Den femte Four Jack er måske den mest kendte af dem alle. Otto Brandenburg gik solo i 1958, for at starte en karriere som mere teenager-pop/rock’n’roll præget solist. Og det skulle snart vise sig, at han var et gudbenådet naturtalent inden for en lang række felter.

Hans første solosingle var “My my how the time goes by”/ “I believe”.  Begge egentligt to religiøse amerikanske sange, som denne dansker i slutningen af 1950'erne egentlig ikke burde have nogen forudsætninger for at fremføre med en så autentisk, dybt følt intensitet. Bortset fra, at han nok har hørt sidst nævnte på plade med Elvis. Otto optrådte med førstnævnte sang i Otto Leisners populære ”Plade parade” på TV.

De første par år af solokarrieren sang han kun på engelsk, og havde sit gennembrud med ”What do you want to make those eyes at me for”(1959). Det var først da han blev sat til at synge ”To lys på et bord” ved det Danske Melodi Grand Prix i 1960, at han igen begyndte at synge på dansk. Han blev spået store vinder chancer, og blandt de medvirkende kunstnere var der eftersigende ingen tvivl. Otto havde en vinder. Det var klart den mest moderne af de medvirkende sange, og den eneste med en smugle beat i. Men netop dette blev sangens endeligt i Grand Prix sammenhæng. En noget konservativ dommerjury tildelte den ikke et eneste point. Katy Bødtger vandt med ”Det var en yndig tid”. Man kan kun gætte på, hvad der var sket hvis ”To lys” var kommet med til det internationale Grand Prix. Det blev i hvert fald efterfølgende et kæmpe hit for Otto, og hans idolstatus voksede til hidtil uset hysteriske højder.

Dette førte til flere roller på film og tv. Hans første spillefilm var Lau Lauritzens ”Sømand i knibe” (1960). Det var i denne film han sang ”Susanne, Birgitte og Hanne” og ”Når en sailor går i land”, som ud over ”To lys  på et bord” blev hans største hits. Det var den erfarende filmkomponist Sven Gyldmark, der havde skrevet de to hits. Han kunne skrive succeser i en hvilken som helst stil, der var brug for til en film.

Året efter medvirkede Otto Brandenburg også ved Grand Prix med den lidt tungere ”Godnat lille du”, og her blev han overskygget af Dario Campeotto, der vandt med ”Angelique”. Teenagerpigerne havde fået et nyt idol. Det er noget flygtigt stads sådan en pop succes. Otto havde også viklet sig ind i en del problemer med pressen, da han til dels nægtede, at spille med på det, der var normen i branchen. Han ville have lov til at være sig selv, og gøre hvad han havde lyst til - selvom han var en offentlig person.

I perioden 1961 – 62 red Otto med på twistbølgen, og havde en hvis succes med en række twistplader. Ikke mindst i Sverige, hvor han også medvirkede i deres Grand Prix og blev nr. 2 med ”Anne-Li” (1962). Han slog publikums rekord i Stockholm, og optrådte sammen med flere kendte udenlandske navne.

I midten af 1960’erne vandt Otto Brandenburg en sangkonkurrence i Tyskland, og blev som følge heraf sendt på turne rundt om i verden i 1½ år. Otto var kun glad for at slippe lidt væk fra hysteriet herhjemme, og han havde altid drømt om at se verden. Da han kom hjem var tiderne og folks smag dog skiftet, og også Otto Brandenburg fik en form for nedtur.  Folk ville høre engelsksproget beatmusik – rock’n’roll, twist og jazzballader var yt. Det var i denne periode Otto Brandenburg begyndte at spille teater. Han havde flere film, der vidnede om spilletalent, men det var nok ikke mange, der kunne forudse den utrolige skuespillerkarriere der fulgte. Til at begynde med var det mest i revyer og andet underholdning, hvor der skulle synges lidt at han medvirkede. En genre hvor han naturligvis var fortræffeligt, men også inden for deciderede karakterroller skulle han vise sig, at være et sandt naturtalent. En af hans første større karakterroller på film var i Henning Carlsens ”Man skulle være noget ved musikken” (1972), der handler om livet på et værtshus. Ottos store gennembrud som karakterskuespillers blev hans utrolige præstation i tv’s ”Tillykke Herbert”, hvor han spillede noget af et ”skod”. Denne præsteration førte til, at han sidenhen spillede mange forskellige former for bumser og forbrydertyper, hvilket han tilsyneladende ikke har haft noget imod. Disse roller er der ofte mere kød på, end de mere kedelige helteroller. Jeg vil ikke begynde at remse alle de mange film han har været med i op, men nævnes bør det da, at han er blevet belønnet med en Bodil-pris for sin præstation i ”Hør var der ikke en som lo”(1978) og ”Gummi Tarzan”(1981).

Paradoksalt nok - når man betragter hans image som rockidol og filmskurk - har Otto Brandenburg også med stor succes lavet en masse tv for børn, og lagt stemme til et utal af tegnefilm. Han sagde selv, at det var meget naturligt for ham, da han altid har holdt meget af børn. Det er faktisk også en børnesang, der er gået hen og blevet hans største pladesucces siden idolårene. I slutningen af 1960´erne, da han skulle medvirke i en juleudsendelse for børn og ikke rigtigt vidste, hvad han skulle lave, satte han sig ned og skrev hvad der skulle gå hen og blive en ægte juleklassiker i Danmark - ”Søren Banjomus”. Otto havde allerede i løbet af 60’erne haft en vis succes som komponist, og havde da også selv skrevet nogle af de sange, han selv indspillede. En overgang overvejede han faktisk at leve af dette, men det har nok alligevel ikke rigtigt været ham, at sidde stille derhjemme og skrive dagen lang!

I slutningen af 1960’erne og starten af 70’erne, da Dansk Toppen kom, havde Otto Brandenburg igen et par pladesucceser. F.eks. den gospelprægede ”Åh hvilken dag” (1970), og popcountry hittet ”Har du set Mona Lisa” (1974). Han var dog ikke selv alt for glad for det, han blev bedt om at indspille til Dansk Toppen - og f.eks. ”Morfar”(1971) er da også ved at være for meget. Til gengæld blev det til nogle fremragende Lp’er. Hans skuespillertalent gjorde at han var særdeles fremragende til at fortolke diverse viser. Først kom en Lp med Halfdan Rasmussen viser ”Noget om…”, som han fik lov til at indspille tilgengæld for at gå med til at indsynge "Har du set Mona Lisa"! Fra den Lp stammer bl.a. Ottos velkendte fortolkning af  ”Noget om helte” (Livet er en herlig gave). Siden fulgte en tilsvarende fremragende Lp med Evert Taube sange: ”Har havet nogensinde glitret sådan”, hvor Otto Brandenburg bl.a. sang titelsangen og en fantastisk version af ”Så længe skuden kan gå”. Siden blev det til en plade med viser af Jens August Schade!

Otto Brandenburg har også indspillet mere jazzpræget materiale med Kansas City Stompers, men den helt store endegyldige jazzplade, der lige som kunne slå fast, at Otto var en af de bedste jazzsangere og croonere i Danmark gennem tiderne udeblev desværre. 

Han vendte også tilbage til rock musikken for en kort bemærkning. I midten af 1970’erne indspillede han den nu totalt glemte og oversete gem, ”Valmuevejen”, sammen med Anders Koppel. Jeg kan anbefale jer at gå ud og støve en gammel brugt version af denne Lp op eller CD'en "Dejlige Danske - Otto Brandenburg", hvor den indgår i sin helhed.

I slutningen af 1980’erne genindspillede Otto en del af sine gamle hits i hans da mere jazzprægede swingende stil, og en juleplade kom der også. Bestående af Ottos herlige fortolkninger af gamle juleklassikere, og en del nye julesange skrevet af Gaby Jeppesen plus naturligvis ”Søren Banjomus”. Et højdepunkt var Ottos version af ”Tak for alt i det gamle år”, der i Ottos version får en helt ny dimension. Hvis der skulle være nogen der er i tvivl om Ottos talent som sanger, bør de tvinges til at lytte til denne indspilning.

Siden er det mest blevet til gæsteoptrædener på andre kunstners plader, og sange til de mange tegnefilm han lagt stemme til. F.eks. "Du er min bedste ven" fra "Toy Story" i 1995.

Det sidste hit var hans duet med Ann-Mette Elten ”Kuling fra nordvest” fra filmen ”Bornholms stemme”.

Kronen på værket i hans sangkarriere var en forrygende koncert optaget live til tv i Tivoli på hans 60 års fødselsdag. Her brillerede han med de fleste af de genre han mestrede: rock’n’roll, big band swing ala Sinatra, dansk top succeser, viser og mere jazzpræget materiale. Han er under denne koncert simpelthen i topform, og er en entertainer i verdens klasse - helt oppe blandt de allerstørste udenlandske navne.

En god introduktion til Ottos musikalske univers er opsamlings dobbelt CD'en ”To lys på et bord” fra år 2001. Denne opsamling, som der blev reklameret med i tv, nåede næsten helt til tops på hitlisterne!  

Hvis du vil vide mere om Ottos liv og karriere kan jeg anbefale bogen "Otto Brandenburg - spor af en baggårdspuma", som er skrevet af Frank Toft-Nielsen, der også skrev bogen om John Mogensen og bogen om Gustav Winckler og vennerne.

Otto Brandenburg diskografi:  

Singler:

1959:

Odeon DK 1483: I believe/ My, my, how the time goes by

Odeon DK 1494: The world laughs on/ By my side

Odeon DK 1501: Angelina/ What you'be done to me  

1960:  

Odeon DK 1519: That's what you get for falling in love/ What do you want to make those eyes at me for 

Odeon DK 1522: To lys på et bord/ Du lille fisker

Odeon DK 1530: Rollin' stone/ Twilight time

Odeon DK 1534: Når en sailor går i land/ Susanne, Birgitte og Hanne

Odeon DK 1542: Galway Bay/ Five minutes more

Odeon DK 1550: Leather jacket motor cycle rider/ O sole mio  

1961:  

Odeon DK 1553: Hip bone crack/ Er det mon sandt?

Odeon DK 1554: Den er gal/ Mille Baci


Odeon DK 1557: Godnat, lille du/ Hej Laili Lo


Odeon DK 1566: De sidste gløder/ Du kan gi' mig et kys


Odeon DK 1570: Putti-putti/ Seventeen

Odeon DK 1575: But I do/ Say what you mean  

1962:
Odeon DK 1581: Hello mr.Twist/ Ballin' the jack

Odeon DK 1587: Anne-Li/ Moskvanætter

Odeon DK 1588: Twist till the cows come home/ Hurry on back to love  

1963:  
Odeon DK 1600: Loo-bee-loo/ Any time is the right time
 


Odeon DK 1603: Comme ci, comme ça/ Så ene, så alene

Odeon DK 1607: Sukiyaki/ Signorina Cappuccina  

1964:  

Odeon DK 1613: Come on home/ Mister Jones  

1965:  

Odeon DK 1634: Sytten Ti/ Bon soir mademoiselle  

1966:  

Columbia DD 787: Dagdrøm/ Natten drog forbi

HMV X 8488: En u-båd, der er gul/ Vores pølsevogn (med Dario og Bjørn Tidmand)  

1967:  

Columbia DD 792: Din/ To men'sker går hjem gennem en by

Metronome J 45-747: En lille dumhed (med Siw Malmkvist) - Otto medvirker ikke på pladens anden side.  

Oktav OKS 1065: Kom kom til Klondike/ 7-9-13 (Otto og Bent Werther synger kor for John Mogensen)

1969:  

HMV EMI 7 MK 129: Ki-mio-ja-ki-ki/ Erling og Kaj

HMV EMI 7 MK 130: Søren Banjomus/ Snefnuggefrede og Snefnuggeline  

1970:  

HMV EMI 7 MK 133: To kammerater/ Umba abekat

Odeon DK 1698: På en sommerdag/ Åh, hvilken dag

Odeon DK 1710: Vagabondo/ Sig mig hvor  

1971:

Odeon DK 1718: Morfar/ Alting er vidunderligt

Columbia DD 833: Why (Otto medvirker ikke på pladens anden side) 

Odeon DK 1736: Rosetta/ To vaskeægte rødder (Begge med Jørgen Ryg)

1974

Polydor 2054 113: Har du set Mona Lisa?/ Alene med mig selv

1975  

Polydor 2054 143: Preciosa/ Jeg drømte om en jord  

1999:  

RecArt Music 8876302: Kuling fra nordvest

Svenske singler:  

1961:  

Odeon SD 5914: Varfôr vet jag inte/Godnatt lilla du

Odeon SD 5915: Mariandl/ Anna, Charlotta och Susanna

1962: 

Odeon SD 5923: Anne-Li/ Lo-lo-Lolita

Odeon SD 5929: Just another page/ Remember me to Julie  

1963:

Odeon SD 5947: Sukiyaki/ Comme ci, Comme ca

HMV X 8641: Vinden ger svar/ Minns du än?

Tyske singler under navnet Ole Brandenburg:  

1959:

Electrola E 21 350: Simbi Solvarson/ Du bist einsam...und immer allein 

1960:  

Odeon O 21 538: Wo?/ Santa manana

1963:

Columbia C22438: Das weiss die ganze stadt/ Hei laili lo  

EP’er:  

1959:

Otto Brandenburg (Odeon GEOK 223):

My, my, how the time goes by/ I believe/ The world laughs on/ By my side  

1960:

Otto Brandenburg (Odeon GEOK 232):

What do you want to make those eyes at me for/ That's what you get for falling in love/ To lys på et bord/ Du lille fisker  

1969:

Den gale dansker (Soundtrack fra filmen) (ASA Records F 1007):
Otto Brandenburg synger: En mand i krig

1970:

Bennys badekar (Uddrag af originaloptagelsen fra filmen) (Fiasko Film EP 1002)

Otto Brandenburg sang med på Havfruesangen

Svenske EP’er:  

1961:  

Otto i Sverige (Odeon GEOS 177):

Varfôr vet jag inte/Godnatt lilla du/Mariandi/ Anna, Charlotte och Susanna  

1962:

Otto Brandenburg (Odeon GEOS 182):

Lolo-Lolita/ Anne-Li + den danske single: Hello Mr. Twist/ Ballin' The Jack  

1963:

Otto, Berndt & Beppo (HMV 7 EGS 288):

Morakullans Vals/ Vinden ger svar/ Vi sålde våre hemman/ Minns du än

Otto Brandenburg (Odeon GEOS 195):

De danske indspilninger: Twilight time/ Rollin’ stone/ Red sails in the sunset/ Five minutes more  

 

LP’er og CD’er: 

Selvom det er omfattende er dette dog ikke komplet. F.eks. Søren Banjomus og hans indspilninger til Disney tegnefilmene har været genudgivet utallige gange i forskellige sammenhæng. 

1960:  

Otto Brandenburg (Odeon MOCK 1002):
Singlen: O solo mio/Leather jacket motor cycle rider + On a slowboat to China/Red sails in the sunset/It’s a sin to tell a lie/Love me or leave me/Near you/Love me as I am/Lona/When my blue moon turns to gold again/Have I told you lately/Young and beautiful 

This is Otto Brandenburg (Odeon MOGK 4):
Happy go lucky me + tidligere singler
 

1972:  

Aristocats (Disneyland LLP 124) (Fortællingen og sangene fra Disneys tegnefilm):
Otto Brandenburg sang: Hvem vil ikke gerne være kat
 

Glimt fra ABC-revyen 1972 (EMI 6 E 052-38093):
(
med Jørgen Ryg, Daimi, Otto Brandenburg, Beatrice Palner, Sigrid Horne-Rasmussen, Viggo Hansen og Birger Jensen)
Otto Brandenburg medvirker på: Piger i fælden/ Nytårsaften hos familien Danmark/ Superstar i Sdr. Kønsløse

1975:  

Valmuevejen (Polydor 2380 028):
Preciosa/ Jeg drømte om en jord/ Balladen om den vandrende engel/Den blå fugl/Karneval/Bryllup i Trinidad/Ørkenhyrden/Fri/Valmuevejen/Den sorte fest/Aftenbarnet/Ollies yndling/Frygt ikke stormen
 

Dunderklumpen (Polydor 2444 033):
Fortælling og sange fra Per Åhlin og Beppe Wolgers' film

1976:  

Noget om (Otto Brandenburg synger Halfdan Rasmussen) (Polydor 2444 040):
Noget om Halfdan Rasmussen/ Noget om helte/ Noget om tusindårsriget / Noget om adspredthed / Noget om hævnens sødme / Noget om at være / Noget om de relative glæder / Noget om armatur / Noget om kammermusik / Noget om stjernefangst / Noget om billigrejser / Noget om de store dybder / Noget om lykke / Noget om kogekunst

Prater-revyen 1976 (Sonet SLP 1293):
Otto sang: Åbning (med Ole Ernest, Gustav Winckler, Tina, Lilli og Beatrice Holmer) / Kvaler/ Bla bla(med Lilli Holmer)/ Nørrebro(med  Ole Ernest, Gustav Winckler, Tina, Lilli og Beatrice Holmer)

1977:  

Cirkusrevyen 1977 (Polydor 2444 056):
Otto fremførte: Jeg er ke’ a’, Brdr. Møller(med Gustav Winckler og Per Pallesen), Så host og Vi går ombord i arken (sammen med de andre medvirkende)

Rock Johnny Show (En rockmusical om Danmark i 50'erne) (KMF ROLP 6566):
Otto sang: Du gør mig skør/ Det er min tro/ Hva' de mener med blues/ Fri mellem/ Min bøn/ Rock'n'roll den blir

1978:

Kansas City Stompers 1978 (Ophelia ORLP 2027-37):
Otto sang: Vi ta'r raketten (med Vivi Bak)/ Blueberry Hill
 

1979:

Live i Nyborg Statsfængsel '79 (med Daimi og Kansas city stompers) (CBS 98120):
Otto sang: Godt med riv i (med Daimi)/ Kun dig/ Du gamle (med Daimi)/ Venter du på noget (med Daimi)/ I marinen/ Buona sera/ Her i Nyborg fængsel (med Daimi) 

Stjerneparade Vol. 8 – Otto Brandenburg (EMI 1396142) (Opsamling)  

19??

Astrosmølfen (CBS 98124):
Fortæller: Jens Okking med Otto Brandenburg, Ove Sprogøe, Carl Nielsen og Bjarne Juul
 

1980:

Børnenes sange 1 (Philips 6308 335):
Otto sang: Lille føl, ved du hvad? / Se den lille kattekilling/ Tornerose/ Husbonden sender Lasse ud/ Jeg ved en lærkerede/ Vil du, vil du I skovens dybe stille ro/ Mæ, si'r det lille lam/ Kom du store pruhest/ Sørens far har penge/ Tinge-linge-later/ Hvilket postbud/ Så går vi rundt om en enebærbusk/ Marken er mejet

Vores gade (med Vivi Bak) (Wilhelm Hansen LPHW 109):
Vores gade/ Onkel Anton/ Gårdmusikanterne / Tante Sine / Jeg er Vivi, jeg er Jens/ Familien Blomkjær / Skøjteprinsessen / Go'e gamle Åbenrå  

Ekstra Bladets Melodi Grand Prix 80 (Hamlet HPLP1051):
Otto sang: Svaler på en snor
 

1981:  

Willy the Tonser (En dansk rockmusical) (Polydor 2380 090):
Otto sang: Impresarioens sang

1982:  

Har havet nogensinde glitret sådan? (Otto Brandenburg synger Evert Taube) (Polydor 2380 095):
Så længe skuden kan gå/ Har havet nogensinde glitret sådan?/ Oksedragersang/ Den glade bager i San Remo/ Nocturne/ Syttende ballade/ Fritiof Anderssons parademarch/ Min elskling, du er som en rose/ Visse lul/ Skærgårdsfruen/ Jeg er fri -jeg har sonet

1984:  

Hvordan kan du være så erotisk? (Otto Brandenburg synger Jens August Schade) (Rosen ROLP-22):
Dansk morgen med blæsevejr/ Kærlighedsmusik/ En jordisk pige/ Koncentreret pige/ Tordenmusik/ Mirakuløs musik/ Familiebillede/ Pludseligt/ En levende rose/ Efterårsaften med en dejlig dame/ Vinterdag i Danmark
 

1986:  

Godnat til store og små
(Faritale FT 198037):
Otto sang: Klatremusens vuggesang/ Visse lul/ Sov mit barn, sov længe/ Elefantens vuggevise/ Fred hviler over land og by/ Goodnight Irene  

To lys på et bord (EMI 1396142) (Opsamling af indspilninger publiceret 1960-1970 - genudgivet 1989):
To lys på et bord/ What do you want to make those eyes at me for/ Sukiyaki/ Natten drog forbi/ Susanne, Birgitte og Hanne/ Sytten ti/ Ballin' the jack/ Åh, hvilken dag/ To kammerater/ Når en sailor går i land/ Dagdrøm/ Seventeen/ Søren Banjomus/ På en sommerdag/ En u-båd der er gul/ Du lille fisker     

1987:

Evergreens (Karsten Vogel) (Storyville SLP 4143):
Otto sang: For intet at regne  

Det' her det sner (Mermaid Music 141187):
Snefnugge Frede og Snefnugge Line/ Et vinterhvidt vidunderland/ Julemanden er kommet til byen/ Der var engang en julenat/ Søren Banjomus/ Bjældeklang/ Glædelig jul/ Rim jul/ Beton jul/ Tovli' til jul/ Tak for alt i det gamle år
 

Morgennisserne (Mermaid Music 11087):
(Udgivet af Danmarks Radio i samarbejde med Netto Music)
Medvirkende bl.a. Johannes Rasmussen, Georg Julin, Michael Juul Sørensen, Otto Brandenburg, Kirsten Siggård, Jørn Hjorting, Danmarks Radios Pigekor, Mads Vinding, Fritz von Bülow, Åge Tanggård. 
Otto sang: Juleanden/ Mens vi går og juler/ Nu er det endelig juletid/ I sne står urt og busk i skjul

1989:

Otto Brandenburg (Mermaid Music 860190):
(Nyindspilninger af gamle succes’er. Indspillet i København september-oktober 1989)
But I do / To lys på et bord / Det' min tro / Seventeen / Kaj og Erling / Five minutes more / Noget om helte : Livet er en herlig gave / Susanne, Birgitte og Hanne / Waltzing Mathilda / Buona sera / Alene med mig selv / Jeg ved en lærkerede / Mona Lisa / Galway Bay / What do you want to make those eyes at me for

Mandalay (EMI 1396132) (Four Jacks opsamling)
Otto synger med på: Når lygterne tændes / Den fredløse / Vågn op lille Susie /Æselsangen / Den vilde vind
 

Trekanten (Fanfare 841078-2)
(Revynumre med Per Pallesen, Ulf Pilgaard, Beatrice Palner, Jørgen Ryg, Bjørn Puggård Müller og Otto Brandenburg)
Otto sang: Jeg er ke’ a. (fra Cirkusrevyen 1977)  

1992:

Bennys badekar (Piccolo PICD 09) (CD genudgivelse af soundtracket)  

Skibet i skilteskoven (TV2’s julekalender 1992) (Hot Spot HS 86745):
Otto sang: Nisser på spil (med Karin Jagd)/ Bounty/  Kokakos/ Sydhavssang/ Jul på en båd/ Sømandssang
 

1993:  

Otto 1959-1964 - Samlede udgivelser og sjældne indspilninger (EMI 8282862) (3 CD boks):
Opsamling + følgende uudgivede indspilninger: Når en sailor går i land (Filmversion)/ Susanne, Birgitte og Hanne (Filmversion)/ What a wonderful feeling/ Man skal være god ved sig selv (med Poul Reichhardt)/ Easter Parade (med Gitte Hænning)/ To lys på et bord (Tv version)/ Blue skies (med Ib Glindemann)

Jul i juleland (TV2's julekalender 1993) (CMC 24043-2):
Otto sang: Hiv ohøj/ En sømand/ Julia/ Skipper Lobescous/ To mennesker (med Lisbet Dahl)/ Kom og leg (med Amalie Ihle Alstrup)
 

Det' her det sner (Elap 46423 CD) (Genudgivelse af pladen fra 1987)  

1994:  

Aristocats (Walt Disney AD 006/15) (Fra det delvis nyindspillede lydspor til Disneys tegnefilm)
Hvem vil ikke gerne være kat (med Søren Pilmark, Nastja Maria Arcel m.fl.)
 

Noget om - Har havet nogensinde glitret sådan? (Polydor 837816-2)
CD genoptryk af  Lp’erne, dog minus sangen "Jeg er fri jeg har sonet".

Greatest hits (Elap 46147CD):
Genudgivelse af nyindspilningerne fra "Otto Brandenburg" 1989  

Sirenernes favn (Kirsten Siggård) (Scandinavian records 966 031-2)
Otto Brandenburg sang med på titel sangen  

1995:  

Aberne og det hemmelige våben (Per Holst Film - Promotion Cd fra lydsporet til filmen):
Otto sang: Lucy's sang (med Lisbeth Dahl)

Halfdans abc (med Elisabeth) (Forlaget Carlsen A/S 87-562-6812-2):
Otto sang: Ane lagde anemoner
(med Elisabeth)/ Bennys bukser brændte/ Dorte fik en dukke (med Elisabeth) / Freddy Fræk fra Fakse / Kanonkongen Knold / Norske nisser / Osteskipper Ostenfeldt / Røde ræv! Røde ræv!/ Tulle tog til Tikøb (med Elisabeth)/ Vaskebjørnens børnebørn / X er et vejkryds (med Elisabeth)/ Zebra! Zebra! Zebra! (med Elisabeth)/ Øen i søen

Susanne, Birgitte og Hanne (EMI 8 327592):
Opsamling tidligere udgivet med titel "To lys på et bord"
 

Børnenes sange, 1 (Philips 528-107-2) (Genudgivelse fra Lp):
Otto sang: Marken er mejet/ Se den lille kattekilling/ Kom du store pruhest/ Husbonden sender Lasse ud/ I skovens dybe stille ro/ Vil du, vil du/ Jeg ved en lærkerede 
 

Børnenes sange, 2 (Philips 528-108-2) (Genudgivelse fra Lp):
Otto sang: Mæ, si'r det lille lam/ Lille føl, ved du hvad?/ Sørens far har penge/ Tinge-linge-later/ Tornerose/ Hvilket postbud - en due/ Så går vi rundt om en enebærbusk 
 

Toy story (Soundtrack) (Walt Disney Records):
Otto sang: Du er min bedste ven/ Alt er forandret og sært/ Nu ved jeg det kun var en drøm / Du er min bedste ven (med Peter Thorup)
 

Christmas duets (Harlekin Elap 24205-2):
Otto synger duet med Johnny Reimar på White christmas
 

1996:  

Danske top favoritter (Elap 46594 CD):
(Opsamlings pladen tidligere udgivet som "To lys på et bord" og "Susanne, Birgitte og Hanne")  

Kansas City Stompers på dansk (Music Mecca CD 1086-2) (Opsamling):
Otto sang: Venter du på noget (med Daimi)/ Her i Nyborg statsfængsel (med Daimi)/ Vi ta'r raketten (med Vivi Bak) I marinen/ Godt med riv i (med Daimi)/ Kun dig/ Du gamle (med Daimi)
 

Kys en solsort (BMG Genlyd GENCD 228 74321415602):
Otto sang: Verdens værste mor/ En tapper dreng
 

1998:  

Something special (Mercury 558341-2):
Otto sang: Straighten up and fly right
 

But I do (Harlekin - EMI/ Medley 4934172):
Opsamling i ”Det bedste af det bedste” serien
 

Cirkeline - storbyens mus (Baby Boom 81719) (Soundtrack):
Otto sang: Månens sang til Ingolf/ Hvad skal vi med frihed -?(med Tommy Kenter)
 

A bugs life (Walt Disney Edel 0100842 DNY) (Soundtrack):
Otto sang: Et mageløst liv  

1999:  

Oh, Marie jeg vi hjem til dig (Harlekin 4973182) (Four Jacks opsamling i ”Det bedste af det bedste” serien)
Otto sang med på: Æselsangen/ Den fredløse/ Himlens klare stjerner/ Hør min sang Violetta/ Den vilde vind/ Når lygterne tændes/ Sail along silvery moon/ På en ø i oceanet/ Slentre gennem regn
 

Refrain (Ann-Mette Elten) (Rec Art Music 5213392):
Otto sang: Kuling fra nordvest (duet med Ann-Mette Elten)
 

2001: 

Prop & Berta
: musikken fra Prop & Berta filmen (EMI 5314242):

Otto sang: Farvelsang

To lys på et bord (Dobbelt opsamlings CD med hits fra 1959 – 1999) (CMC 5306132):
My, my how time goes by/ I believe/ The world laugh on/ Angelina/ What you've done to me/ That's what you get from falling in love/ What do you want to make those eyes at me for/ To lys på et bord/ Du lille fisker/ Rollin' stone/ Twilight time/ Sømænd i knibe (Når en sailor går i land/ Susanne, Birgitte og Hanne)/ Galway Bay/ Five minutes more/ O solo mio/ Leather jacket motor cycle rider/ Mine tossede drenge (Er det mon sandt/ Hip bone crack)/ Den er gal/ Godnat lille du/ Sommerens melodi (De sidste gløder)/ Du kan gi'mig et kys/ Seventeen/ Putti putti/ But I do/ Hello Mr. Twist/ Anne-Li/ Moskvanætter/ Lo-lo-Lolita/ Twist til the cows come home/ Loo-bee-loo/ Comme ci, comme ca/ Sukiyaki/ Mister Jones/ Come on home/ Sytten ti/ Natten drog forbi/ En u-båd der er gul med Bjørn Tidmand og Dario Campeotti/ Dagdrøm/ Din/ På en sommerdag/ Åh, hvilken dag/ To kammerater/ Alting er vidunderligt/ Har du set Mona Lisa/ Buona sera/ Alene med mig selv : temaet fra: Godfather/ Bornholms stemme (Kuling fra nordvest) duet med Ann-Mette Elten/ Søren Banjomus med Spilopperne

2002:

Drengen der ville gøre det umulige (Dansk Tegnefilm 2 80300-16cO) (Soundtrack til tegnefilmen)

2004:

Cirkeline og verdens mindste superhelt (EMI 8758752):
Otto sang: Lossepladsens lyksageligheder

2005:

Four Jacks - Samlede udgivelser 1957-1964 og sjældne indspilninger (EMI 31147326) (4 CD boks):

2006:

Alle tiders Otto Brandenburg (Universal UMD 987 895 9) (Opsamling)

Den store Otto Brandenburg boks 1959 - 1971 (EMI 3692892) (4 CD boks):
Opsamling + tidligere uudgivede indspilning: Kom hjem igen

2007:

Dejlige danske - Otto Brandenburg (Opsamling - bl.a. Lp'en "Valmuevejen" første gang på Cd)

 

 

Tilbage til Startsiden