang. I samme kategori finder vi Too little time. En rigtig cronner ballade, men denne gang på engelsk, hvad det jo ikke bliver dårligere af. Den er af den kendte filmkomponist Henry Mancini, som faktisk fik sit store gennembrud i filmens verden, da han arrangerede musikken til den tidligere omtalte Glenn Miller film. Denne sang er da også B-siden til Falleri og fallera fra Miller filmen.                                          

De tre sidste indspilninger på CD’en er noget af en sensation for os Gustav samlere. Det er simpelthen nogle færdig indspillede sange fra HMV arkiverne, som aldrig er blevet udgivet. Hvorfor kan kun undre, for kvaliteten fejler ikke noget. Det er EMI’s arkivist Bertel Dueholm, der med stor interesse har gravet alt dette gamle guld frem.

Volgas sønner er en dramatisk russisk folkesang sunget med tyngde af Gustav. Måske har man ment den var for dyster til udgivelse. Den handler om sorg og død. Der er langt til de muntre romantiske sange Gustav er kendt for. 

Always you og Jeg ser kun dig har heller aldrig været ude før. Det er sådan set den sammen sang, men altså både i en engelsk og dansk version. Det er Gustav selv (Walter Lance) der har været i gang med at omdanne et stykke musik af Tchaikovsky til en storslået kærligheds ballade. I sagens natur med herligt dramatisk piano spil på. Det kan være det simpelthen er copyright problemer der har gjort, at den blev i arkiverne, for jeg syndes det er rigtig gode indspilninger. Det var ikke usædvanligt på den tid, at man tog nogle stykker klassisk musik, poppede dem lidt op og lavede crooner hits ud af dem  Der er f.eks. flere eksempler med Frank Sinatra: Till the end of time (1945 efter Chopin),  If you are but a dream (1944 efter Rubenstein) og Full moon and empty arms (1945 efter Rachmaninov). Et nyere og i dag måske mere kendt eksempel er Elvis hittet Can’t help falling in love, der er baseret på et stykke musik af den franske 1700 tals komponist Giovanni Martini. 

At Jeg ser kun dig findes i en engelsk version skyldes nok, at man havde planer om at lancere Gustav i England, men det blev aldrig rigtigt til noget. Bl.a., siges det, fordi det var stort set umuligt for ham som udlænding at komme til synge derover. De havde vist nogle temmelig hårde fagforeninger. Men her er han i hvert fald både på dansk og engelsk, og det er en meget værdig slutning på en meget interessant ny CD udgivelse, der som jeg har prøvet at fremføre her er meget mere end den billige opsamlings CD, man ved første øjekast kunne tro det var.  

Og det allerbedste ved det hele er at dette er vol.1, så der skulle være håb om, at vi får flere af HMV indspilningerne på CD, inden for en overskuelig fremtid. Der bliver spændende at se om de har flere ukendte indspilninger i arkiverne.  

For øvrigt er Gustav også kommet med på et par Cd’er udgivet af DR. I en ny serie Cd’er de har udgivet der hedder Sådan lød det er Gustav med på - med Skibet skal sejle i nat. Mere sjældent er Hvis du bære på en hjerte sorg. En meget smuk duet med Gy Holdorf, som aldrig har været ude på CD før. Sangen stammer fra en gammel Osvald Helmuth film. Jeg mener det må være Den mandelige husassisten fra 1938.  

Der er også godt nyt til Jørgen Winckler fans. Det var på høje tid, og nu er der da også kommet en CD med Jørgen. Faktisk 3! Den er nemlig en box med 3 Cd’er, og mere end 2 ½ times musik, hvis man ellers kan tro, hvad der står uden på Cd’en. Boxen koster ikke det store, og indeholder mange af hans kendte sange: Svigermor, Når dit hår bliver hvidt, En aften i Sct. Pauli, en del sømands sange, som han var specialist i og en masse andre. Der er dog ikke tale om de klassiske indspilninger fra 50’erne og 60’erne. Det er nogle nyindspilninger fra 1978 og 79, som sikkert har været udgivet på nogle kassette bånd på den tid.

30.10.2005:

Den før omtalte hyldest CD skulle gerne have den effekt, at folk får lyst til at høre mere til Gustav Winckler, og et rigtigt godt sted at starte vil være Gustavs døtres nye cd udgivelse i anledning af Gustavs 80 års fødselsdag: Minderne er skabt af dig.  

I princippet er er den nye CD lidt efter samme koncept som den stort anlagte ”Elvis by the Presleys” kampagne der har kørt det sidste år. Hvor Elvis familie – bl.a. Priscilla og datteren Lisa Maria, har udgivet en CD med familiens favoritter. Dvs. nogle af de største hits, og så nogle mindre kendte, som alligevel er favoritter. Susanne og Teena Winckler får nok ikke mulighed for at følge Cd’en her op med en tilhørende bog og film, men vi kan glæde os over at Cd’en er på gaden nu. 

De har udvalgt 14 af dem de syndes bedst om, og som det altid er med sådan noget, så har den enkelte jo altid nogle favoritter som man savner. Man kunne spørge hvor er robåden til Kina, hvor er Kondisangen osv. osv. Men der er ingen tvivl om at dem de har valgt er nogle af hans aller bedste indspilninger og flere af dem også nogle af hans kendteste . Derfor er der heller ikke så meget på CD’en som ikke også kan findes på tidligere Gustav CD’er – hvis ellers de er til at opdrive. Af helt store hits som har været med på flere CD’er er her: Minderne er skabt af dig,  Der er intet der kan få mig til at glemme dig, Gem et lille smil, Skibet skal sejle i nat, Ingen bryder livets cirkel, Lidt go’ musik, Bag en lukket dør og Nu rejser jeg hjem. Alle kendte sange som må hører til de flestes Gustav favoritter. Der er fokus på Gustav som populær sanger inden for country og den romantiske slager. 

Af de knap så kendte indspilninger har de valgt Der gror ikke mos på rullesten, en rigtig country sang fra hans Lp ”Tiden går”, som det er lidt af en gåde ikke er genudgivet på CD. Det er en hans bedste Lp’er, en næsten helt igennem country plade, hvor flere de andre ovennævnte klassikere også kommer fra. Gustav havde selv skrevet alle teksterne til denne Lp, og han var i et reflekterende humør på den tid. Han var fyldt 50, og var ved at indstille sig på at han pludselig var ved at blive ældre, og gjorde sig tanker om tidens hastige gang og sågar døden. Bl.a. den smukke Ingen bryder livets cirkel. Flere af sangene virker helt selv biografiske. Om det også er tilfældet med Der gror ikke mos på rullesten, skal jeg ikke gøre mig klog på, men han synger den fantastisk. Er der nogen der kan vise mig en bedre country crooner i dette land? 

Mens vi går hjem gennem by’en har Susanne og Teena flere gange nævnt i TV som et eksempel på Gustav når han var bedst, og man kan kun give dem ret. Selv efter at have hørt den så tit, så bliver jeg alligevel altid rystet over så godt han synger denne sang. Det er Gustav i en anden af de genre han var aller bedst til. En gammel romantisk let swingende slager. Ingen når ham til sokkeholderne her. Sangen stammer fra en af hans første Lp’er Blå time fra 1963. (En Lp som jeg dømmer om kunne genudgives på en ”two LPs on one CD” sammen med Lp’en Gustav Winckler fra 1966. Det er høj kvalitet, samtidig med at flere af sangene er stort set ukendte i dag! Hvem husker f.eks. Gustav brillere med en rigtig saloon sang Music Maestro please. Nok desværre de færreste.) 

Til den mere popede ende af country musikken høre To blå øjne. Gustavs egen herlig danske version gode gamle Don Gibsons ”Nashville sound” hit Sea of heartbreak.    

Til den tungere ende af Gustavs produktion høre den sørgmodige country ballade “Nu vil jeg leve mit liv for mig selv”, der godt kunne have været på Tiden går,  men er en B - side på en single fra 1964. Gustav har selv skrevet både melodien og teksten, så det er nok nogle tanker han har gjort sig en dag hans humør var nede i kulkælderen. Selvom man ikke forbinder Gustav med det, så bevidner de der kendte ham bedst, at han også havde en melankolsk side, og det er dette et godt eksempel på.  

Cd’en indeholder også Århus som aldrig før har været udgivet på CD. Det er en duet med Anniqa, som Gustav producerede plader med i 70’erne. Det er Thøger Olesen der har fordansket det store country hit Jackson kendt med bl.a. Nancy og Lee og senere Johnny Cash og June Carter. Der er en livlig melodi, og den fremføres med meget humør, og Gustavs dybe stemme kommer rigtigt til sin ret. Da Susanne Winckler nu også bor i Århus er det naturligvis lidt ekstra sjovt. Gustav plejede faktisk tit at ændre by navnet, alt efter hvor han optrådte. Han indspillede den også allerede i 1967 i en endnu mere Nancy og Lee inspireret version med Sys Gregers. Her var det bare Langå han ville rejse til. Langå versionen er nok den bedste, men det er jo sjovere med Århus. For det ikke skal være løgn har Michael Winckler også haft succes med Århus på flere lokal radioer i en version med Tina Siel. Når han synger den live med Vibe Lauth er han dog nu vendt tilbage til den originale engelske tekst om Jackson.  

At de har tænkt nøje over hvad der skulle med på denne CD tyder det sidste nummer på. Det er en rigtig god ide at slutte pladen med den smukke indspilning Jeg slutter dagen med at kysse konen fra Gustavs legendariske vise plade fra 1970. En værdig afslutning på den ultimative Gustav hit cd, lige til at holde en kult fest til, og synge med på, og det naturlige sted at starte sin Gustav cd samling. Hvis man kun skal have en Gustav CD i sin samling kunne dette være et godt bud. 

Cd’en er udstyret med et rigtigt flot cover design:

 

 

Der er også gjort noget ud af hæftet til CD’en. Teena og Susanne Winckler har skrevet om deres forhold til Gustavs musik, og så er der en rigtig sjov tekst som de har fundet i deres mors gemmer. En tekst som Gustav har skrevet, hvor han på humoristisk vis fortæller om sit liv og karriere. Der er vist ingen der længere er klar over hvad han skrev teksten til. Måske har han engang skulle holde et foredrag eller hvad ved man? Men et scoop er den tekst i hvert fald. Bl.a. fortæller Gustav at han i 3 år var Tv-vært nytårsaften i Tyskland på NWDR! Det har jeg aldrig hørt om før, og tænker straks om noget af dette kunne være bevaret i arkiverne i Tyskland! I det hele taget er den tyske del af hans karriere et ufortjent overset og uudforsket kapitel. Jeg har forsøgt at få pladeselskabet Bear family i Tyskland til at udgive de ca. 50 tyske indspilninger, han lavede på en dobbelt CD. Desværre tror de ikke på det kan sælge – og det har de nok ret i. De har dog brugt Gunnar Winckler på nogen af deres opsamlings Cd’er. Bl.a. hans fantastiske tyske version af Pat Boones Bernhardine, og In the middle of an Island, som bl.a. Tony Bennett havde indspillet, blev til In der mitte von Samra. Men det er en helt anden historie.

 

28.10.2005:

Så er den tidligere omtalte CD "En hyldest til Gustav Winckler" på gaden, og man fornemmer straks at der er tale om et kvalitets produkt, hvor alle sejl er sat ind. Alene det at der køre TV reklamer for CD'en taler sit tydelige sprog. Dette er et produkt man tror på. Alle sejl er da også sat ind med "12 af de bedste Gustav Winckler sange sunget af de populæreste Danske kunstnere" samt en spændende tekst i hæftet af  musik eksperten over dem alle Jørgen de Mylius, og de enkelte sangeres historier om Gustav. Mylius har ved flere lejligheder udtrykt hvor meget han holder af Gustav og hans musik, og nu har han altså fået lov til at hylde ham på skrift.

Mylius kommer bl.a. ind på dette på afstand så uforståelige paradoks, at Gustav skulle have så mange drag over nakken, hån og kritik fra diverse kulturradikale kritikere ”også selvom han med sin store og fyldige stemme berigende os med fortolkninger af såvel nye som gamle sange, der i dag er uden sidestykke i dansk pophistorie.” Men det var jo en anden tid Gustav levede i, og som bekendt tog han det som regel pænt, og han havde næsten altid publikum på sin side. Som Gustav så spøgefuld skal have sagt, så var han Danmarks mest succesfulde fiasko. Synd han ikke nåede at opleve vores tid, og den hyldest han nu får. Der er mange flere herlige oplysninger om Gustav i hæftet med Cd’en, hvor Mylius fortæller om hele Gustavs karriere

Rygtet vil vide at den oprindelige plan var at lade diverse rock musikere synge Gustavs sange. Et meget interessant projekt, som nok kunne have givet nogle mere markant anderledes fortolkninger af sangene, og det kunne også være smukt med en blå stempling af Gustav fra den side. For der er utvivlsomt mange rock musikere, der også holder af Gustav. Som producer lavede han en del rock. Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig at en god performer som Anders Blichfeldt kunne swinge på med en af de gamle Gustav klassikere. At den ide ikke blev til noget skyldes nok den store fare for at falde mellem to stole. Rock publikumet ville måske ikke købe gamle Gustav sange, og dansk top publikumet ville måske ikke bryde sig om alt for vilde og alternative versioner af de gamle klassikere, så man har valgt at køre en mere sikker stil. Man har satset på nogle af Dansk Toppens mest populære og respekterede kunstnere, som her giver nye fortolkninger af arve sølvet, inden for den genre som de selv til dagligt er med til at føre videre.

Nu er jeg jo nok lidt forhånds indtaget, men jeg mener bestemt at et af Cd’ens højde punkter er Michael Wincklers nye version af  Jeg vil vente ved telefonen. Helt sikkert en af Gustavs helt store klassikere, men her i et harmonika drevet arrangement i et helt andet tempo og anderledes rytme. Det er måske nok den sang på pladen der er mest anderledes end originalen. Michael Winckler har utvivlsomt mere end nogen anden, følt at der virkelig skulle være tale om en nyfortolkning, for at retfærdig gøre denne indspilning. Michael er altid den første til at tilstå at ingen kan gøre Gustav kunsten efter, men Michael Winckler er vokset meget med opgaven siden han begyndte at synge country og dansk top for ca. 6 år siden. Han har en sikker vokal og har overskud til virkeligt at fortolke ordne. Jeg vil mene at denne indspilninger er noget af det bedste han endnu har sunget på plade. De sidste års mange live optrædener og måske også samarbejdet med Vibe Lauth, har givet ham rutine, som han naturligt nok ikke havde i den spæde start inden for genren. Og så kan han bare det der med at ramme de her imponerende dybe crooner toner lige som hans far. Jeg håber snart nogen vil producere den længe ventede opfølger til succen "Fra nye vinkler", hvor han selv havde skrevet de fleste sange.

Michael synger også med på Den gamle gartners sang med Kirsten Siggaard. Den har også fået et pop løft, som får den til at glide lettere ned i dag.

Michael er jo et naturligt valg til at synge en hyldest til hans far, men ellers har de fortrinsvis satset på de store gamle Dansk Top navne, som alle har kendt og arbejdet sammen med Gustav.

Birthe Kjær og Keld Heick er efterhånden højt respekteret af de fleste for deres professionalisme  og mange TV optrædener i mange forskellige roller. Hun synger den romantiske Det ved du og det ved jeg og han Minderne er skabt af dig i versioner der ikke adskiller sig væsentligt fra de originale.

Johnny Reimer er på mange måder en yngre version af Gustav.(Selvom han nu er ældre end Gustav nogensinde blev). Han har indspillet mange populære og berygtede sange i årenes løb, og har også som Gustav gjort sig positivt bemærket som plade producer og talentspejder. Reimer synger en af Gustavs aller bedste sange "Gem et lille smil til det bli'r gråvejr". Et meget naturligt valg, da Reimer allerede har denne sang med på sit repertoire. Når der alligevel er tale om en lidt anderledes fortolkning, så kommer det helt af sig selv, da Reimers sangstil altid er mere inspireret af Elvis end Bing Crosby. Det er almindeligt kendt at Elvis var en stor rock'n'roller og pop sanger. Nogen har også med et vist held argumenteret for at Elvis i bund og grund var en country sanger. Alle tre ting og meget mere er sandt, men man kan tilføje at han også var en crooner. Ikke mindst i mange af filmene crooner Elvis den ene romantiske slager efter den anden, og hans kunne snildt have sunget "Gem et lille smil"(Everybody loves somebody). Dean Martin var også en af Elvis store forbilleder når han croonede. Begynder det at gå op i en højere enhed?

Når vi snakker om profer inden for Dansk musik er et godt eksempel også Dario, hvis samarbejde med Gustav bl.a. førte til den meget smukke Du lærte mig at elske. Her har Dario ikke gjort det nemt for sig selv. I det han synger Hvide måge en af Gustavs mest forhadte og udskældte succer, men han klare sig forbavsende flot igennem ved at synge den med en klædelig gnist af ironisk glimt i øjet. Det er som om han siger ja jeg synger den her sang, der helt klart er for meget, men hvad så. Det er jo ikke meningen det skal være social realisme, men bare sjov, og vi kan alle sammen synge med på den – og det er bare herligt.

Bjørn Tidmand er nok den af de her sangere der har arbejdet tættest og mest sammen med Gustav. Han taler altid meget smukt og hjertevarmt om Gustav, og der er ingen tvivl om at han savner Gustav meget. Bjørn synger Lille kammerat, og her har vi også fat i en af de her rigtigt sentimentale sange, som kan være svære at have med at gøre, selvom de her har givet den lidt ekstra beat. Den oprindelige engelske version blev sunget af Al Jolson i en gammel film, og han kunne være uhæmmet rørstrømsk, når han sang om sin Mammy, eller Sonny boy, og her hans Little Pal. Men Jolson slap som regel godt fra det, da man aldrig var i tvivl om han selv var rørt over dette. Ofte sprang tårerne ud af øjnene på ham. Gustav kunne noget af det samme, og jeg indrømmer gerne at jeg altid har holdt meget af at høre Gustav synge Lille kammerat, og nu også Bjørn Tidmand. At Tidmand har valgt netop denne sang kan hænge sammen med at Gustav sang den, så rørende i en af de TV shows de to lavede sammen, og hvis vi skal ud der hvor jeg overfortolker på det kraftigste, så kunne Bjørn Tidmand godt være den lille Kammerat som Gustav sang til, da han måtte her fra alt for tidligt. Gustav var en fader figur for mange af de yngre kunstnere som han hjalp på vej. Er det ikke skønt med sådanne overfortolkninger, som kunstnerne sikkert ikke engang har skænket en tanke, men som vi publikummer pludselig syndes kunne være så smukt.

En af de mest succesfulde familier i Dansk toppens historie må utvivlsomt være familien Hansen. Hvem af de to der har haft flest succer er vist efterhånden et godt spørgsmål. Bjørn "Okay" Hansen synger Lidt go' musik (med en herlig rytme fra noget der lyder lidt som Lillers banjo, men sikkert er en rytmeguitar) og sønnike Johnny "Kandis" Hansen har lavet en version af Der er intet der kan få mig til at glemme dig. Begge bestemt nogle af Gustavs bedste sange. Johnnys indspilning har en herlig guitar riff i introen, der indleder denne CD på bedste vis. Man hører straks at der er sat lidt mere beat på de her nye versioner.

Johnny Hansen er et naturligt bindeled fra de lidt ældre Dansk Toppere til den nyere generation. Kirsten Siggaard er allerede nævnt. Det er meget naturligt at hun er med, da det er hendes gamle partner Søren Bundgaard, der står for pladens arrangementer sammen med Claus Hassing.

Jeg må med skam erkende at jeg stort set intet kender til Kim Schwartz og Thomas Stenberg, men et er sikkert de har her chancen for at fortolke nogle af Gustavs aller bedste sange. Stenberg prøver kræfter med den elegante easy swinger Mens vi går hjem gennem byen. Ikke et hit for Gustav, men en af hans bedste indspilninger. Sangen er ikke væsentligt nyfortolket her. Pianoet fra originalen er bevaret, men der er en lækker trompet solo.

Kim Schwartz har fat i en rigtig country klassiker Bag en lukket dør, Gustavs version af Charlie Richs mega hit Behind closed doors. Og her har vi fat i endnu en af mine yndlings kunstnere. Af en eller anden grund bliver jeg ofte tiltrukket af underkendte og mere eller mindre glemte sangere, som jeg prøver at slå et slag for (så sandt så sandt jeg sidder og skriver på en hjemmeside om Gustav Winckler!). Men Charlie Rich er en anden af de her mega talentfulde kunstnere, som syndes fuldstændig glemt, på tros af at han havde mange fantastiske country hits, og efterlader sig en uovertruffen serie indspilninger inden for  genre som country, rock'n'roll, gospel, blues, jazz og han havde sågar en periode hvor han var en uovertruffen "white soul stylist"! En fremragende pianist og god komponist! En anden som jeg slet ikke tør begynde på er Bobby Darin, den intelligente crooner, der kunne alt, og kunne det bedre end de fleste. Måske den største entertainer nogensinde! På samme måde overset og med et hav af talenter har vi her i Danmark Gustav, som jeg dog føler at der de senere år er kommet meget mere respekt omkring. Diverse kunstnere indrømmer nu gerne deres gæld til og glæde over Gustavs musik, og denne hyldest er jo også et skridt i retning af en større anerkendelse af at Gustavs muntre musik i den såkaldte lette genre, var god underholdning - og det er jo ikke så ringe endda.

En lidt spøgefuld slutning på Cd’en er Skibet skal sejle i nat i duet mellem Birthe Kjær og Jarl-Friis Mikkelsen! Mange kan måske huske at de to sang denne sang for nogle år siden, da de var værter i TV ved det danske melodi grand prix - inklusiv det berømte lange inderlige kys. Nu findes det altså også på CD! I sandhed en ny fortolkning.

Når alt det er sagt, så er det jo i den sidste ende et utaknemligt job at skulle synge de sange som Gustav har sunget så uforligneligt. Johnny Reimar siger det meget rigtigt i hæftet: "Man skal være forsigtig med at kalde sig sanger, når man først har hørt Gustav Wincklers stemme". Men de klare det alle fint, og selvom nogen af dem har lidt problemer med rigtigt at få det til at swinge som Gustav kunne (de har ikke lyttet nok til Bing Crosby), så er dette en fin hyldest, som jeg håber vil blive endnu en rigtig stor ”Gustav” succes.

13.10.2005:

Idag ville Gustav være fyldt 80 år, hvis ikke han så pludselig var blevet revet væk fra os i 1979. Men selvom det er ved at være mange år siden, at han døde er han langt fra glemt. Det kan virke lidt underligt er fejre en fødselsdag, for en mand der ikke er her længere, men det er jo en udemærket lejlighed til at mindes og hylde en savnet kundstner, og dette bliver heldigvis bl.a. gjort med udgivelsen af hele tre meget forskellige nye CD'er! Det er længe siden vi har haft så mange nyheder på en gang på vores hjemmeside. Det er ikke så ringe med sådan en fødselsdag!

Først og fremmest er der den nye opsamlings CD, som Gustavs døtre har stået bag. De overtog Wincklers forlag efter deres mor, og det er den første CD udgivelse, som de alene står bag. Men forhåbentligt ikke den sidste. Der har været en del omtale af dette projekt både i TV og radioen. CD'en kommer til at indeholde følgende sange:

 1. Minderne er skabt af dig
 2. Århus
 3. Der gror ikke mos på rullesten
 4. Mens vi går hjem gennem by'n
 5. Der er intet der kan få mig til at glemme dig
 6. Gem et lille smil
 7. To blå øjne
 8. Skibet skal sejle i nat
 9. Ingen bryder livets cirkel
10. Lidt go musik
11. Bag en lukket dør
12. Nu rejser jeg hjem
13. Nu vil jeg leve mit liv for mig selv
14. Jeg slutter dagen med at kysse konen

De har valgt nogle af deres personlige favoritter, og bortset fra "Århus" har det hele tidligere været udgivet på CD, men jo ikke i denne sammensætning. Jeg tror det bliver en herlig CD, som man typisk vil sætte på, hvis man skal spille nogle af de bedste for at prøve at vinde nogle nye fans, eller hvis man vil kunne synge med på det hele i festligt lag.

I forbindelse med den nye CD har Susanne og Teena Winckler også åbnet en ny officiel Gustav Winckler hjemmeside. I kan se den flotte hjemmeside her: www.gustavwinckler.com

Her kan i også læse om et par af Gustavs akvareller, som man kan byde på hos Lauritz.com! Han har åbenbart i al hemmelighed gået og malet lidt  - måske inspireret af hans halvbror Kai E. Christiansen.

Gustav Wincklers døtre har besluttet, at hammerslagene for de to malerier udbeskåret går til Frelsens Hær. www.Lauritz.com  donerer således køber- og sælgersalær til samme formål.  

---------------------------------------------------------------------

Den næste nye CD er en rigtig hyldest CD, hvor diverse af vortids populære sangere giver deres fortolkning af de gamle Gustav klassikere. Der i blandt Michael Winckler. Han er jo da også den nærmeste til det. Han har været i studiet sammen med producer Stig Ulrichsen og Ivan Petersen og indspillet en helt ny fortolkning af "Jeg vil vente ved telefonen". Det gik så godt, at de bad Michael om at blive i studiet, og også synge med på "Den gamle gartner" i duet med Kirsten Siggaard. Så der er noget at glæde sig til. CD'en udkommer 24.10.

Jeg har fået følgende billede og spændende tekst fra pladeselskabet Myway Music:

Nye vinkler på Winckler 

Den folkekære sanger Gustav Winckler ville være fyldt 80 år 13. oktober. I den anledning udkommer et hyldestalbum med 12 træffere, sunget af gamle venner og andre Winckler-nydere 

Af journalist Rie Nielsen 

Varme, livsglæde og en altgennemstrømmende musikalitet. Sådan husker de fleste af os supersangeren Gustav Winckler, der i årtier glædede et enormt publikum med sin enestående stemme.

Desværre døde Gustav Winckler alt for tidligt, nemlig i 1979. I år, nærmere bestemt 13. oktober, ville han være fyldt 80 år. Derfor udkommer der nu et album med titlen ”Hyldest til Gustav Winckler”, hvor 12 danske kunstnere fortolker lige så mange af Gustav Wincklers folkekære melodier.

Fortolkerne spænder vidt. Blandt dem er Gustavs søn Michael Winckler og gamle venner og beundrere: Bjørn Tidmand, Keld Heick, Birthe Kjær, Johnny Reimar, Johnny Hansen, Bjørn Hansen, Kirsten Siggaard, Kim Schwartz, Thomas Steenberg og Jarl Friis-Mikkelsen.

Der er lagt vægt på, at numrene er nyfortolkninger af gode, gamle Gustav Winckler-sange. Og det er helt i Gustavs ånd, mener sønnen Michael:

- Det ville ikke give nogen mening at prøve at efterligne min far, og han ville være  helt med på, at vi starter forfra på sange, som han godt kunne lide. Han havde altid selv fingeren på pulsen med, hvad der rørte sig musikalsk. Og jeg er sikker på, han ville have sagt: ”Det er godt din lømmel”, fortæller Michael Winckler, der synger ”Jeg vil vente ved telefonen” på hyldestalbummet. 

Bred musiksmag

Michael Winckler er gået i sin fars musikalske fodspor og har i dag en karriere som guitarist og sanger. På albummet er han med på to numre. På det andet synger han duet med Kirsten Siggaard i ”Den gamle gartners sang”.

Michael Gustav Winckler er overbevist om, at havde hans far levet i dag, var han også fulgt med tiden og havde fundet nye udtryk.

- Min far elskede at synge schlagere, men faktisk var han vild med de nye former for musik, der kom frem. Han hørte gerne pigtråd, beat, og den generation af folkesangere, der voksede frem, Cæsar og Trille for eksempel.

Derfor var Gustav Winckler heller ikke i tvivl om, at han skulle skaffe billetter, da teenageidolerne The Beatles i 1964 gav koncert i København og året efter, da The Rolling Stones også lagde vejen om ad den danske hovedstad. Ved begge koncerter stod Michael Winckler ved siden af sin far.

- Han var jo ikke så meget tilstede derhjemme, fordi han næsten altid var ude at optræde. Til gengæld var jeg ikke ret gammel, da han tog mig med ud første gang. Jeg begyndte at spille guitar, da jeg var seks år og akkompagnerede ham på guitar ved koncerter, fra jeg var 16 år.

En dansk Bing Crosby

Men selv om Gustav Winckler selv lyttede til alle former for musik, og også selv for eksempel sang jazz med Papa Bues Viking Jazzband, er det schlagerne og dansktopmelodierne, han huskes for. Stemmen gik lige ind. Han var Danmarks svar på sit store forbillede, Bing Crosby. En anden sværvægter i dansk populærmusik, der betrådte de samme scener som Gustav Winckler, nemlig Johnny Reimar siger om den danske crooner:

- Man skal være forsigtig med at kalde sig sanger, når man først har hørt Gustav Wincklers stemme. I virkeligheden var han meget tæt på sit eget forbillede, Bing Crosby, og havde fortjent en karriere langt ud over Danmarks grænser.

Birthe Kjær husker Winckler både som en rigtig god kollega og en stor sanger:

- Det var som om, hans stemme ikke havde nogen begrænsning. Han kunne synge i alle tonearter, så stor var hans spændvidde. 

Faderfigur for Heick

Keld Heick lærte Gustav Winckler at kende i 1967 på en koncertturné. På den tur kom Keld Heick til at opfatte den store sanger nærmest som en faderfigur for de yngre årgange på den musikalske scene. Heick karakteriserer Winckler som en person med et varmt og bredtfavnende væsen:

- Det var stjernestunder, når han efter koncerterne dengang i 1967 underholdt os med herlige historier fra sin fantastiske karriere. Og ikke mindst, når han på utallige opfordringer sang ”Im tiefen Keller” med den vidunderlige baryton, som jeg altid vil betragte som en af de smukkeste og stærkeste stemmer nogensinde i dansk populærmusik. Han var og er uerstattelig, mener Keld Heick.

Sønnen Michael udtrykker det på denne måde:

- Far havde jo evnen til at få de forholdsvis simple ord i en schlagertekst til virkelig at lyde af noget. Han swingede på de rigtige toner, og ingen var i tvivl om, at det, han sang, kom fra hjertet. 

Gåsehud

Michael Winckler har endda oplevet, at Gustav Wincklers stemme gik lige til hjertet lang tid efter farens død. Det skete, da Michael indspillede en duet med sin afdøde far, på samme måde som vi kender det fra Natalie og Nat King Cole.

- Det var en stor oplevelse, slår Michael Winckler fast og fortæller:

- Musikken var fjernet fra indspilningerne, og jeg stod i studiet, alene med min fars nøgne stemme direkte ind i ørerne gennem høretelefonerne. Da fik jeg gåsehud, for det var som om, han stod lige ved siden af mig og sang og sagde alle de kvikke bemærkninger, han kom med mellem numrene. Efter den oplevelse måtte jeg lige hjem og sunde mig… 

Respekt!

Michael Winckler fremhæver, at trods det faktum, at Gustav Winckler havde et let og hjerteligt sind og en stor humoristisk sans, var han altid ekstremt seriøs og kvalitetsbevidst i sit arbejde.

- Han sagde altid til mig: ”du skal have respekt for lortet”. Det havde han. Hvad enten han optrådte for 100 mennesker i et forsamlingshus i fjerde klitrække i Vestjylland eller for 1000 mennesker i Tivolis Koncertsal, var han lige godt forberedt. Han ville altid gøre en god figur. Og det gjorde han.

- Det betød så også, at folk elskede ham. Han var altid midtpunkt, hvor han kom frem.

Så selv om medaljen også har en bagside, og Michael Winckler måtte dele sin far med stort set hele den danske befolkning, er sønnen ikke et øjeblik i tvivl om, at Gustav Winckler fortjener en hyldestplade. Og altså ikke bare en hyldest, hvor man forsøger at gøre mesteren kunsten efter, men hvor man tvært imod viser ham respekt ved at gøre det på sin egen måde.

- Jeg er helt sikker på, at hvis han havde oplevet det her, ville han have sagt: ”Respekt sønnike!” Jeg kan lige høre ham sige det, siger Michael Winckler og ler.

”HYLDEST TIL GUSTAV WINCKLER”

01: Der er intet, der kan få mig til at glemme dig – Johnny Hansen

02: Gem et lille smil til det bli’r gråvejr – Johnny Reimar

03: Lidt go’musik – Bjørn Hansen

04: Det ved du og det ved jeg – Birthe Kjær

05: Mens vi går hjem gennem byen – Thomas Stenberg

06: Hvide måge – Dario Campeotto

07: Bag en lukket dør – Kim Schwartz

08: Jeg vil vente ved telefonen – Michael Winckler

09: Den gamle gartners sang – Kirsten Siggaard og Michael Winckler

10: Minderne er skabt af dig – Keld Heick

11: Lille Kammerat – Bjørn Tidmand

12: Skibet skal sejle i nat – Birthe Kjær og Jarl Friis-Mikkelsen

---------------------------------

Sidst men bestemt ikke mindst kommer der også en ny CD fra EMI. Her er der tale om virkeligt samlers guf! Som del af en serie de kalder "Diamanter", kommer CD'en "Gustav Winckler - EMI indspilninger 1953 - 1955 vol.1". Alene titlen vidner om at man her går systematisk til værks. Sideløbende med hans indspilninger hos TONO indspillede Gustav en lang række herlige plader for EMI 1953 - 1955. Ca. halvdelen har tidligere været ude på CD'erne "Minder", men langt de fleste af de øvrige indspilninger har ikke været genudgivet, siden de kom ud på 78'erne i 50'erne! Men det sker nu. Bertel Dueholm hos EMI har virkeligt gravet dybt i arkiverne. Det springer jo også straks i øjnene at der er tale om vol.1. Hvis alt gå vel skulle vol. 2 komme med, når de udgiver de næste i "Diamanter" serien til næste år.

---------------------------------

Endelig er Gustav også blevet fejret med, at den nye musical med hans sange har haft præmiere.

Michael Winckler var til præmieren, og syndes rigtigt godt om forestillingen.

Han har sendt mig følgende tekst som han har skrevet til forestillingens program:

Hvis min far havde været i live i dag som 80 årig , er jeg sikker på , at han ville have ” været noget ved musikken ”. For mig at høre , blev hans stemme bedre og bedre med alderen . – Den blev godt nok meget dyb , især hvis man tænker på den lyriske tenorstemme han debuterede med i Statsradiofonien i 1950 !

Hans fraseringer og timing ville anno 2005  have været endnu mere ” laid back ” og frække , og han ville utvivlsomt have opført sig charmerende krukket på en selvironisk og elskelig måde  . En god vin bliver bedre med årene !

På sin 80 års fødselsdag ville han med garanti knappe en håndbajer – eller ( med dobbeltgaranti ! ) – TO  - op , og hygge sig i festligt lag . – For han ” duede ærlig talt ikke til pindemadder ” ; men forstod sig dog alligevel på at drive omgang med såvel ” Kong Salomon ” og ” Jørgen Hattema`r ”. – Dette vindende sind , gjorde at han altid  - endda ufrivilligt – blev det naturlige midtpunkt . 

Smilets turné har på en kærlig og folkelig måde tegnet et lille portræt af min far i form af  ” et musikalsk teatershow ” . – For naturligvis havde han andre facetter end  dem som alle umiddelbart ser . Han var en sammensat natur og indeholdt både humor og melankoli – kærlighed og had . Men de fremherskende egenskaber var dog optimisme og flid , og en evne til at have sine meningers mod . – Plus , at se det som den fornemmeste opgave for en underholdningssanger at levere lidt go` musik så vi alle ka` blive glade !

 

                     Kærlig hilsen

 

             Michael Gustav Winckler

 

Bedre kan det ikke siges. Forestillingen er nu på turne, så tjek endelig om de kommer i nærheden af dig. Se mere her: www.smiletsturne.dk

 

4.9.2005:

Det skulle være ganske vist. I forbindelse med at Gustav vlle være fyldt 80 år 13.10., er Stig Ulrichsen fra My Way Music ved at producere en hyldestplade til Gustav Winckler. Det bliver en CD hvor forskellige af vor tids populære navne fortolker nogle af Gustavs gamle hits.

4.7.2005:

Jeg har fået ny mail adresse paw_pedersen@mail.dk. Der kan være nogle mail der er gået tabt i den sidste tid, som vi derfor ikke har svaret på. Så hvis I mangler svar på noget så prøv lige at sende den igen.

Der er kommet to spændende CD udgivelser på det sidste. Der er en 4 CD's box med Four Jacks og en rock'n'roll CD med Teddy Edelmann! Læs mere på vores Four Jacks side og Teddy siden

5.4.2005:

Eksperter er kommet frem til, at det er sundt for mennesker at høre behageligt musik. Bl.a. har man på flere hospitaler haft god erfaring med,at Gustav Winckler-musik fra højttalerne, har en healende virkning på patienterne! Det kommer ikke bag på os.

4.4.2005

På bag grund af et spørgsmål til vores hjemmeside om en af Gustavs biler har Michael Winckler fortalt os om alle de store biler som Gustav elskede at køre i. Inge Winckler var til syneladende mere beskeden:

Michael fortæller:

Cadillac - Gustav har haft 3 stk (!),og et utal af andre store flydere:Ford Lincoln,Fairline,Ford Ranchero,Pontiac,Buick,Mercedes Benz. Min mor havde en Renault 4 og en Morris Mascot! Jeg husker at Jørgen og Gustav havde bundet en stor rød sløjfe om Renaulten og bar den ind på gårdspladsen på hendes fødselsdag! Jeg husker tydeligt den skønne Cadillac,da jeg som lille fik en finger i klemme i den tunge bildør!

Se flere citater på vores citatside www.gustavwinckler.dk/Citatsiden.htm

28.2.2005:

En ny CD med helt nye børnesange "Friske bananer, sjove dyr - og rim i langremser" indeholder sange med Gustavs søn Michael, og også en enkelt med Gustavs barnebarn Julie Winckler. Læs mere på vores newssiden på www.michaelwinckler.dk

13.2.2005:

Så er der spændende nyheder om en "teaterforstilling om Danmarks største cronner". Det ser ud til at Smilets Turne der tidligere har turneret med den eftersigende herlige forstilling om John Mogensen "Så længe mit hjerte slår", i anledning af Gustav Wincklers 80 års fødselsdag starter en turme med en forestilling om Gustav Winckler! Læs mere her:

www.smiletsturne.dk

22.1.2005:

Vi leder desperat efter en gammel 78'er med Gustav Winckler som af en eller anden grund ikke er at finde nogen steder. Der skulle vel ikke være en der ligger inde med denne og evt. vil spille den over til os? Det drejer sig om:

Tone L 28108: Vi skal mødes i maj/ Vi skal smile til hinanden

8.1.2005:

Godt nytår til alle fra Gustav Winckler logen. 2005 er året hvor Gustav ville være fyldt 80 år! Så måske kan den anledning inspirere til nogle nye Cd udgivelser eller ligende. Det håber vi på.

17.9.04:

Vores Rock Nalle side er opdateret med to nye CD udgivelser af indspilniger fra 60'erne! Se vores links side.

19.7.04:

Der sker spændende ting på Radio Ballerup fortiden. Thorsten Buhl sender en hel time med Gustav & Bent på næste søndag den 25. juli kl. 09.00. De sender på 90,2 MHz.

Den 31. juli kl. 14.00 på samme kanal har de en times musikalsk portræt af en af Gustavs helt store forbilleder - Jim Reeves. Det er den dag præcis 40 år siden den store country crooner døde ved et flystyrt uden for Nashville.

19.7.04:

Et par loge medlemmer var søndag den 18.7. ude på en hyggelig søndagstur til marked i Mausing. Det der lokkede os så langt ud på landet var at Michael Winckler og hans forlovede Vibe Lauth skulle underholde på markeds pladsen. Det var næsten som at være tilbage i de gode gamle dage. Dette var et marked i den gode gamle stil i meget naturskønne omgivelser. Det må have været sådan hyggelige steder Gustav også spredte fest og stemning i sin tid. Det gjorde Michael og Vibe også. I modsætning til de fleste andre omrejsende folkelige musikere idag har de ikke et programmeret keyboard med som spiller al musikken, og kan få næsten enhver til at lyde lige som alle de andre. Michael og Vibe spiller "unplugged" som de sagde.  Kun akkompagneret af Michaels swingende guitar spil. Et meget mere personligt udtryk, hvor der også er plads til spontane improvisationer. Michael og Vibe klæ'r hinanden, og man kan ikke undgå at mærke hvor glade de er for hinanden - og tror jeg - også muligheden for at optræde og underholde folk. Vibe synger også rigtigt dejligt, og giver de gamle slagere et nyt og frisk pust, og Michael virker mere og mere scenevant. Det er altså utroligt som han kan lyde som hans far - ikke mindst når man hører ham live. Det er dog ikke kun gamle Gustav succer de optræder med. De havde også stort held med gamle Grethe og Jørgen Ingmann hits og klassikere af Kai Normann Andersen og Bent Fabricius-Bjerre.

De havde også nyere ting på programmet. Der var et par af de livligere sange fra Michaels første CD, mere moderne country sange og en helt ny dansk version af "Something Stupid" af Vibe Lauth. Endelig var der også på utallige opfordringer "True love". Den klassiske Bing Crosby/Grace Kelly duet, som mange har hørt Vibe og Michael synge på Tv.

Michael og Vibe er en herlig ny duo i dansk musik, og vi må håbe de snart får lavet en CD sammen, så de forhåbentligt for alvor kan blive kendt som musikduo.

Man kan for tiden opleve de to hver onsdag i Damhus Tivoli.

Her et par billeder fra Mausing. Tak til Dorthe Skovborg for dem.

10.6.2004:

Nu kan man ganske lovligt downloade musik hos www.bilka.dk . Med tiden skulle alt dansk musik være til at købe der! Det glæder jeg mig til, så kan man måske få fat på de Gustav Winckler indspilninger der ellers ikke er til at opdrive. Det er da også langt bedre at de gamle plader er til at få fat i for folk, der gerne vil hører dem, frem for at de bare ligger i arkiverne og samler støv. Der er allerede mulighed for at købe og downloade en del cd'er med Gustav. Bl.a. Gustav swinger med Bue'rne.

19.3.2004:

Det er med nogen stolthed at logen nu kan præsentere den store Gustav Winckler citat side, hvor vi gennem udtalelser fra ham selv, familien, venner og bekendte prøver at tegne et billede af mennesket Gustav Winckler og hans utrolige karriere. Skulle nogen have noget at tilføje, eller rette så skriv endelig til os. Citat siden finders under biografen. Klik her:

18.3.2004:

Vi har valgt at lade Michael Winckler have hans egen news side, da de aktuelle ting om Michael ligesom druknede lidt i al vores nostalgi omkring Gustav på logens news side.

Se under Michael Winckler siden. Der er gode nyheder. Klik her:

15.3.2004

Det viser sig, at der allerede er udkommet en soundtrack cd fra Krøniken, hvor bl.a. Rock Nalle kan høres på!

Indhold:
Krøniken ; Karin og Ida : dialog ; Shake, rattle and roll / solist: Flemming Ostermann ; Civilization / Tangoorkestret med Frederik Damsgaard ; Oh Carol / solist: Stig Kreutzfeldt ; Palle og Søs : dialog ; Mona Lisa / solist: Lars Attermann ; Det er sommer, det er sol og det er søndag / solister: Tommy Kenter, Ditte og Magnus ; Erik og Ida : dialog ; Til Charlotte ; Lawdy Miss Claudy / solist: Søren Høg ; Baby's got a lovely bunch of coconuts / Tangoorkestret med Frederik Damsgård ; Too young / solist: Michael Carøe ; Børge og Emma : dialog ; Tutti frutti / solist: Nalle ; A handful of songs / solist: Bobo Moreno ; Erik : monolog/Videre i livet ; Blueberry Hill / solist: Tommy Kenter ; Lollipop / solister: Yasmin Elvira Steenholdt og Rikke Mølgaard
 

8.3.2004:

Rock Nalle i Krøniken:

Jeg ved ikke hvor mange der har tænkt over det, men jeg er overbevist om at det var Rock Nalle der sang Tutti Frutti i DR's spændende serie "Krøniken", de sidste to søndage. De bruger den som symbol på at rock'n'roll tiden er på vej. I serien har de haft pladen med hjem fra Amerika, men da den blev brugt til en længere sekvens har de nok følt, at de måtte have en version i moderne lydkvalitet. Derfor har de tilsyneladende indspillet en helt ny version med Danmarks Little Richard - Nalle. Vi må håbe den kommer på cd. Det kunne være spændende med en "Krøniken" soundtrack cd. De har utvivlsomt udvalgt musikken meget nøje for at afspejle de skiftende tider.

2.3.2004:

Tekst Tv oplyser det triste at Ole Stolle er afgået ved døden i en alder af kun 63 år. Ole Stolle var uddannet på musik konservatoriet og spillede som bekendt i mange år med Papa Bue's viking jazz band og var også med i den tid hvor Gustav spillede med dem. Se nedenstående. Stolle har også udgivet solo plader og har siden  spillet i Stolle og Svares Jazz Quintet og Copenhagen All-Stars. Så sent som den 9. januar spillede Ole Stolle og Copenhagen All Stars ved en udsolgt koncert på Flensborghus i Flensborg, og det blev altså desværre Stolles sidste optræden. Læs evt. mere om den store trompetist på vores Papa Bue side under Links.

Det er åbenbart et hårdt job, at spille trompet for Papa Bue. For nogle år siden mistede vi også Bues anden meget markante trompetist Finn Otto Hansen i en alt for ung alder.

7.2.2004:

Som vi har omtalt en del her på news siden var 2003 et drømme år for os der holder af Gustavs samarbejde med Papa Bue, som der udkom flere CD'er med. I den forbindelse har vi fået lov at bringe et nogle billeder fra selve den dag i studiet hvor de optog "All that meat and no potatoes". Det er Michael Winckler der har stillet de unikke billeder til rådighed. De fleste er med Gustav og den festlige Wild Bill Davison, men der er som I kan se også et hvor Gustav ser ud til at være i gang med at drøfte en sang med Ole Stolle.

Som en lille forsmag på en ny side vi er ved at forberede med diverse citater om og af Gustav Winckler er der her en lille forsmag. Et par udtalelser om jazz indspilningerne.

Matty Peters (Jazzsangerinde):

Han var en af mine favoritter. Han kunne det hele – også synge jazz, selvom han altid sagde til mig, at han ikke var jazzsanger. Men han havde en fantastisk fornemmelse for at få tingene til at svinge. Han har indspillet en pragtfuld jazzplade sammen med Wild Bill Davison.

Gustav Winckler: (Om tv udsendelsen med Papa Bue)

Jeg forsøger ikke at skjule, at jeg måske er lidt krukket. Forstået på den måde, at jeg synger de ni skønsange og swing ting, som jeg føler, de skal laves. Jeg er jo en crooner.

Papa Bue:

Jeg tror, det var et af hans livs største øjeblikke.

 

12.01.2004:

Jørgen Winckler diskografien rettet til.

11.01.2004:

Gustav Wincklers julemusik:

Gustav Wincklers udgivelser af julemusik er noget af en jungle. De samme sange er udgivet igen og igen på forskellige opsamlinger, men han har også indspillet de samme jule sange flere gange. F.eks. er der mindst 4 versioner af White christmas. De sange kan jo sælges hvert år omkring juletid.

En drøm er en dobbelt CD med den komplette Gustav jule samling. CD 1 kunne indeholde den fremragende jule Lp ”Hvid jul” fra 1978 + indspilningerne fra 50’erne og 60’erne. Cd 2 kunne så indeholde alle de andre indspilninger fra 70’erne + den sjældne Sam Payne juleplade og så slutte i vor tid med duetten mellem Michael og Gustav. 

Vi har prøvet at stykke en liste sammen over de udgivelser vi kender til. Der er ganske givet flere, så hvis I ligger inde med flere oplysninger hører vi gerne fra jer.

I den officielle Gustav Winckler diskografi står der at han har udgivet "Jeg så julemanden kysse mor" på Lp'en "Julehilsner", men det ser ikke ud til at være tilfældet. Det er Grethe Ingmann der synger den på pladen. Til gengæld synger Gustav "Sikken voldsom trængsel".

-------------------------------------------------

White christmas (1951 – den anden side af 78’eren er ikke en julesang)

Bjældeklang (med Gy Holdorf)/ Du kære gamle julemand (1954)

Hør klokkernes klang (med Kirsten Hassel) (1954 – den anden side af 78’eren er ikke en julesang)

Silent Night/ The little christmas tree (1960 udgivet under navnet Sam Payne)

Dansk jul (1963)

Højt fra træets grønne top

Glade jul

Skal vi klippe vores julehjerter sammen (med Raquel Rastenni)

Julefest-bjældeklang (med Birthe Wilke m.fl.)

+ indspilninger med andre sangere.

 

                      Jul i Danmark (1970)

Gustavs gamle 78’er med Du kære gamle julemand og Bjældeklang er med op denne Lp.

                      Dansk jul (1973)

Genudgivelse af Lp’en fra 1963

                     Julepladen (1973)

Julen har bragt velsignet bud

På loftet sidder nissen

Det kimer nu til julefest

+ indspilninger med andre sangere.                   

                  Højt fra træets grønne top (1973)

Julen har englelyd

Et barn er født i Bethlehem

+ indspilninger med andre sangere.                  

                     Nu er det jul igen (1973)

White christmas (Nyindspilning)

Du kære gamle julemand (Nyindspilning)

Skal vi klippe vores julehjerter sammen (Nyindspilning med Katy Bødtger)

+ indspilninger med andre sangere.

Nu er det jul igen (ca. 1974) 

Du kære gamle julemand (1973 version)

Skal vi klippe vores julehjerter sammen (1973 med Katy Bødtger)

+ indspilninger med andre sangere.

                      Glædelig jul (1974)

Sikke en voldsom trængsel og alarm (Ikke tidligere udgivet version)

Du kære gamle julemand (Ikke tidligere udgivet version)

+ indspilninger med andre sangere.

Julehilsner fra…. (1975)

Genudgivelse af Glædelig jul (1974)

Jul i Danmark (1976)

Julen har englelyd (1973)

Skal vi klippe vore julehjerter sammen (1963 med Raquel Rastenni)

+ indspilninger med andre sangere. 

                     Jul med Gustav Winckler (1978 Sonet opsamling af diverse julesange)


Julen har bragt velsignet bud (1973)

Det kimer nu til julefest (1973)

Glade jul (1963)

Julen har englelyd (1973)

Kimer I klokker (Ikke tidligere udgivet)

Dejlig er jorden (Ikke tidligere udgivet)

Højt fra træets grønne top (1963)

White Christmas (1973)

Du kære gamle julemand (1973)

På loftet sidder nissen (1973)

Skal vi klippe vore julehjerter (1963 med Raquel Rastenni)

Et barn er født i Bethlehem (1973)

Hvid jul (1978)                                                                 

White christmas. (Nyindspilning)

Et vinterhvidt vidunderland.

Glædelig jul.

Den allerførste jul.

Decembersang.

Julens hemmelighed.

Vi ønsker jer alle en glædelig jul.

Søde juletid.

Juleaftens – alfabet.

Hånd i hånd ved træet.

Julemand´n er kommet til byen.

Når du ser et stjerneskud.

Jul med Gustav og Jørgen Winckler (1980)

Du kære gamle julemand (1973)

White christmas (1973)

På loftet sidder nissen (1973)

Kimer i klokker (1978)

Dejlig er jorden (1978)

+ indspilninger med Jørgen

Jul for børn og voksne (1989)

White christmas (Ikke tidligere udgivet hammonorgel version) 

Sikken voldsom trængsel (Ikke tidligere udgivet version) 

Højt fra træets grønne top (Ikke tidligere udgivet version) 

+ indspilninger med andre sangere.  

Julemusik for hele familien (1990) 

Sikken en voldsom trængsel og alarm (1974) 

+ indspilninger med andre sangere.  

Jul med Gustav Winckler (1991) (Genudgivelse af LP) 

White christmas (1993) (Genudgivelse af LP’en ”Hvid jul”) 

Dansk jul (1994)

Højt fra træets grønne top (”1989”)

Skal vi klippe vore jule hjerter sammen ( med Katy Bødtger) 

White christmas (“1989” Hammonorgel version) 

+ indspilninger med andre sangere.  

Julens bedste sange (1995) 

Sikken en voldsom trængsel og alarm (1974) 

+ indspilninger med andre sangere.  

Snevalsen og 11 andre glade julemelodier (1996) 

Vi ønsker jer alle en glædelig jul (1978)  

Decembersang (1978) 

Et vinterhvidt vidunderland (1978) 

White Christmas (1978) 

+ indspilninger med andre sangere.  

                        Nu er det jul igen (1998) 

Sikken en voldsom trængsel og alarm (1974) 

+ indspilninger med andre sangere.  

                         Winckler synger Winckler (2000)

Hvid jul (Duet med Michael Winckler der synger med lydsporet fra 1978 versionen) 

                           Det kimer nu til julefest (2001) 

Når du ser et stjerneskud (1978) 

Skal vi klippe vore julehjerter sammen (1978 med Katy Bødtger) 

+ indspilninger med andre sangere.  

                              200 julegodter (2003) 

Sikken en voldsom trængsel og alarm (1974) 

+ indspilninger med andre sangere. 

 

23.12.2003

Nu må alle I der kigger her have en rigtig velsignet jul og et godt nytår. 

11.12.2003:

”All that meat and no potatoes” 

Så kom den originale Papa Bue og Gustav Winckler jazz plade ”All that meat and no potatoes” endelig på cd. Om det så er Calle Sands udgivelse ”Gustav swinger med Buerne”, der har fået Storyville ud af busken, eller de simpelt hen endelig var kommet til den i deres cd genudgivelser af Papa Bue pladerne – det kan man kun gætte på. Men hovedsagen er også at denne plade endelig er på marked igen. Det er utvivlsomt Gustavs mest swingende og stilfulde plade nogensinde – og en af mine personlige favoritter. Som beskrevet lidt længere nede på vores news side, så var Gustav producer for Buerne, og de hyggede sig altid gevaldigt. Gustav elskede også at synge med dem, og derfor forærede de ham en plade kontrakt til hans 25 års jubilæum. Det blev i 1977 til Lp’en som nu foreligger på cd.  

I forbindelse med at den plade blev udgivet optrådte Gustav med Buerne på Tv ved flere lejligheder. I 1976 i programmet ”Cafe Lillerbælt” og i 1978 i ”Gustav swinger med Buerne”. Det er de indspilninger live fra Tv, som er udgivet af Calle Sand på cd’en ”Gustav swinger med Buerne.” 

Det kan næsten ikke undgå at skabe lidt forvirring med to Papa Bue/Gustav Winckler Cd’er på marked på samme tid, men det er jo et luksus problem, og rigtige Gustav og/eller Papa Bue fans bør naturligvis eje begge Cd’er. 

Storyville har de sidste år med stor omtanke genudgivet næsten alt hvad Papa Bue har indspillet  hos dem i sin tid på CD. I nogen tilfælde har de lavet rene genudgivelser af gamle Lp’er. Senest ”Jazz party” og ” Live in Dresden” og i andre tilfælde har de lavet relevante opsamlings plader som f.eks. ”The hits singles” og ”Rags and Marches” – der er sågar eksempler på at de har udvidet den oprindelige udgivelse med uudgivede sange, så cd’en er blevet sådan som Lp’en burde have været i sin tid -  ”The Odense concert”, for slet ikke at tale om den fantastiske serie ”The golden age af revival Jazz”, der indeholder en række sjældne Ep’er med mere. At dette kan lade sig gøre må tyde på, at Papa Bue stadig sælger helt godt – også i udlandet. Cd’erne er som regel af internationalt tilsnit med liner notes på engelsk. Dette gælder også for Gustav Cd’en, selvom om det må være begrænset hvor mange jazz fans i udlandet der kender Gustav Winckler! Det er nok også forklaringen på at de har ventet så længe med at genudgive denne.  

Men før eller siden måtte de komme til jazz pladen med Gustav, selv om nogen hardcore jazz fans måske kan have det lidt svært med den. Der er sågar jazz fans der ikke bryder sig om den folkelige Papa Bue. Smag og behag er heldigvis forskellig, men jeg håber jazz fans vil give den en chance og for den sags skyld også de Gustav fans der tror de ikke kan lide jazz! 

Faktisk oplever jeg at jazz også er et ord der skræmmer en del folk, som regel folk der forbinder det med de noget specielle ting der foregik inden for jazz i slutningen af 60’erne og 70’erne. Musik helt uden melodi og form, der også langt overgår min fatteevne. Men jazz er så mange andre ting og jeg vil påstå at de fleste kan hygge sig med traditionel jazz som Buerne spiller den. 

Repertoiret på den nye cd er gode gamle jazz/pop klassikere som de fleste kender. Faktisk er 8 af de 12 sange også på et eller andet tidspunkt blevet indspillet af Bing Crosby, så om ikke andet har Gustav nok kendt sangene derfra. Det kan jo være svært at definere om en sang er en jazzklassikere. Det er den vel i det øjeblik at jazzorkestre indspiller den og specielt hvis den bliver så kendt at det er en af dem her de alle sammen kan jamme over. Men udgangspunktet for sådan en sang kan være meget forskelligt, således også ”jazz klassikerne” på denne plade. Mange er som nævnt indspillet af Crosby, men han var også meget inspireret af jazz, ikke mindst var han glad for Louis Armstrong, der modsat også var meget inspireret af Crosbys crooning. ”As time goes by” er så kendt fra filmen ”Casablanca”, selvom den dog var blevet indspillet af Rudy Vallee 13 år før filmen blev lavet og f.eks. ”You are my sunshine” er sådan set oprindelig en country sang der blev sunget i en film af Tex Ritter. Ikke det mest naturlige udgangs punkt for en jazzklassiker, men en god sang er en god sang, og større er skældne heller ikke mellem generne – ikke engang dengang. Faktisk er der flere sjove historier forbundet med denne populære sang. Jimmy Davis der var med til at skrive den, sang den under hans kampagne for at blive guvernør i Louisiana. Det lykkes selvfølgelig. I 1963 fik Ray Charles et nr. 1 Rhythm and blues hit med sangen i en fantastisk soulful version! Papa Bue havde også indspillet den tidligere i en dansk version ”Jeg må ha’ solskin”. 

Mange af de andre sange er dog ikke en del af Papa Bue’s normale repertoire, så Jørn Jensen og i et enkelt tilfælde Ole Stolle har lavet nye arrangementer, og det har de gjort godt. Hovedvægten er lagt på Gustavs sang, men der er da også plads til soloer, hvor bandet kan føre sig lidt frem. Ikke mindst gæste stjernen – den amerikanske Wild Bill Davison spiller nogle vilde soloer.  

Wild Bill var en af de store Dixieland veteraner. Allerede i 1920’erne havde han spillet med The Ohio Lucky Seven, The Chubb-Steinberg Orchestra (med dem indspillede han sin første plade), The  Seattle Harmony Kings, and Benny Meroff. I 1932 var han dog indblandet i et tragisk biluheld, og levede resten af 1930’erne i Milwaukee. I 1943 lavede han dog nogle fantastiske indspilninger for Commodore bl.a. en klassisk version af ”That’s plenty”. Efter tjeneste i krigen begyndte han 1945 at spille med Eddie Condon’s bands. I 1950’erne lavede han et par eftersigende gode plader med stryger orkestre, men ellers var det mest dixieland jazz han spillede enten med egne bands, eller Condons. I 1960’erne begyndte han at turnere meget i Europa, hvor interessen for traditionel jazz i slutningen af 50’erne og starten af 60’erne var på sit højeste. Mange af jazz legenderne elskede at komme til Europa, hvor de på en eller anden måde ofte blev mere værdsat end i deres hjemland. 

Papa Bue’s fantastiske trompetist Finn Otto Hansen var stoppet ved orkestret i 1971, og efter det havde de flere gæste solister inde til erstatning, inden Ole Stolle tog over. I en længere periode turnerede de således også med Wild Bill, og indspillede en del indspilninger der er genudgivet på 3 cd’er. Wild Bill havde det godt sammen med Buerne og efter turnéerne var de spillet godt sammen, så indspilningerne med Buerne skulle være nogen af hans bedste siden de store amerikanske klassikere i 40’erne og 50’erne. 

I 1979 rejste han dog tilbage til USA, og hans noget hårde livsførelse var efterhånden ved at sætte sine spor på hans helbred. Wild Bill døde 14 november 1989 i Santa Barbara. 

På pladen med Gustav er både Wild Bill og Ole Stolle med, så alle sejl er sat ind på horn siden. De øvrige musikere er  Papa Bue: Trombone, Jørgen Svare: Klarinet, Jørn Jensen: Piano, Liller: Banjo, Jens Sølund: Bass, Knud Ryskov Madsen: Trommer og så havde man endda også fået Jørgen Hallin Olsen med på guitar, da man mente at banjoen ikke var nok til alene at lægge grunden på balladerne.

Pladen veksler godt mellem de swingende numre og de mere stille cronner ballader, hvor Gustav for alvor brillere med hans dybe stemme. Pladen udstråler som stort set alt Papa Bue og Gustav har med at gøre et utroligt humør og spilleglæde. Måske er det dette glade væsen, der gjorde at Gustav og Buerne kom så godt ud af det samme med hinanden – og for den sags skyld også Wild Bill som også kan høres scat synge med Gustav på titel sangen. 

Cd’ens cover er naturligt nok et genoptryk af coveret fra Lp’en i sin tid. Et hyggeligt billede af Gustav mellem Papa Bue og Wild Bill. Hvor der på den oprindelige Lp stod Papa Bue’s viking jazzband, Wild Bill Davison & Gustav Winckler. Er der nu tilføjet et ”feat. Liller”, da han jo i mellemtiden er blevet et navn i sig selv. Det var han vel til en hvis grad også dengang, men han var vel mest kendt som en del af Papa Bue’s band, hvor han havde spillet banjo siden de startede. I 70’erne havde han dog forladt bandet, undtagen når de af og til på foranledning af Gustav Winckler indspillede jazz, hvor Liller sang på Dansk. Siden hen skulle Liller som bekendt få stor succes med hans specielle sammen smeltning af dansk top og jazz. Men på denne plade ”nøjes” han altså med at spille banjo. 

Henrik Wolsgaard-Iversen har skrevet gode linernotes til Cd’en, hvor man får de nødvendige informationer om baggrunden for tilblivelsen af disse indspilninger. Han fortæller bl.a. at Tv showet med Gustav og Buerne i sin tid var en stor succes, og blev sendt igen og igen. Hvis det har været så populært, så må pladen jo også have solgt. Så måske er det en legende at denne plade ikke rigtigt solgte fordi Gustavs fans hellere ville høre ham synge på party plader! Det er et spørgsmål, som kun Storyville kan opklare hvis de har tallene fra dengang. Han skriver også at pladen virker fordi Buerne spiller så godt og at Gustav er så autentisk og mener det hele så meget. Der er ikke et spor af ironi over det. Og der har han jo fat i noget af det helt grund liggende ved Gustav. Ikke kun når han synger jazz, men næsten lige meget hvad han synger, så virker det fordi han selv tror på det. Det er faktisk ret sjældent han indspillede noget bare for at lefle for publikum. Men som det før er blevet sagt, så kan man jo diskutere Gustavs smag nogen gange. Men det var ærligt ment. Henrik Wolsgaard-Iversen får dog også understreget hans mindre interesse for Gustavs mere folkelige indspilninger ved at kalde ”Gem et lille smil til det bli’r gråvejr” for ”Gem en smule solskin til det bliver gråvejr.”! 

Med al den fokus der har været på Gustavs desværre alt for få jazz indspilninger i år, har Michael Winckler også med succes taget et par af dem med i hans live optrædener nu, så arven bliver på bedst mulige måde ført videre af næste generation. 

Jeg kan ikke engang specielt fremhæve nogen numre. Det er altsammen helt perfekt. ”All that meat and no potatoes”, er en forrygende cd som enhver der bare er lidt interesseret i Gustav Winckler bør eje, og den vil være et sjovt supplement til mange jazz samlere.

1.12.2003:

Storyville records har udgivet pladen "All that meat and no pototatoes" fra 1977 på CD. Det er den legendariske indspilning med Papa Bue's viking jazzband, Wild Bill Davison og Gustav Winckler.

Mere om dette senere.

Man kan købe den på www.storyville-records.com

19.11.2003:

Michael Winckler i TV:

Hvis man så programmet "Når vi skilles" på DR i går, kunne man opleve Michael Winckler dukke op i Vibe Lauths liv - om ikke på en hvid hest, så da ihvertfald med guitar og sang - og medvirke til at programmet ihvertfald for de to fik en happy ending. Michael virkede som ofte på Tv lidt genert ved det hele, men det er jo kun sympatisk, og jeg er sikker på at de fleste seere, som undertegnede sad tilbage med håbet om at de to må få det rigtigt godt sammen.  I programmet har man gennem 6 afsnit fulgt en række mennesker, der netop er blevet skilt, med der af naturligt følgende vanskeligheder og problemer. Som tidligere omtalt er Michael og Vibe også begyndt at optræde sammen, og i programmet kunne man både se dem øve og optræde i Tivoli - med "True love" - hvad ellers. Lytter man til cd'en "Vibe's blå viol" kan man hører at hun ikke mindst har talent for stemnings fulde ballader, så der skulle være basis for mange romantiske duetter. Vi må håbe der kommer en cd med de to!

29.10.2003:

Humle, hygge og højt skum!

Gustav er kommet i hyggeligt lag på en ny DVD/CD udgivelse der hedder ØL - Humle, hygge og højt skum! Den indeholder øllets historie, diverse elskede øl scener fra dansk film (bl.a. Preben Kaas som Dynamit Harry) og Tv (Poul Reichhardt som flyttemand Olsen), gamle øl reklamer (bl.a. med Kjeld og Dirch) og meget meget mere vedrørende den herlige drik.

Gustav kan opleves både på cd'en og DVD'en i den berømte Tuborgmand vise fra Cirkusrevyen 1977. Desværre er der klippet kraftigt i filmen af visen, men måske eksistere der ikke mere end denne stump. Men man kan da opleve den glade mand forklædt som den tørstige mand fra Tuborg reklamerne bunde en fadøl og bøvse højlydt mere end 20 år før Jan Elhøj gjorde dette til sit varemærke i Banjoslikørstue. Jan kan også ses på denne DVD, hvor han smager på spandevis af øl på et mindre Københavnsk bryggeri.

På Cd'en kan man ud over Gustav fremhæve Osvald Helmuth med uovertrufne Øl klassikere som bl.a. "Ølhunden" og den uhyggelige "100 mand og en bajer", samt et par mindre kendte, men herlige indspilninger med Otto Hænning "Jeg ta'r en bajer" og "En rigtig menn'skebajer". Holger Fællessanger synger visen om hvad den ene bajer sagde til den anden!

Husk at lægge nogle øl på køl inden i ser DVD'en. Man kan godt blive lidt tørstig af den!

Ønsker man at studere øl lidt nærmere så prøv at kigge på Danske Ølentusiasters hjemmeside www.ale.dk

De udgiver nogle rigtig gode medlemsblade for øl elskere.

22.10.2003

En ny genration Wincklere har overtaget Wincklers musikforlag aps. Det er Gustavs døtre Susanne og Teena, der er klar til at fortsætte arbejdet hvor Inge Winckler slap. De er også kommet på nettet - se www.wincklers.dk

14.10.2003

Vibe Lauth & Michael Winckler - Show

Michael Winckler er begyndt at danne par med Vibe Lauth. De har lavet et show som de rejser rundt i landet med. Fokus er på skønne ballader og duetter – nye som gamle - (”Skibet skal sejle i nat”, ”I close my eyes and think of you”, ”True love”, ”Der er tusind skønne sange”, ”Love will keep us together”), m.fl.

Du kan læse mere om Vibe og hvordan man booker dem på hendes hjemmeside www.vibelauth.dk

01.10.2003:

Der er flere der desperat har skrevet til os at de ikke har kunnet finde den nye Gustav og Papa Bue CD nogen steder. Men den kan fåes på www.cdskiven.dk

23.7.2003:

Gustav swinger som aldrig før på Cd! 

Lige siden en bartender til en af logens første møder spillede Gustavs jazz plade for os, har denne været en af vores favoritter, og vi har fortalt alle der gad høre på det (og nogen der ikke gad er jeg bange for), at det var en skandale den ikke var genudgivet på cd. Men der er der nu på sin vis rodet bod på. Det er igen den utrættelige Calle Sand der stået bag denne udgivelse. 

Historien om tilblivelsen af Gustavs engelsksprogede jazz plade er blevet en del af myten om ham, og er blevet fortalt mange gange, men vi kan ikke lade være med at gøre det igen. 

Gustav var en flittig pladeproducer, og i denne egenskab kom han i kontakt med Papa Bue’s viking jazzband, som han producerede en lang række plader med, hvor Liller sang på dansk. Den første var ”Køb dansk” (1968) og klassikeren ”Sidder på et værtshus” fra året efter. Det fortælles at John Mogensen en nat have fået ideen til ”Sidder på et værtshus” og tog hen til Otto Brandenburg og bad om at låne hans båndoptager, så de kunne få den optaget, mens han kunne huske det. Han gav Otto akkorderne og fik ham til at spille den på guitaren og sagde at han skulle sige som Papa Bue’s band, så ville han selv synge som Liller! Hvorom alting er så kom sangen i hvert fald i hænderne på Liller og Papa Bue via Wincklers musik forlag. 

Buerne og Gustav gik utroligt godt i spænd, og optrådte også ved flere lejligheder sammen live. Gustav elskede at croone sammen med jazz bandet, og at få lov til at synge på engelsk. I de tidlige år havde Gustav indspillet en del plader på engelsk, men på dette tidspunkt i 70’erne var han sat i bås som ”dansk top” sanger, så der var ikke mange chancer for, at han kunne få lov til at synge på plader med Papa Bue, men i forbindelse med Gustavs 25 års jubilæum gav Buerne ham som bekendt en pladekontrakt på, at han kunne lave en plade sammen med dem på engelsk. Det var vist nok Papa Bue der havde overtalt deres chef Karl Emil Knudsen fra Storyville til dette. Resultatet blev de 12 indspilninger, der i 1977 kom på Lp’en ”All that meat and no potatoes”. Pladen fik meget ros, og alle implicerede var og er tilsyneladende - og med rette – stolt af den. Spille glæden og entusiasmen oser ud af disse indspilninger. Alle sejl var sat ind. Jørn Jensen havde lavet arrangementerne, og man havde endda udvidet orkesteret til lejligheden. Jørgen Hallin Olsen var kommet med på guitar, da det klædte crooner balladerne bedre end Lillers banjo alene. Endvidere var der ud over Ole Stolle kommet et ekstra horn med, i det den legendariske amerikanske jazz cornetist Will Bill Davison var med. Han spillede en del med Buerne på den til, og på denne plade levere han også scatsang på titelsangen. 

Gustav crooner og swinger på denne plade, så hvis nogen skulle have været i tvivl om hans internationale format, så forstummer al kritik her. Vi har aldrig haft lignende crooning i Danmark – og faktisk vil jeg også mene, at man skal lede længe i Gustavs store udenlandske forbilleders optagelser for at finde noget der overgår dette. 

Dog solgte Lp’en eftersigende ikke så godt som de havde håbet. Mange af Gustavs fans ville vitterligt hellere høre ham synge på dansk på en partyplade, og en del jazz fans har utvivlsomt været for snobbede til overhovedet at kunne overveje, at høre en plade med Gustav Winckler – lige meget hvor meget det så måtte swinge.  Men tiden er denne plade nådig, og den er lige så frisk og swingende i dag . At denne Lp så aldrig er kommet på Cd skyldes efter hvad vi har fået forklaret, at der som det fremgår af ovenstående er Storyville der ejer rettighederne, og så vidt jeg kan forstå er de i dag på Svenske hænder. Måske derfor har de ikke tænkt over, at der kunne være noget sjov i denne optagelse med Gustav, selvom han da også har fans i Sverige. 

Den Cd som nu er kommet på gaden ”Gustav swinger med Bue’rne” er ikke en cd udgivelse af de indspilninger Gustav og Buerne lavede i november 1977 for Storyville, en derimod live indspilninger fra et par Tv programmer fra DR. 

I 1978 viste DR udsendelsen  der netop hedder ”Gustav swinger med Buerne”. Her spillede hele holdet fra Lp’en 8 numre fra Lp’en + ”Shine on Harvest moon” som Gustav sang i duet med Liller. De er alle nobelt påklædt, og Papa Bue’s band sidder pænt bænket i baggrunden, som et gammeldags big band. Gustav står stor og glad i forgrunden og crooner og swinger. Ved enkelte af de mere intime ballader, står han stemningsfuldt og læner sig op af Jønnes piano. 

Det er disse 9 numre der udgør hovedparten af denne cd. De 8 numre der går igen fra Lp’en lyder meget som disse, og det vil kræve intense nærlytninger, at afgøre hvilken indspilninger der er bedst. Og ”Shine on Harvest moon” med Liller og Gustav har selvsagt aldrig været ude på plade før. Og der er mere af den slags samler guf: Allerede i 1976 sang Gustav et par sange med Papa Bue’s band i tv udsendelsen ”Cafe Lillebælt”. Herfra får vi den smukke ballade ”Blue again” og ”Yes Sir, that’s my baby” som Gustav synger sammen med Liller og Lone Kellermann. Virkelig samler guf! 

Endelig indeholder Cd’en en instrumental version af ”Sweet Georia Brown” med Papa Bue fra samme tv program. Buerne er i topform og får hver i sær lov til at præsenter sig i en række livlige soloer. Jønne Jensen ligger som vanligt ud med elegant swingende piano, Jørgen Svare tager over på klarinet, og bliver afløst af Wild Bills aggressive cornet, Derefter en sjælden og fantastisk banjo solo fra Liller, Ole Stolle på sikker trompet, Papa Bue selv på trombone, Jens Sølund indædt på bas, og lidt tromme solo fra Knud Ryskov Madsen, inden den store samlede finale. En lektion i glad traditionel jazz. 

Vi får altså en del nye ting som ikke er på den gamle Lp, men der er jo altså også følgende numre fra Lp’en som ikke var med i Tv: Walkin’ my baby back home, I’m gonna sit right down and write myself a letter, Who’s sorry now og How deep is the ocean. Så denne udgivelse overfødigør ikke en cd udgivelse af Lp’en, men nu har vi noget vi kan bruge mod de folk der ikke kan se Gustavs talent ud fra de glade danske indspilninger han lavede. Folk bliver oftest glædeligt overraskede når de høre disse indspilninger og mange aner slet ikke at Gustav har lavet sådan noget. 

Cover til den nye cd:

Der er kælet for detaljerne. Billederne på cd’en er fra Tv showet ”Gustav swinger med Buerne”, Calle Sand fortæller om projektet på indersiden af coveret, og bag på er der de nødvendige oplysninger om sangene, musikerne og indspilnings datoer. Sådan skal det gøres!

Calle Sand har også gang i et andet spændende projekt. En Cd med uudgivede Liller indspilninger se evt. vore Papa Bue side under links.

21.7.2003:

Så er der virkelig gode nyheder for alle Gustav og Papa Bue fans, og andre der holder af lidt god musik. Calle Sand har samlet en meget interessant cd i samarbejde med Danmarks Radio. Det drejer sig om de legendariske jazz indspilninger Gustav lavede med Papa Bue's viking jazzband 1976 - 1978. Det er ikke de 12 numre som i sin tid kom på Lp'en "All that meat and no potatoes", men derimod de indspilninger de lavede live til et par tv programmer imidten af 70'erne. Det er i grove træk de samme numre som på jazz pladen, men der er også nogle duetter med Liller og Lone Kellermann! Læs nærmere nedenfor.

Pressemeddelelse fra Calle Sand:

GUSTAV SWINGER MED BUE’RNE

En drøm går i opfyldelse

Gustav Wincklers største musikalske drøm var at indspille en ”crooner” plade på engelsk sammen med Papa Bues Viking Jazzband.

I 1975 fejrede Gustav Winckler sit 25 års jubilæum og markerede dette ved en stor koncert i Tivolis koncertsal. Selve jubilæumsfesten blev efterfølgende holdt på Lytterkroen ved Radiohuset i København og Papa Bues Viking Jazzband var mellem gæsterne. Orkestrets gave til jubilaren var en aftale, som indebar, at orkestret ville bakke ham op musikalsk, når han ønskede at få opfyldt sin gamle drøm om en engelsksproget ”crooner” plade.

Sangleverandør

Gustav Winckler producerede flere plader med Papa Bues Viking Jazzband i årenes løb, ligesom han, i egenskab af musikforlægger for Wincklers Musikforlag, formidlede sange til orkestret bl.a. John Mogensens ”Sidder På Et Værtshus”, som blev en kæmpesucces, der i dag har fået evergreenstatus.

Bue’rne mindes

Om samarbejdet med Gustav Winckler i producerrollen fortæller Arne ”Papa” Bue Jensen bl.a. i udsendelsen ”Vi duer ikke til pindemadder” at Gustav Winckler, på en humoristisk og charmerende måde lærte Liller at synge ”ordentligt dansk”. Gustav var god til at rådgive, for Liller havde det med dansk, lige som jeg har – et forfærdeligt dansk - så når han skulle synge så sagde Gustav: Stop, du skal lige lære at tale dansk – så lød det fra Liller: Hva’ for noget brormand, der’ kraftedeme ikke noget i vejen med mig mand! Hvorefter Gustav roligt gennemgik teksten ord for ord, ja han kom faktisk i skole hos Gustav og rettede sproget til. Liller var da heller ikke bange for at indrømme, at Gustav Winckler var en stor hjælp i studiet og havde en stor del af æren for det færdige sangresultat.

Samarbejdet med Gustav Winckler var så positivt, at Papa Bues Viking Jazzband forlangte af deres daværende pladeselskab Storyville, at Gustav Winckler skulle være fast producer på orkestrets studieindspilninger og Arne ”Papa Bue” Jensen fortæller: For eksempel kunne det ske, at vi spillede ad helvede til, men i stedet for at sige det direkte lød Gustavs stemme ude fra kontrolrummet: Undskyld gutter, men vi sidder lige og roder med noget teknisk, så kan I lige tage den én gang til? Vi vidste jo godt, at vi havde spillet af helvede til, men så tog vi os sammen og så endte det godt.

I Frank Toft-Nielsens bog ”Gustav Winckler & vennerne” mindes Liller den djærve og kammeratlige tone i pladestudiet: Jeg sad en gang uden for studiet og græd. Jeg syntes det hele var ad helvede til. Gustav lod mig bare sidde i fred. Han var ikke påtrængende. Da han så, jeg var ved at komme over det, kom han hen og sagde: Sådan har vi alle sammen haft det. Og gå så ind og lav det knægt. Du kan jo sagtens.

Og han havde jo ret, Liller var en solist i særklasse og Gustav Winckler var, udover at være en kompetent rådgiver og producer, også en god og kærlig ven.

TV optagelser

Repertoiret til ”crooner pladen” blev fundet og projektet blev en realitet i løbet af 1976. Den 21. august blev der udsendt en smagsprøve på samarbejdet i udsendelsen ”Café Lillerbælt”, hvor Papa Bues Viking Jazzband var husorkester med Liller som vært og Gustav Winckler som gæstesolist. Fra denne udsendelse stammer optagelserne ”Blue Again”, ”Yes Sir, That’s My Baby” (sammen med Liller og Lone Kellermann) og en instrumental version af ”Sweet Georgia Brown” med den legendariske amerikanske kornettist Wild Bill Davison som solist.

Den 14. januar 1978 bragte Danmarks Radios udsendelsen ”Gustav swinger med Bue’rne” og det er fra denne udsendelse, at de resterende sange er hentet:”Way Down Yonder In New Orleans”, ”I Wonder Who’s Kissing Her Now”, ”I’m Sitting On The Top Of The World”, ”Shine On Harvest Moon” (i duet med Liller), ”As Time Goes By”, You Are My Sunshine”, ”I Kiss Your Hand Madame”, ”It’s Been A Long Long Time”, ”All That Meat And No Potatoes” (med scatsang af Wild Bill Davison).

Gustav Winckler swinger hjemmevant sammen med vennerne i Papa Bues Viking Jazzband og synger mere end lige op med sine amerikanske forbilleder Bing Crosby og Dean Martin. 

Unikt samarbejde

Det er blevet til et overflødighedshorn af tidløse evergreens skabt i en fælles forståelse og respekt for de store, populære jazz klassikere. Alt sammen serveret med en smittende musikalsk glæde og energi, der hermed er blevet fastholdt som et håndgribeligt og underholdende bevis på dette unikke swingende samarbejde mellem Danmarks største entertainer og Danmarks mest populære jazzorkester.

Juli 2003

Calle Sand

 

5.6.2003: 

Så er det ved at være! Den store Gustav Winckler musical har premiere 24.juni kl.20.

 

25.5.2003:

Husk at tænde for radioen. Det er jeg sikker på I ikke vil fortryde. Hithouse reunions koncert fra den 8. maj - bliver nu til to gange en times rock-radio på P4. Koncerten fandt sted lige efter The Hithouse Reunion havde sluttet deres Danmarks-turne - og optagelserne byder på fire pigtrådsveteraner i storform, på deres sidste koncert sammen i denne omgang. P4 sender optagelserne hhv. Pinse-lørdag (7. juni) og 2. Pinsedag (9. juni) - begge dage mellem kl. 18 - 19.

24.4.2003:

Der er sket det glædelige, at der er startet en officiel Peter Belli hjemmeside, som er lavet sammen med Peter selv. Så her vil man kunne få de sidste nyheder om hans mange projekter. 

Adressen er naturligvis www.peterbelli.dk 

23.4.2003:

Datoerne for opførelsen af musicalen om Gustav Winckler i Hobro er ændret således at forestillingen nu spiller fra den 24. - 27. juni i stedet for fra den 25. - 28. juni.

Billetter kan bestilles hos Hobro turist bureau: Tlf: 98 525666

http://www.visithobro.dk/turist/index.htm 

12.4.2003

Uha uha uha det var vildt. Musikhuset i Århus står der ikke mere. Væggene måtte gi' efter, efter det tredje ekstra nummer som var "Boom Boom". Jeg kunne ikke lade være med at gå ind og se Hithouse reunion igen, når de nu lagde vejen forbi Århus. Den sidste halve time stod folk op og dansede. Jeg har aldrig oplevet noget lignende i Musikhuset. De måtte gi' så mange ekstra numre, at Nalle måtte ud og hente sin coca cola, og Petters Pepsi! "Det var altså ikke det vi drak dengang" sagde Nalle, der var i et vældigt humør, og rockede så det var en fryd.

Alle 4 gutter i "verdens ældste boyband" var utroligt glade og livlige. Al nervøsitet fra premieren i Hjørring var væk, nu hvor de ved de har en succes på hænderne. Der var en utrolig glæde i salen, både blandt publikum og ikke mindre på scenen. En enkelt tilskuere havde fået lidt for meget at drikke. Han råbte lidt op fra salen, og kom til sidst op på scenen! Peter Belli taklede dog det hele med stor professionalisme, så det ikke udviklede sig, og manden blev snart fjernet. 

Nummerne var naturligvis de samme som i Hjørring, dog syndes jeg der var byttet lidt om på rækkefølgen, og så gav Sir Henry en forrygende version af Beatles "Get Back", hvad jeg ikke er sikker på han gjorde i Hjørring.

Jeg håber TV kender Deres besøgstid og får den her fest foreviget!

10.4.2003:

At tænke sig. Det er Rock Nalles fødselsdag i dag og han bliver 60 år! Et stort tillykke herfra.

6.4.2003:

The grey gold strikes back! 

 

Rock Nalle soulede med In the midnight hour så man skulle tro hans vugge havde stået i Memphis, Jørgen Krabbenhøft charmede med Baby Fjæs, Sir Henry folede en enorm stemme ud og sang Shakin’ all over som om det gjaldt livet, og Peter Belli lagde låg på med en dybt følt version af House of the rising sun.

Læs mere om premieren på Hithouse reunion turnéen, og den nye CD på vores Nalle side eller Belli side. 

http://www.gustavwinckler.dk/Rocknalle.htm eller http://www.gustavwinckler.dk/peterbelli.htm

 

3.4.2003:

I morgen på DR2 i det herlige program Gyldne timer kl.1740 vil i kunne opleve Gustav være vært i endnu et af de 3 programmer han lavede med Bjørn Tidmand. Denne gang er deres gæst ingen ringere end Dirch Passer!

30.3.2003:

Vores Dario diskografi er opdateret med nye oplysninger fra Anna Lise Nielsen. Se vores links side.

19.3.2003:

Nogen har fået den forrygende ide, at genforene nogle af de mest populære navne fra det legendariske spillested Hit House, og sende dem ud på en reunion turne. Peter Belli, som er et symbol på hele pigtråds tiden er hovednavnet, men han skal nok få kam til sit hård, for med sig har han Sir Henry (Ole Bredahl), Jørgen Krabbenhøft (Fra The Hitmakers), og ikke mindst Rock Nalle! Det kan ikke undgå at blive det helt store rock'n'roll brag. Der skulle også komme en CD ud med de gode gamle "rockere". På logens links side kan i finde links til flere oplysninger og Belli og Nalle.  

Peter Bellis Hit House reunion turne plan:

4.april - Hjørring - billetsalg: 98 920580

5.april - Odense - billetsalg: 66 140110

11.april - Århus - billetsalg: 89 404040

12.april - Greve - billetsalg: 43 978300

16.april - Ålborg - billetsalg: 98 122189

19.april - Gørlev - billetsalg: 58 864500

26.april - Viborg - billetsalg: 86 626100

2.maj - Næstved - billetsalg: 55 785340

3.maj - Esbjerg - udsolgt

 

28.2.2003:

Hobro er kulturby i 2003. I den anledning har de gang i en masse interessante projekter. Bl.a. er man ved at lave en musical om Gustav Winckler. Den skal opføres sidst i Juni. Nærmere oplysninger følger her på side, når vi ved noget mere.

27.2.2003:

Dario har fået en guldplade for 25000 solgte eksemplarer af hans seneste CD "Den første gang jeg så dig" med Radiounderholdningsorkesteret.

26.2.2003:

For de af jer der kunne være interesseret, så skulle det nu være ganske vist. Til sommer  begynder optagelserne til filmen om the wildest, coolest and most swinging crooner of them all multitalentet Bobby Darin. Det er Kevin Spacey der skal spille ham. Historien om den intelligente crooner, står hans hjerte så nært, at han selv også vil instruere og producere filmen, der nok kommer til at hedde Beyond the sea.

11.2.2003:

I dag udkommer der en ny Rock Nalle cd: It's a wonderful life. Jf. Jyllands postens anmelder er det hans hidtil bedste plade. Det siger ikke så lidt! Læs mere på vore Nalle side.

http://www.gustavwinckler.dk/Rocknalle.htm  

1.11.2002:

Gustav Wincklers enke Inge Winckler er desværre afgået ved døden 24.9.02. 

Inge mødte eftersigende Gustav , da han optrådte i Odd Fellow Palæet i 1950. Hun arbejdede dengang på kontor. De blev gift 5.september 1950, og fik siden børnene Susanne, Michael og Teena. 

Inge var gennem hele Gustavs liv en god støtte for ham, både privat og i karrieren. I 1960 startede de sammen Wincklers musikforlag A/S, hvis daglige ledelse Inge i stor grad tog sig af. Efter Gustavs død har hun kørt firmaet videre lige til det sidste.

28.9.2002:

DR2 gør det igen! I det herlige program "Gyldne timer" genudsender de i dag kl. 17.10. en af programmerne i serien "Mellem to stole", som Gustav lavede med Bjørn Tidmand i 1976.

22.9.2002:

Hvis man ønsker at bestille Hans Knudsen til at komme og underholde med hans hyggelige program, hvor han fortæller historien om Gustav, og synger nogle af de gamle succer kan man kontakte ham på tlf: 59470475. De spiller på Sjælland, og mest for det lidt ældre publikum.

19.9.2002:

På lørdag den 21.9 er der et "syng med" arrangement på Teater Katapult i Rosensgade 11, 8000 Århus C. Det er kl. 16 at Hans Knudsen og gruppen "2 mand frem", kommer til Århus, og holder general prøve på deres nye Gustav Winckler program. Det er gratis entre.

16.9.2002:

Dansk Guld

Det ser ud til der er kommet en hel serie af Gustav Winckler Cd’er på marked. Det er Sand Aps der står bag en serie som de kalder ”Dansk guld”. En serie med genudgivelser af det gode gamle danske musik fra 70’erne. Udover Cd’er med Gustav er der kommet en Cd med Katy Bødtger, Liller, Rock Nalle og hele to med Teddy Edelmann.

Med Gustav har jeg set hele fire nye Cd’er! De tre af dem er dog genoptryk af de samme Lp’er som også blev udgivet af Kavan A/S i 1997 – 98. Således får vi igen de to Lp’er han lavede med Bent Werther ”Live show” og ”Når bare vi er venner” + 25 års jubilæums pladen ”Gem et lille smil”. Hvor gode disse plader end er, så ville det dog have været sjovere med nogle af de plader der endnu ikke er udgivet på cd. F.eks. den fremragende countryplade ”Tiden går”(1977) eller nogle af de stilfulde Lp’er fra 60’erne: ”Blå time”(1963), ”Gustav Winckler”(1966) og den legendariske ”International”(1964). Men det kan jo være det kommer. Har man ikke de tidligere udgivelser, kan vi varmt anbefale disse Cd’er.

En ny udgivelse er der dog kommet med Gustav - ”Gaven til mor”. En Lp fra 1973 som Gustav indspillede sammen med Katy Bødtger. Som titlen antyder er dette en samling af ikke så lidt sentimentale mor sange – ”Mor er den bedste i verden” osv. Ikke det mest hippe koncept! Men Gustav kan jo om nogen lyde troværdig, når han synger ”Lille mor” ,”Du kære mor” og ”Mens jeg har dig endnu lille mor”. Repertoiret passer også godt til Katy Bødtgers nydeligt sang.

Gustav og Katy synger duet på ”En lille rød tulipan”, den spøgefulde ”Mor kan ikke sove før far kommer hjem”, og en smuk version af ”Når vi to bli’r gamle engang”.

Som det ses af titlerne handler alle sangene ikke direkte om ”lille mor”. Det er også på denne plade Gustav synger den mere popede version af ”Sølvstænk i dit gyldne hår”.

En plade der vil glæde specielt de ældste af Gustavs beundre.

Solo Cd’en der er kommet med Katy hedder ”Så går vi enkebal”, og indeholder den populære titelsang, samt andre Winckler produktioner som f.eks. ”Fest i gaden”.

Med Liller er det kommet en Cd opkaldt efter hans succes ”Sidder på et værtshus”. Cd’en indeholder også andre succer som ”Ensom dame 40 år”.

Rock Nalle Cd’en ”Go’e gamle fru Olsen” indeholder hele 9 sange fra Nalles herlige Lp Rock Kost (1977). Det er synd at de ikke har taget skridtet fuldt ud, og genudgivet hele pladen, som nok er den  bedste af Nalles Lp’er på dansk. I stedet har de skiftet 3 sange ud med nogle udmærkede sange fra Lp’en ”Rock Nalle”(1975). Det resultere dog i at den nye Nalle Cd indeholder præcis de samme sange som Cd’en Rock Nalle: The collection, som blev udgivet for få år siden, og som stadig er i butikkerne.

”Himmelhunden” er en typisk Teddy Edelmann Cd med nogle af hans populæreste sange. Mange gengangere fra ”16 gyldne hits”.  Derimod er den anden CD med Teddy: ”Teddy og Chano Rodeo”, en rigtig gave til alle Teddy fans. Her har de taget skridt fuld ud, og genudgivet den gamle Lp i sin helhed. Lp’en er fra 1977 og produceret af Gustav Winckler. Den indeholder 14 country sange. De fleste er danske versioner af Amerikanske country hits oversat af Gustav, Thøger Olesen og Viggo Happel. En enkelt sang ”Intet er født til at leve evigt” er fra bunden af skrevet af Gustav.

Det er en festlig plade, som dog ikke var den store succes, da den kom frem. Derfor har man også skulle være ret heldig for at finde en af de gamle Lp’er. Det er der nu rodet bod på med den nye Cd udgivelse.

4.Juli 2002:

Rygtet siger at en ny plade skulle være på trapperne med Rock Nalle. Der skulle være tale om en række helt nye sange, skrevet specielt til Nalle af diverse danske sang skrivere.

19. Juni 2002:

Der er kommet en ny Gustav Winckler CD i handlen. I den herlige serie "Det bedste af det bedste" er der nu kommet en med Gustav som de kalder "Den gamle Tennessee waltz". Serien omfatter også  omfangsrige opsamlinger af Gitte Hænning, Four Jacks, Blue Boys og mange mange flere.

På cd'en med Gustav er der da også 20 sange. Desværre er alle gamle kendinge som er ude på andre Cd'er. De fleste er HMV indspilninger fra midten af 50'erne, som tidligere bl.a. har været ude på cd'erne "Minder vol.1 og 2". Her har de udvalgt nogle af de bedste fra disse to cd'er og spædet op med nogle indspilninger fra party pladerne fra 70'erne. At finde på Cd'erne "Gustavs Stjerne Party".

Hvis ikke man har de andre Cd'er er denne fin, men det er dog ærgerligt de ikke udgiver nogle af dem vi ikke har fået på cd endnu. Hvis de har adgang til alle HMV indspilningerne er der sange nok at tag af til en "Minder vol.3 og 4". Og der er mange virkelige perler mellem de ikke udgivede. Men til udgivelse på billige Cd'er som denne, er det nok ikke økonomisk muligt at få gjort de andre indspilninger klar til Cd.

Der er et pænt cover af en glad Gustav som vi husker ham. Tit har det været de samme, ikke særligt gode billeder, der er gået igen på Cd'erne.

Hvis ikke I har hørt det kan jeg sikkert også glæde mange med, at Elvis i øjeblikket topper hitlisterne i England igen. 25 år efter hans død! Det er selvfølgelig den remixede version af "A little less conversation" der blev kendt gennem Nike reklamerne, der er blevet så populær, at den røg direkte ind på nr. 1. Elvis indspillede den til filmen "Live a little, love a little" (1968) og tros dens åbenlyse kvaliteter var den ikke det store hit dengang. Selvom det mange steder påstås, at det er denne version der ligger til grund for hollandske JXL's remix, er det dog ikke tilfældet. Det er helt tydeligt den dengang uudgivede version, som Elvis indspillede til hans "NBC TV special" samme år.  Der er stort set ikke ændret på den. De køre det sidste stykke et par gange så den er blevet lidt længere, og så er der lagt lidt dance trommer på. Stilfuldt gjort når det skal være. Den vil snart blive udgivet i Danmark også, hvor vi også kan håbe på den også¨bliver et stort hit, så vi kan få noget mere Elvis i radioen.

25. Maj 2002:

Dele af logen har nu endelig fået oplevet Michael Winckler live, og vi blev bestemt ikke skuffede. Michael er begyndt at spille sammen med bassisten og trommeslageren fra Melvis’ gamle band. Sammen med Michael på guitar, udgør de en særdeles swingende trio. De spillede en blanding af de gamle Gustav klassikere og de herlige sange fra Michaels første Lp ”Fra nye vinkler”. Michael lød om muligt endnu mere som Gustav live, og i tilgift kunne man jo så opleve at han brillerede på guitaren. Publikum var fest stemt og sang glade med. Ikke mindst Guslingene. 

Vi kan varmt anbefale folk at tage ud og opleve Michael og gutterne live, hvis i skulle få mulighed for det.

22 Maj 2002:

Michael Winckler synger Winckler og country i Tivolis Vise-vers-hus 27 - 29 maj.

20 April 2002:

Hjælp!

Vi søger farve billeder af Gustav Winckler. Gerne sammen med Bent Werther. Vi vil blive meget lykkelige hvis i ligger inde med nogen, og vil sende dem til os. Det skal ikke være de velkendte fra pladerne. Hvis nogle skulle have nogle farve billeder af Rock Nalle er vi også meget interesseret i dem.

På forhånd tak!

05 Marts 2002:

Four Jacks siden er blevet opdateret med yderligere info om James Rasmussen. Desuden har gustav winckler logen den fornøjelse at hoste endnu en side  - denne gang om Dario Campeotto. Se links siden.

03 Januar 2002:

Papa Bue siden opdateret med oplysninger om den nye cd: Tivoli 2001

24 December 2001:

Gustav Winckler Logen ønsker alle en Glædelig Jul og et Godt Nytår!

20 December 2001:

Den ultimative Gustav Winckler loge på Sjælland har nu fået deres hjemmeside op at køre igen. I kan komme ind på den ved at klikke her: 

http://www.hops.dk/Fansider/gustavwinckler/index.html

15 December 2001:

James Rasmussens seneste udspil " Enghave Park ", fra hans nye CD "Jeg var en Jack" er begyndt at komme ind på lokal radioernes hit lister rundt om i landet. Den har nu ligget nr 1 på en radio i Odense 3 gange - og den har være på listen ialt 9 uger - i Korsør blev den testet i sidste uge - og kom ind som nr. 3.

Den handler om de legendariske astfaldballer i " Enghave Parken " i 1957. Det var lige i den tid hvor "Rock and Roll" holdt sit indtog i Danmark - Og James spillede der - med " James and his Jamesmen ".

På vores Four Jacks side vil vi senere komme nærmere ind på denne CD, men vi har endnu ikke fået fat i den.

15 November 2001:

Gustav Winckler Logen hoster endnu et website - denne gang om Four Jacks - find den på denne lokation!

30 Oktober 2001:

Der har vist sig at være en del forespørgelser på teksterne til Gustavs
sange. Her er dem folk har spurt efter.

20 Oktober 2001:

Gustav Winckler er kommet i fint selskab på en ny CD fra det fremragende tyske pladeselskab Bear family records. De er kendt for med stor grundighed at sammen sætte CD udgivelser af gamle plader. Bl.a. har de udgivet en lang række box set med forskellige kunstnere. Den CD Gustav er kommet med på hedder "High noon", og indeholder 25 sangere/musikeres version af det kendte tema fra den mesterlige western med Gary Cooper. Oprindelig var det Bear familys plan at Cd'en skulle indeholde "High noon" på så mange forskellige sprog som muligt. Det er dog ikke blevet til så mange - måske har de forskellige oversatte versioner ikke været gode nok. I hvert fald er langt de fleste versioner på engelsk. Kun en tysk, en svensk og en dansk version er kommet med. Det er selvfølgelig i forbindelse med den sidst nævnte at Gustav kommer ind i billede. Gustav var hurtigt ude med sin danske version der hedder "Forglem mig ej". Han udgav den i 1952, altså samme år som original versionen med Tex Ritter kom på gaden. Selvom Tex Ritter synger den i filmen, blev det dog en version med Frankie Laine der hittede. På Laines version er der en mere dramatisk tromme rytme, som faldt i publikums smag, og selv om de efterfølgende overdubbede en lignende tromme rytme på Tex Ritters version, så var løbet kørt, og Frankie Laine havde endnu et hit.

Logen har sendt en lille bøn til Bear family om at udgive en CD, med alle Gustavs tyske indspilninger. Det kunne være et fint Bear family projekt, men det er jo nok begrænset hvor stor efterspørgsel der er efter Gunnar Winckler plader i Tyskland i dag.

Vi har opdateret siden med de plader vi søger. Vi mangler stadig en del. Så hvis du ligger inde med nogen som du vil sælge, eller bare spille over til os så skriv endelig til os.

31 August 2001:

Så er det ved at være festuge i Århus. Rykket siger at der vil blive spillet Gustav Winckler musik på Casino bar i Skolegade.

Endvidere kan jeg ikke anbefale Rock Nalle varmt nok. Han brillere i Boblen på havnen Tirsdag 4.9.

Teddy Edelmann skulle være at finde i country teltet Fredag 7.9 og selveste Ib Glindemann med hans storslåede orkester i boblen 3.9. Ib Glindemann er jo bl.a kendt for at være uenig med Gustav om alt og alle i en serie radio
udsendelser om musik. Dette betyder dog ikke at logen på nogen måder bæger nag til Glindemann. Vi er faktisk meget begejstret for hans swingende big band musik, og kan kun opfordre folk til at tage ned og se ham eller
investere i hans seneste CD Swing shoes. Det vil i ikke fortryde - og swing er jo på vej til at blive in igen. Det er vi flere der glæder os til.

Det eneste logen kan bebrejde Glindemann, er at han aldrig lavede en plade med Gustav. De to modpoler kunne ganske givet have lavet store ting sammen, og Gustav kunne jo som bekendt swinge en del. Og det havde nok også givet en del gratis omtale i medierne. Et sikkert hit, men det er jo desværre for sendt.

17 August 2001:

Så er der gode nyheder fra DR2´s Gyldne timer igen. På lørdag den. 18.8. kl.17.10 har de valgt at vise det lille portræt program med Gustav fra 1975, som blev lavet i forbindelse med hans 25 års jubilæum. Det er vist nok herfra det velkendt klip hvor han danser i haven til Gem et lille smil stammer. Vi får se.

26 Juni 2001:

Gustav Winckler repræsenterede som bekendt Danmark ved Melodi Grand Prixet i 1957. Det første år Danmark var med. Han sang ”Skibet skal sejle i nat” sammen med Birthe Wilke. Han har dog medvirket i Grand Prix med mange andre sange i løbet af den første periode Danmark var med 1957 – 1966.

Jørgen De Mylius har fornyelig udgivet en grundig bog om ”Det danske Melodi Grand Prix 1957 – 2000”, og heraf fremgår det at Gustav også har sunget følgende sange ved Grand Prix i Danmark, dog uden at vinde. Flere af disse er aldrig udgivet på plade, og det er tvivlsomt om de findes i DR’s arkiver.

1957:             Kærlighedens cocktail (med Birthe Wilke) (Findes på plade og CD)

                      Fata morgana (Sophus Brandeholt – Poul Christoffersen)

                      Længslernes veje (Eric Christiansen – Carl Andersen)

1958:             For altid (Eric Christiansen – Anni Weimar) (med Birthe Wilke)  

1959:             Engang bli’r det forår igen (Findes på plade)

                                            Alt, hvad der er værd at få (med Grethe Klitgaard) (Findes på plade)

1960:             Sorg og glæde (Findes på plade)

1961:             Vi lever kun en enkelt gang (Otto Lington – Alfred Holck)

1964:             Ugler i mosen (med Grethe Sønck) (Findes på plade)

1966:             Salami (Findes på plade og CD)

Jørgen De Mylius bog kan købes overalt og indeholder alle de informationer man kunne tænke sig om Grand Prix + en masse billeder og interviews med mange af de implicerede.

 

(Bemærk: Listen er fejlbehæftet. Se rettelsen under 31.7.2016)

22 Maj 2001:

Logen har nu tilføjet en side om Papa Bue's viking jazzband med en omfattende discografi, der dog næppe er 

helt komplet. Så hvis i har rettelser, så skriv endelig til os.

Vi vil desuden være meget glade hvis I ville skrive jeres oplevelser og historier om Gustav i vores gæstebog 

som er at finde på startsiden.

 

20 Maj 2001:

Rygtet siger at Gustav (Gunnar) Winckler i 1964 indspillede en plade med Conny Froboess. Er 

der nogen der kan bekræfte dette?I så fald høre vi meget gerne fra jer. Pladen skulle indeholde 

numre som: Carolina moon, Im hafen von Adano, Little Sir Ecco, Paper roses, Schläfst Du 

schon?, Solang die Sternen glüh'n, Yes my darling og Mein Liebe deine Liebe.

Send os en mail

 

01 April 2001:

Gustav Winckler forumet er blevet udvidet med en sektion om Jørgen Winckler.

Derudover har vi fornøjelsen af at kunne hoste endnu en side. Denne om legende Peter Belli. Siden kan findes under links - sektionen.

 

28 Mar 2001:

Som bekendt vandt Michael Winckler ikke den eftertragtede Music Award. Den gik som forventet til Kandis. Når det er folk der via nettet skal afgøre hvilken plade der er bedst, er Kandis næsten usårlige, da de har en kæmpe fan klub bag sig.

Dette er dog ikke ment sådan, at de ikke ville have vundet, hvis en ekspert jury skulle afgøre udfaldet. Det ville de ganske givet. Jeg har ikke hørt deres plade, og skal derfor ikke gøre mig klog på kvaliteten af denne.

Når vi nu er inde på kvalitet, så kan vi varmt anbefale den nye opsamlings dobbelt CD der er kommet med Otto Brandenburg. De fleste numre er gengangere fra den tre dobbelte CD med Ottos sange fra 1959 – 1964. Men her får vi også nogle af de senere indspilninger med. Opsamlingen hedder naturligt nok ”To lys på et bord”.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at logen også er helt vild med Otto Brandenburg. Han er både som sanger og skuespiller et naturtalent ud over alle grænser, og inden for sine genre er han et talent af mindst lige så international klasse som Gustav Winckler. Både som rock, pop, jazz og vise sanger kan Otto snildt måle sig med de største udenlandske navne. 

Hvis der er nogen der kunne tænke sig at opføre en musical om Ottos liv i de tidlige år, så har vi sådan en liggende – skrevet i beundring af to af logens medlemmer.

30 Jan 2001:

 

Michael Winckler skriver autografer i forbindelse med Danish Music Awards Nominee Party

19 Jan. 2001:

Det er jo den skæbnesvanger dato hvor vi mistede Gustav Winckler. Og det har DR2 i år valgt at mærkere ved at genudsende en lille "Syng med" udsendelse med Gustav Winckler fra 1975. Det sker kl. 18.15 i det dejlige program der hedder "Gyldne timer". Her genudsender de som bekendt diverse gamle programmer fra DR's utrolige arkiv. Logen vil i hvertfald gerne udtrykke sin tak til DR for at i sender lidt med Gustav, og naturligvis vores håb om at der vil komme noget mere - der er jo en del at tage af. 

Når vi nu er ved at holde takke tale, så vil vi da også godt "sende en hilsen" til BT, der den sidste tid har givet os lidt reklame ved at nævne vores internet side både i selve avisen, og på deres internet side. 

http://www.bt.dk/Forside.pl?c=right&aid=38978.

10 Jan 2001:

Gustav winckler logen ønsker alle et godt nytår...

Michael Winckler nomineret til ”Danish music award”.

Michael Wincklers CD “Winckler synger Winckler” er blandt de nominerede til årets “Danish Music Awards” for årets bedste dansk top plade. Det er den fornemme musik pris man tidligere kaldte en ”Grammy”.

Michael er oppe mod et par sværvægtere i genren som Kandis, og Lis og Per.

Hvem der vinder afgøres ved en afstemning på internettet, så alle har mulighed for at gøre deres indflydelse gældende. Det kan jo næppe komme bag på nogen, at vi gerne så en Winckler på sejers skamlen. Derfor vil vi her med opfordre alle til at gå ind på følgende adresse: 

www.musicawards.dk

Gå ind under afstemning, og årets dansktop udgivelse – og stem på Michael Winckler, så vil vi være dig evigt taknemlig!

30 Nov. 2000:

Læs om Rock Nalles nye Plade på Gustav Winckler logens hyldestside til Rock Nalle...

http://www.gustavwinckler.dk/Rocknalle.htm 

5 Nov. 2000:

Det er ganske vidst  - der er en ny opsamlings CD ude med Gustav Winckler, der fornyelig ville være fyldt 75 år. Den hidtil mest gennemførte. ”Hans største hits” hedder dette årtusinds første Gustav Winckler udgivelse. Det er en dobbelt CD, og som sådan en slags afløser for ”Den gule”: ”Lidt go’ musik” som udkom i på Kavan i 1993 og solgte helt godt.

Der er jo sket meget siden da, og tiden er tilsyneladende til denne slags musik. Johnny Reimar og Teddy Edelmann m.fl. er kult, og der bliver ikke længere set ned på underholdnings musik som i tidligere tider. Så hvorfor skulle folk ikke ville lytte til genrens mester himself, selvom han jo desværre er forhindret i at rejse rundt og optræde live. Hvis CD’en kan få fat i de unge - og der er jo også stadig mange af Gustavs gamle trofaste fans - så kunne dette blive endnu et hit for manden. Det er jo nok heller ikke tilfældigt at den kommer netop nu, hvor der har været en del omtale af Gustav i forbindelse med Michael Wincklers minde CD. Spørgsmålet er så om dette vil være en hjælp eller hæmning for salget af Michaels CD. I hvert fald må det skærpe efterspørgslen efter at få Michael ud og synge de gamle hits, som også en ny genration af fans nu kan lære at synge med på. Det er i hvert fald håbet fra CD’en udgivere ifølge teksten i Cd’en at den skal ”åbne dørene for en ny generation af Gustav Winckler fans”.

Det er en Jens Andersen fra Universal der har stået for denne samling, med assistance fra den i Winckler sammenhæng allesteds nærværende Calle Sand. Og det er grundigt gjort hele 48 numre indeholder denne dobbelt CD til en CD’s pris!

Hvad indeholder CD’en så. Lad det være sagt med det samme. Den er et must for enhver Gustav Winckler fan. For nye beundrer er den selvsagt en fremragende introduktion til mange af Gustavs allerbedste, og flere af de mange stilarter han bevægede sig i. Cd’en beskæftiger sig dog som der står på den, mest med hans danske solo hits. Kun en enkelt duet er smuttet med. Skibet skal sejle i nat kunne jo ikke undlades på en samling af hans største hits. (Måske er denne beslutning et tegn på at der er en duet plade på vej!?). Således indeholder opsamlingen heller ingen af hans indspilninger på diverse udenlandske sprog. Men som altid er det jo Gustav på dansk folk vil høre, om end hans ting på engelsk i hvert fald er nok så fremragende.

Det er naturligt at mange af sangene på den nye plade, også var at finde på ”Den gule” dobbelt CD, da den jo også i høj grad koncentrerede sig om hans største succer – som da i mange tilfælde også er nogen af hans bedste indspilninger. Således er 23 numre på den nye CD gengangere fra ”Den gule”. Der i blandt store hits som Gem et lille smil til det bli’r gråvejr(Gustav bedst huskede succes som da også åbner CD’en), Den mørke landevej, Blå roser til en blond pige, Lidt go’ musik, En ærlig, kærlig, særlig herlig sommer, Den lille gyldne ring, Gør det så godt du kan, Kondisangen  og Jeg vil vente ved telefonen. Alle fremragende indspilninger som er uundgåelige på en ”Største hits” samling. Man har også været nød til at tage Hvide måge og Hjem jeg ville så gerne med. De var jo store hits, selvom det måske er nogle af dem folk ikke holder så meget af i dag. Men generelt er der færre af disse gamle og knap så smarte(Dermed ikke sagt at de ikke er gode inden for deres genre) sange med på denne opsamling, der mest er indspilninger fra 1959 - 1978. Dette skal dog ikke forstås sådan at vi ikke bryder os om Gustavs tidlige ting. Gustav lavede masser af fremragende big band swing numre i denne periode. Men det var jo ikke dem der blev hits. Så dem må vi håbe på kommer ud på CD en anden god gang.

Af andre gengangere fra ”Den gule” som måske ikke var så store hits, da de kom frem, men som alligevel er nogle af Gustavs ”all time” største kan nævnes: Bag en lukket dør, Ingen bryder livets cirkel, Når du ser et stjerneskud, Det ved du og det ved jeg, Snart så kommer vel de gode tider, Der er intet der kan få mig til at glemme dig og Lille kammerat.

Ud over disse og flere gengangere fra ”Den gule” indeholder CD’en 7 sange som har været  ude på andre CD’er. Der i blandt en af logens absolutte favoritter: I en robåd til Kina. Dette er nok Wincklers mest swingende indspilning i bedste Sinatra/Darin stil. Fra samme opsamling CD ”24 gyldne succes’er” får vi også den berygtede Røde læber skal man kysse, som siges at have fået stemplet ”Må ikke spilles” af Danmarks radio, da det fandt den danske tekst anstødene. Jeg ved ikke hvad det er for en tanke gang de mennesker har haft. Jeg er overbevist om at Jørgen Winckler har ment det helt uskyldigt, da han skrev teksten. Med fra ”24 gyldne succes’er” er også den hæslige ”Jeg byder dem en rose”.  Det kan godt være det er mig der har et problem, men jeg bryder mig ikke om det hammonorgel. Af andre sange som tidligere har været ude på CD kan fremhæves Gustavs fordanskning af Don Gibson To blå øjne og hans egen og Svend Ludvigs Gæstebogen.

Hvor fremragende alt dette end er, er det dog de resterende 17 numre der er de mest interessante. De har nemlig ikke tidligere været ude på CD.(Så vidt jeg ved). De fleste er fremragende numre som det længe har været på grænsen til det skandaløse, ikke var til at få på CD. Nogle andre er mere sjældne end kønne, som man siger.

Af de numre vi længe har skreget efter kan fremhæves Gustavs meget stemningsfulde fortolkning af Otto Brandenburg hittet To lys på et bord. Mens jeg går hjem gennem by’n er en fordanskning af det gamle swing nummer Walking my baby back home, og bliver sunget helt fantastisk af Gustav. Måske kun overgået af hans egen engelske version på hans jazz plade. (Kommer den ikke snart på CD!!!!) Dette er indlednings numret på Gustavs meget stilfulde LP: ”Blå time” fra 1963. Der er strålende piano spil – sikket af Bertrand Bech. Og når han nu kan spille så dejligt på piano, kan det ikke undgå at undre, at det er den selv samme mand der spille på det hæslige hammonorgel på samme LP. Her iblandt den før nævnte Jeg byder dem en rose.

Vi får også Gustavs dejlige versioner af Ciao ciao bambina (single fra 59), og Det var på Capri(Fra den første Palmehave LP.), som jo ellers er mest kendt med Four Jacks.

Bare du bli’r hos mig (single 61) er en af de smukkeste ballader Gustav skrev. Victor Skaarup skrev teksten.    

Det er jo almindeligt kendt at Gustav var Danmarks største crooner, men det er ikke alle der tænker over, at han også var en af vores helt store country sangere. Efterhånden som big band swing og crooning i løbet af 60’erne gik mere og mere af mode, begyndte Gustav at interessere sig mere og mere for - og indspille mere og mere - country musik. Hans naturlige indfalds vinkel til country var hans beundring for country crooneren Jim Reeves, som siden slutningen af 50’erne var en af Gustavs absolutte favoritter. Han indspillede således flere fordanskninger af hans hits. Mest kendt selvfølgelig He’ll have to go som blev til Jeg vil vente ved telefonen. Men nu har vi altså også fået Gustavs version af Adios amigo og I missed me som han også synger i bedste Reeves stil. (For fuldstændighedens skyld skal det lige nævnes at Så se dog(på verden) som også var på ”Den gule”, også er inspireret af Reeves) 

Senere gik Gustav dog over til decideret country musik. Her får vi danske versioner af  If I’m a fool for loving you (Single 66), Green green grass of home (Single 67) og ikke mindst Gentle on my mind (Single 69). Sidst nævntes arrangement læner sig op af Dean Martins (”En anden ung sanger” der var gået fra crooning til country musik) herlige version. Den danske tekst af Thøger Olesen, som Gustav synger, er lidt svævende i stil med originalen, og kan ikke hamle op med den rå hverdagens skygge side tekst John Mogensen gav den i 1975, hvor han udgav den som Ensomhedens gade no.9. Men det er stadig en af Gustavs perler, som her endelig langt om længe ser dagens lys på CD.

Bland de ”nye” CD udgivelser er der også et par som er mere sjældne end kønne. Og dette er naturligvis en smags sag. Hvis jeg må (Muss ich denn) er lige lovlig tyroler agtig til min smag. Men det skal den jo være, og den var da også et rimeligt stort hit for Gustav. Det havde den også været for ingen ringere end Elvis, der sang den i filmen ”GI Blues”, der som bekendt skulle forstille at foregå i Tyskland.

Den mest tvivlsomme sjældenhed der her er kommet frem er dog utvivlsomt Salami. Dette er den i Gustav Winckler sammenhænge næsten legendarisk pinlige sang, som han sang ved Melodi Grand Prixet 1966. Melodien er sådan set ok, og efter sigende meget besværlig at synge. Det har Gustav dog ingen problemer med. Problemet er den tåbelige sangtekst, om den i dette land så elskede spegepølse.  Den fik kun et point i Grand Prix’et´, og kan vel næppe kaldes en af Gustavs største hits. Men den høre bestemt med til historien om Gustav. Det siges at folk efter fiaskoen begyndte at sende spegepølser til Gustav. Velsagtens i den bedste mening. Det fik ham til at udtale, at han næste gang ville indspille en sang om guldbajere!

De sidste ny udgivelser på CD’en: Danse mig dig ind i lykken en pop tango som Gustav havde succes med i 1962. Det var oprindelig en tysk schlager. Den anden side af den single var før nævnte Jeg savner mig selv som også er at finde her

Jeg har sendt en masse roser og Nu vil jeg leve mit liv for mig selv er en single fra 1964, og er også at finde på LP’en ”International”. Det er begge hæderlige country prægede sange – som kunne have været indspillet af Jim Reeves, hvis ikke det lige var fordi de er danske. Det er nemlig Gustav selv der har stået for både tekst og musik til disse.

Nordsøbølger (Single 58) er jo en smuk vesterhavs sang (selvom melodien ikke oprindelig er dansk), som både Gustav og andre har haft succes med. Den har tidligere været ude på CD i den nyindspillede version fra 70’erne.

Så er der kum to sange tilbage. Måske er alt forbi i morgen en country præget indspilning som kom på en single i 1962, og endelig Der gror ikke mos på rullesten fra Gustavs fremragende country LP ”Tiden går” fra 1977. Vi har sagt det før, men siger det gerne igen. Bliver den ikke snart genudgivet på CD!

Alt i alt må vi sige at det er en herlig opsamlings plade, som er vel designet til at tilfredsstille flest muligt. Der er rigeligt for både den gamle garvede fan, og eventuelle nye. Solisten Gustav på dansk er i fokus. Den store stemme i dansk underholdnings musik  - den romantiske crooner, men også country sangeren Gustav Winckler. Men da også sangskriveren og komponisten Gustav Winckler. Han har selv skrevet med på 16 af sangene.

Lad os nu håbe pladen sælger rigtigt godt, så der kan komme en to’er. Der er rigeligt af gode ting at tage af.

Ikke mere snak. Køb, lyt og nyd!

15 Okt. 2000:

 

Udvidelse af siden om "Hans Musik" - med oplysninger om sange og melodier skrevet af Gustav Winckler...

 Sangskriveren Gustav

10 Okt. 2000:

 

Michael Winckler siden er opdateret - mere info om hans nye plade....

 

3 Okt. 2000:

Vi har nu fået bekræftet at pladen ”Winckler synger Winckler” kommer ud 5. oktober. Sony music tror så meget på idéen, at der vil komme TV reklamer for den hele oktober! Så nu skal der nok for alvor  komme gang i Winckler interessen igen.

Michael Winckler's nye pladen kommer til at indeholde følgende numre:

 

MICHAEL WINCKLER/ Winckler synger Winckler

"Der er intet der kan få mig til at glemme dig"

 

GEM ET LILLE SMIL (Everybody loves somebody)  m. Gustav Winckler  

BAG EN LUKKET DØR (Behind closed doors)

(K.O'Dell/G.Winckler)

DER ER INTET DER KAN FÅ MIG TIL AT GLEMME DIG (I get a little sentimental over you) duet m. Gustav Winckler

(Geoff Stephens/T.Macauley/G.Winckler/M.Winckler)

DU HAR EN VEN (You've got a friend)

(C.King/G.Winckler)

LIDT GO' MUSIK (Les Musiciens) m. Gustav Winckler og Bjørn Tidmand

(G.Gustin/M.Teze/G.Winckler)

PÅ ET TÆPPE NÆR VED STRANDEN (Blanket on the ground)

(R.Bowing/G.Winckler)

ÅRHUS (Jackson) duet m. Tina Siel

(B.E.Wheeler/Rogers/Th.Olesen)

MINDERNE ER SKABT AF DIG (Memories are made of this) m. Gustav Winckler (Miller/Dehr/Gilkyson/O.Leisner)

JEG VIL VENTE VED TELEFONEN (He'll have to go)

(J.&A.Allison/Robert Arnold)

HVID JUL (White Christmas)  med Gustav Wincklers amerikanske udgave af "White Christmas"

(Irving Berlin/Victor Skaarup)

EN HAR MIT HJERTE 

(Ray Hopkins/P.Mynte)

SPØRG BLOT DIN MOR

(R.Schauberg/J. Barry)

SKIBET SKAL SEJLE I NAT duet m. Tina Siel

(Erik Fiehn/Poul Sørensen)

GÆSTEBOGEN

(Sv.Lundvig/G.Winckler)

INGEN BRYDER LIVETS CIRKEL (Will the circle be unbroken)

(Trad.arr./Tekst:G.Winckler)

Det ser lovede ud. Nu må så se hvordan vi finder ud af at vente til den 5.

30 Sep. 2000 

Der er rygter om at Michael Winckler 2. oktober udgiver sit andet album, som efter sigende skulle komme til at hedde ”Winckler synger Winckler”. Det siger sig selv, at det må være en plade, hvor han synger sin fars gamle sange. Det siges endda at de har indspillet en duet med Gustav, hvor Michael ved hjælp af indspilnings teknik, synger duet med sin afdøde far. Lige som vi kender det med Natalie Cole og Nat King Cole, og f.eks. Tony Bennett, der synger duet med Billie Holiday mange år efter dennes død. 

På den nye plade skulle der også være dueter mellem Michael og Tina Siel, og gode gamle Bjørn Tidemand.