Michael Winckler News

 

2.3.2005

Så er den længe ventede CD med børnesange, hvor Michael Winckler medvirker, kommet på gaden. Den er kommet til at hedde ”Friske bananer, sjove dyr – og rim i lange remser....!”. CD’en indeholder 16 helt ny børne sange. Det er den flittige pladeproducer Calle Sand der har skrevet de mange tekster, mens musikken er af Lars Andreasen, Lars Bo Jensen, Robert Langkilde og Ole Steenen. De muntre  - og af og til mere tænksomme - sange bliver sunget af en række kendte og mindre kendte sangere. Ud over Michael Winckler er det Torben Lendager, Lei Moe, Stine Findsen,  Teddy Edelmann, Jannie Høeg, Ida Langkilde, og Julie Winckler. 

Indimellem alle sangene er der nogle helt vanvittige versioner af forskellige gamle børnerim med Bertel Abilgaard. Jeg er sikker på børn vil syndes de er sjove, og faktisk har jeg lagt mærke til at børn stadig i vore dage kan en utrolig masse rim uden ad. Man skulle ikke tro det var noget de gik op i længere, men f.eks. min lille niece kan en utrolig masse rim og remser.  

Om man så kan få børnene til at tage sangene til sig, og købe pladen er jo noget andet. Jeg ved ikke hvordan marked er for sådan noget, eller hvad der ellers kendetegner et børnehit, og jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad der gør en børne plade god. Men de kommer da rundt ved en del emner på CD’en. Nogen ting børn kan kende fra deres hverdag, nogen ting de kan lære lidt af, og så noget der bare er sjov – så sådan må det skulle være. Men man kunne frygte, at det er svært at konkurrer med alle de musikvideoer de ser på Tv, og sange der har været med i Børne Melodi Grand Prix, og hvad det alt sammen hedder. Måske derfor er sangene lavet så voksne også vil kunne holde ud at høre på det. En af sangene er da også blevet prøvet på Dansk toppen i lørdags. Så på den måde er man nok ude på at remme en ret bred målgruppe. Man må så håbe den ikke falder mellem to stole. 

Både rim og en del af sange er omhyggeligt krydret med diverse lydeffekter, der understreger det der sker. 

Ser vi på de 3 sange Michael Winckler synger på pladen, så drejer det sig om ”Harlekin og Columbine”, der handler om de velkendte børne forestillinger i Tivoli. Det er en behagelig pop sang, med en afslappet Michael og lidt velklingende slide guitar. ”Snart er det nat” er en mere munter godnat sang med en række sjove rim, som Michael synger med et glimt i øjet. ”Måske i morgen” er sådan set også en godnat sang, men i en helt anden tungsindig stil, og i lige så høj grad en freds sang: ”Måske i morgen bliver alle venner – måske i morgen er al krig forbi”. Den er sunget i bedste Gustav Winckler cronner stil, og Michael får her luftet bas stemmen.  

Michael optræder afslappet, professionelt og stadigt mere hjemmevandt ved at indspille plader, og man kan kun håbe på at han snart kan få en ny solo CD klar. Gerne med nogen af hans egen og Calle Sands sange, lige som debuten ”Fra nye vinkler”. 

En andet glædeligt gensyn er gode gamle Teddy Edelmann, som man vel efterhånden havde opgivet at høre mere nyt fra. Han synger den morsomme ”Jeg er en pekingeser”, som ser verden fra hundens synsvinkel. Man kunne næsten få den tanke at det er ”Himmelhunden” der nu selv er kommet til orde. Teddy synger også ”Lille eller stor”, der er endnu en godnat sang, om det at når det er nat her, er det dag i USA. Noget der også fascinerede mig en del som barn. 

Lei Moe er vel Danmarks kendteste kor sanger, og hun synger da også kor her, men ud over dette synger hun også solo på 3 af sangene, og hun synger jo godt. Det er da også en af dem hun synger der er blevet prøvet på dansk toppen: ” En maler i Vestergade”. 

Et sidste navn der ikke kan undgå at springe i øjnene er Julie Winckler. Et navn der må interesseret Gustav Winckler logen, og det er da også ganske vist. Det er Gustavs barnebarn, og jo altså Michael Wincklers datter, der nu også viser evner inden for sangen. Hun sang kor på Michaels hit ”Solen, månen og stjernerne” i sin tid, men er nu blevet 16 år, og har fået sin egen sang. Hun synger ”Kære far og mor”, som er sådan en sang enhver forældre ville elske at høre deres børn synge for dem. Julie går på Sankt Annæ Gymnasium (Sangskolen) som også huser Københavns Drengekor, hvor Gustav Winckler også "stod i lære " under Mogens Wøldige. Så det bliver jo spændende at se om vi har endnu en Wincklersk hitsanger på vej her. Det ville jo være herligt, og det lyder til der er potentiale.  

23.2.2005:

LIDT MERE  GO` MUSIK ! 

Michael Gustav Winckler beretter om sin far og synger  sangene!                                     

Sangeren Gustav Winckler kunne have været 80 år d.13.10.05.

Hans søn,sangeren/guitaristen Michael Gustav Winckler,vil gerne være med til at markere denne begivenhed,og har derfor udarbejdet et  ”musikalsk foredrag”.-Der diskes op med mange,hyggelige anekdoter og oplevelser om  den legendariske entertainer.Michael Gustav Winckler,der har stor succes med  sin cd ”Winckler synger Winckler”, er jo den nærmeste der rent faktisk kan fortælle om Gustav som privatperson og som far!

Dette gør junior på en charmerende og varm måde, krydret med en masse gode sange, som bliver fortolket meget personligt – og dog fornægter de familiære bånd sig næppe! Luk øjnene, lyt og tag på en nostalgisk rejse og nyd ”Gustav” igen !          

1.9.2004:

Da Cd'en "Fra nye vinkler" udkom i 1999 var en af de ting man lagde mærke til, at halvdelen af de herlige sange havde tekst af Michael selv. Det viser sig dog at det ikke er et talent der så pludselig er dukket op som vi troede. Michael har fortalt logen at han i mange år har interesseret sig for og gjort lidt i at skrive festsange. Dette har vi fået lov til at reklamere lidt med her på news siden. Så nu kan du altså få skrvet den personlige festsang af Michael Winckler!!!!

Se Michaels booking side.

25.8.2004:

Michael Winckler overraskede den anden dag "Maleren Børge" med et besøg. Michael havde hørt Børge i radioen, hvor han talte om sit venskab med Gustav Winckler og bladrede i sin scrapbog. I bogen dukker der også et fankort op fra Michael Winckler, hvorpå Michael havde skrevet, at han ville kigge forbi en dag, han var på de kanter. "Men det har Michael Winckler jo nok ikke ti' til", udtalte "Den syngende maler" på syngende fynsk.

Michael Winckler besluttede at tage fusen på ham, og da han og Vibe et par dage efter var på fyn, for bl.a. at optage noget TV, tog de også turen til Harndrup. Det blev efter sigende til et meget hyggeligt besøg, med gamle minder og nye indfaldsvinkler. Gustav er blevet lagt på hylden for Børges vedkommende, og han tager nu ud med et Sigfred Pedersen show. Børge udtaler dog at han syndes det er dejligt at Michael synger sin fars sange. Michael er jo den nærmeste til at gøre det, og den eneste der virkelig kan. "Maleren" forærede Michael den tidligere nævnte flotte scrapbog.

10.8.04:

NYT CD - UDSPIL FRA MICHAEL WINCKLER

Det skulle nu være ganske vist "Brosangen" skulle være ude på en cd i forbindelse med Sallingsundbroens jubilæum. Vi har fået følgende øjenvidne beretning fra festlighederne i sidste weekend.

"At Michael Winckler er i topform, fik publikum i allerhøjeste grad bevis for, da han leverede et brag af en koncert i ”Kassehuset” ,Glyngøre den 6/8-2004. Frisk og veloplagt lancerede  han et nyt singleudspil, ”Brosangen”, som er en rigtig ørehænger. Michael har helt tydeligt fundet sig selv det forløbne år, og er blevet 100 pct. dus med sin stemme og sit udtryk. På det nye nummer viser han sig ydermere som en dygtig guitarist, og trykker et par heftige soli af i det rockede arrangement. – Wincklers fanskare kan se frem til at opleve Michael fra ”rette vinkler”, der , endskønt han hedder Gustav til mellemnavn - helt er sig selv. -  og uden  sammenligning i branchen."

Den tidligere omtalte CD med børnesange lader vente på sig. Sangene er dog optaget, og Cd'erne er vist ved at blive trygt nu.

19.7.04:

Et par loge medlemmer var søndag den 18.7. ude på en hyggelig søndagstur til marked i Mausing. Det der lokkede os så langt ud på landet var at Michael Winckler og hans forlovede Vibe Lauth skulle underholde på markeds pladsen. Det var næsten som at være tilbage i de gode gamle dage. Dette var et marked i den gode gamle stil i meget naturskønne omgivelser. Det må have været sådane hyggelige steder Gustav også spredte fest og stemning i sin tid. Det gjorde Michael og Vibe også. I modsætning til de fleste andre omrejsende folkelige musikere idag har de ikke et programmeret keyboard med som spiller al musikken, og kan få næsten enhver til at lyde lige som alle de andre. Michael og Vibe spiller "unplugged" som de sagde.  Kun akkompagneret af Michaels swingende guitar spil. Et meget mere personligt udtryk, hvor der også er plads til spontane improvisationer. Michael og Vibe klæ'r hinanden, og man kan ikke undgå at mærke hvor glade de er for hinanden - og tror jeg - også muligheden for at optræde og underholde folk. Vibe synger også rigtigt dejligt, og giver de gamle slagere et nyt og frisk pust, og Michael virker mere og mere scenevant. Det er altså utroligt som han kan lyde som hans far - ikke mindst når man hører ham live. Det er dog ikke kun gamle Gustav succer de optræder med. De havde også stort held med gamle Grethe og Jørgen Ingmann hits og klassikere af Kai Normann Andersen og Bent Fabricius-Bjerre.

De havde også nyere ting på programmet. Der var et par af de livligere sange fra Michaels første CD, mere moderne country sange og en helt ny dansk version af "Something Stupid" af Vibe Lauth. Endelig var der også på utallige opfordringer "True love". Den klassiske Bing Crosby/Grace Kelly duet, som mange har hørt Vibe og Michael synge på Tv.

Michael og Vibe er en herlig ny duo i dansk musik, og vi må håbe de snart får lavet en CD sammen, så de forhåbentligt for alvor kan blive kendt som musikduo.

Man kan for tiden opleve de to hver onsdag i Damhus Tivoli.

Her et par billeder fra Mausing. Tak til Dorthe Skovborg for dem.

10.6.2004:

Nu kan man ganske lovligt downloade musik hos www.bilka.dk .  Der i blandt også Michael Wincklers cd'er "Fra nye vinkler" og "Winckler synger Winckler". Dog kan man sige at i hvert fald sidst nævnte stadig er til at købe rundt omkring - ofte billigere end det er at downloade den.

20.5.04: 

Michael Winckler har netop været i studiet og indspille ”Brosangen”. Vindersangen om Sallingsundbroen og CD’en med børnesange skulle være på trapperne. Sideløbende arbejder han fortsat på den længe ventede opfølger til ”Fra nye vinkler”. Så der skulle være meget godt i vente. For dem der ikke kan vente kan jeg anbefale at man går ud og ser Michael optræde live rundt om i landet. Nedenfor er nogle oplysninger om hvor man vil kunne opleve Michael sammen med Vibe Lauth i løbet af sommeren: 

Michael Winckler + Vibe

Solrød Aktivitetscenter

 

Tirsdag

1/6

Michael Winckler + Vibe

Damhus Tivoli

36 70 05 98

Onsdag

30/6

16.00-17.00

Michael Winckler + Vibe

Ålborg – Marked

 

Lørdag

3/7

10.30-11.30

Michael Winckler + Vibe

Damhus Tivoli

36 70 05 98

Onsdag

7/7

16.00-17.00

Michael Winckler + Vibe

Vise Vers Hus Tivoli

 

Onsdag

7/7

20.00-23.00

Michael Winckler + Vibe

Vise Vers Hus Tivoli

 

Torsdag

8/7

20.00-23.00

Michael Winckler + Vibe

Damhus Tivoli

36 70 05 98

Onsdag

14/7

16.00-17.00

Michael Winckler + Vibe

Århus – Marked

 

Søndag

18/7

13.00-16.00

Michael Winckler + Vibe

Damhus Tivoli

36 70 05 98

Onsdag

21/7

16.00-17.00

Michael Winckler + Vibe

Damhus Tivoli

36 70 05 98

Onsdag

28/7

16.00-17.00

Michael Winckler + Vibe

Damhus Tivoli

36 70 05 98

Onsdag

4/8

16.00-17.00

 

18.3.2004

Vi har valgt at lade Michael Winckler have hans egen news side, da de aktuelle ting om Michael ligesom druknede lidt i al vores nostalgi omkring Gustav på logens news side.

Og det kan vi oveni købet gøre med en rigtig god nyhed. Det skulle være ganske vist, at der meget snart udkommer en ny plade med Michael Winckler. Den skulle komme til Maj. Og endnu en gang har han formået at overraske os. Den nye plade er nemlig med en række helt nyskrevne børnesange! 

19.11.2003:

Michael Winckler i TV:

Hvis man så programmet "Når vi skilles" på DR i går, kunne man opleve Michael Winckler dukke op i Vibe Lauths liv - om ikke på en hvid hest, så da med guitar og sang - og medvirke til at programmet ihvertfald for de to fik en happy ending. Michael virkede som ofte på Tv lidt genert ved det hele, men det er jo kun sympatisk, og jeg er sikker på at de fleste seere, som undertegnede, sad tilbage med håbet om at de to må få det rigtigt godt sammen.  I programmet har man gennem 6 afsnit fulgt en række mennesker, der netop er blevet skilt, med der af naturligt følgende vanskeligheder og problemer. Som tidligere omtalt er Michael og Vibe også begyndt at optræde sammen, og i programmet kunne man både se dem øve og optræde i Tivoli - med "True love" - hvad ellers. Lytter man til cd'en "Vibe's blå viol" kan man hører at hun ikke mindst har talent for stemnings fulde ballader, så der skulle være basis for mange romantiske duetter. Vi må håbe der kommer en cd med de to!

14.10.2003

Vibe Lauth & Michael Winckler - Show

Michael Winckler er begyndt at danne par med Vibe Lauth. De har lavet et show som de rejser rundt i landet med. Fokus er på skønne ballader og duetter – nye som gamle - (”Skibet skal sejle i nat”, ”I close my eyes and think of you”, ”True love”, ”Der er tusind skønne sange”, ”Love will keep us together”), m.fl.

Du kan læse mere om Vibe og hvordan man booker dem på hendes hjemmeside www.vibelauth.dk

25. Maj 2002:

Dele af logen har nu endelig fået oplevet Michael Winckler live, og vi blev bestemt ikke skuffede. Michael er begyndt at spille sammen med bassisten og trommeslageren fra Melvis’ gamle band. Sammen med Michael på guitar, udgør de en særdeles swingende trio. De spillede en blanding af de gamle Gustav klassikere og de herlige sange fra Michaels første Lp ”Fra nye vinkler”. Michael lød om muligt endnu mere som Gustav live, og i tilgift kunne man jo så opleve at han brillerede på guitaren. Publikum var fest stemt og sang glade med. Ikke mindst Guslingene. 

Vi kan varmt anbefale folk at tage ud og opleve Michael og gutterne live, hvis i skulle få mulighed for det. 

22 Maj 2002:

Michael Winckler synger Winckler og country i Tivolis Vise-vers-hus 27 - 29 maj.

28 Mar 2001:

Som bekendt vandt Michael Winckler ikke den eftertragtede Music Award. Den gik som forventet til Kandis. Når det er folk der via nettet skal afgøre hvilken plade der er bedst, er Kandis næsten usårlige, da de har en kæmpe fan klub bag sig.

Dette er dog ikke ment sådan, at de ikke ville have vundet, hvis en ekspert jury skulle afgøre udfaldet. Det ville de ganske givet. Jeg har ikke hørt deres plade, og skal derfor ikke gøre mig klog på kvaliteten af denne.

30 Jan 2001:  

Michael Winckler skriver autografer i forbindelse med Danish Music Awards Nominee Party

10 Jan 2001:

Michael Winckler nomineret til ”Danish music award”.

Michael Wincklers CD “Winckler synger Winckler” er blandt de nominerede til årets “Danish Music Awards” for årets bedste dansk top plade. Det er den fornemme musik pris man tidligere kaldte en ”Grammy”.

Michael er oppe mod et par sværvægtere i genren som Kandis, og Lis og Per.

Hvem der vinder afgøres ved en afstemning på Internettet, så alle har mulighed for at gøre deres indflydelse gældende. Det kan jo næppe komme bag på nogen, at vi gerne så en Winckler på sejers skamlen. Derfor vil vi her med opfordre alle til at gå ind på følgende adresse: 

www.musicawards.dk

Gå ind under afstemning, og årets dansktop udgivelse – og stem på Michael Winckler, så vil vi være dig evigt taknemlig!

10 Okt. 2000:  

Michael Winckler siden er opdateret med mere info om hans nye plade....  

3 Okt. 2000:

Vi har nu fået bekræftet at pladen ”Winckler synger Winckler” kommer ud 5. oktober. Sony music tror så meget på idéen, at der vil komme TV reklamer for den hele oktober! Så nu skal der nok for alvor  komme gang i Winckler interessen igen.

Michael Winckler's nye pladen kommer til at indeholde følgende numre: 

MICHAEL WINCKLER/ Winckler synger Winckler

"Der er intet der kan få mig til at glemme dig"  

GEM ET LILLE SMIL (Everybody loves somebody)  m. Gustav Winckler  

BAG EN LUKKET DØR (Behind closed doors) (K.O'Dell/G.Winckler)

DER ER INTET DER KAN FÅ MIG TIL AT GLEMME DIG (I get a little sentimental over you) duet m. Gustav Winckler (Geoff Stephens/T.Macauley/G.Winckler/M.Winckler)

DU HAR EN VEN (You've got a friend) (C.King/G.Winckler)

LIDT GO' MUSIK (Les Musiciens) m. Gustav Winckler og Bjørn Tidmand (G.Gustin/M.Teze/G.Winckler)

PÅ ET TÆPPE NÆR VED STRANDEN (Blanket on the ground) (R.Bowing/G.Winckler)

ÅRHUS (Jackson) duet m. Tina Siel (B.E.Wheeler/Rogers/Th.Olesen)

MINDERNE ER SKABT AF DIG (Memories are made of this) m. Gustav Winckler (Miller/Dehr/Gilkyson/O.Leisner)

JEG VIL VENTE VED TELEFONEN (He'll have to go) (J.&A.Allison/Robert Arnold)

HVID JUL (White Christmas)  med Gustav Wincklers amerikanske udgave af "White Christmas" (Irving Berlin/Victor Skaarup)

EN HAR MIT HJERTE  (Ray Hopkins/P.Mynte)

SPØRG BLOT DIN MOR (R.Schauberg/J. Barry)

SKIBET SKAL SEJLE I NAT duet m. Tina Siel (Erik Fiehn/Poul Sørensen)

GÆSTEBOGEN (Sv.Lundvig/G.Winckler)

INGEN BRYDER LIVETS CIRKEL (Will the circle be unbroken) (Trad.arr./Tekst:G.Winckler)

Det ser lovede ud. Nu må så se hvordan vi finder ud af at vente til den 5.

30 Sep. 2000 

Der er rygter om at Michael Winckler 2. oktober udgiver sit andet album, som efter sigende skulle komme til at hedde ”Winckler synger Winckler”. Det siger sig selv, at det må være en plade, hvor han synger sin fars gamle sange. Det siges endda at de har indspillet en duet med Gustav, hvor Michael ved hjælp af indspilnings teknik, synger duet med sin afdøde far. Lige som vi kender det med Natalie Cole og Nat King Cole, og f.eks. Tony Bennett, der synger duet med Billie Holiday mange år efter dennes død. 

På den nye plade skulle der også være duetter mellem Michael og Tina Siel, og gode gamle Bjørn Tidmand.